vrouw is wasmachine aan het kopen

Wasmachine kopen tips

vrouw is wasmachine aan het kopenAls je een wasmachine wilt kopen, is het fijn om te weten waar je op moet letten. Er zijn namelijk meerdere factoren waar je naar moet kijken als je een wasmachine wilt kopen. Deze worden in dit artikel verder uitgelegd, zodat jij weet welke wasmachines je het beste kunt kiezen.

Algemeen kopen wasmachine

Is het je eerste aankoop van een wasmachine? Dan heb je wellicht geen idee welk merk je moet kiezen. Misschien moet je ook nog wel bedenken of de wasmachine op de bovenverdieping of in de keuken geplaatst moet worden. Waar zit de aansluiting of waar wil je dat die komt? Ervaringen van anderen kunnen je helpen een keuze te maken uit het grote aanbod wasmachines, maar ook de productinformatie en de informatie van de verkoper in de winkel kunnen doorslaggevend zijn.

Een goede wasmachine koop je voor jarenlang gebruik. Een wasmachine wordt meestal intensief gebruikt. Je wilt dat hij zijn werk goed doet. Heb je al vaker een wasmachine gekocht en was je heel tevreden over dat bepaalde merk, dan zul je meestal bij dat merk blijven.

Je kunt een wasmachine bij je in het dorp of in de stad kopen, maar dat kan ook online. Koop je de wasmachine bij jou in de buurt, dan kun je naar de winkel gaan om de wasmachine te zien, te horen en je krijgt advies van de verkoper. Heb je storing ook dan kun je daar aankloppen en bij een goede service hoort dat er dan vrijwel meteen een monteur bij je langskomt. Dat mis je als je online een wasmachine koopt, dan heb je ook wel garantie, maar dan zal het iets meer moeite kosten en zal het wat langer kunnen duren voordat de monteur komt. Dat laatste is echter niet altijd het geval.

Wasmachine merken

De leveranciers met een prima service en garantie staan ook snel bij je op de stoep. Het nadeel van de winkel bij je in de buurt is, dat je alleen die wasmachines ziet die daar verkocht worden. Online kun je alle bekende merken met elkaar vergelijken en dat kan je veel voordeel opleveren. De meest bekende merken van wasmachines (en andere huishoudelijke apparaten) zijn: Siemens, Samsung, Zanussi, Indesit, Zanker, Bosch, Miele, AEG, Whirlpool, Beko en LG. De een wil nooit meer een andere wasmachine dan een Miele, de ander heeft goede ervaring met AEG of een ander merk. Als je online kijkt valt meteen op dat de prijzen tussen de diverse machines nogal variëren. Daarom is het belangrijk dat je er even voor gaat zitten, voordat je beslist welke wasmachine je gaat kopen. Heb je ook een droger nodig? Let goed op de aanbiedingen, want wanneer je een combi koopt (wasmachine en wasdroger) dan kun je soms een mooie korting krijgen. Let op de acties en aanbiedingen en profiteer ervan.Aandachtspunten wasmachine kopen

Onderstaand volgen de diverse aspecten waar je op moet/kunt letten bij de aankoop van een wasmachine.

 • De levensduur. Deze is uiteraard afhankelijk van het gebruik, maar ook van de kwaliteit. Bij een grote uitgave voor een wasmachine wil je graag dat deze aankoop voor vele jaren meegaat.
 • Het laadvermogen. Wat heb je nodig aan laadvermogen? Dit is afhankelijk van de samenstelling van het gezin. Ben je alleenstaand dan zul je minder was hebben dan in een gezin van 6 personen.
 • Het toerental van de centrifuge. Een hoog toerental zorgt ervoor dat de was praktisch droog uit de trommel komt. Het toerental ligt meestal tussen de 1400 en 1600, terwijl 1200 toeren echter al voldoende is.
 • De prijs. Kijk in meer dan 1 winkel of ga online, waar een groot aanbod te zien is. Vergelijk de prijzen met elkaar en zie de grote verschillen, dus ook wat je kunt besparen.
 • Kwaliteit. Voor dit huishoudelijke apparaat is kwaliteit belangrijk. Je gebruikt het intensief en kunt eigenlijk niet meer zonder. Het is daarnaast ook belangrijk dat de was schoon uit de machine komt. Je wilt dat de wasmachine een lange tijd meegaat. Dat varieert uiteraard.
 • Garantie. Op een wasmachine wil je garantie. Je geeft behoorlijk wat geld uit aan een goede wasmachine en dus wil je dat er in geval van problemen (technische mankementen, roesten van de trommel enz.) garantie wordt gegeven en ook dat je niet te lang hoeft te wachten op een monteur. Lees de voorwaarden daarover goed door.
 • Energielabel. C betekent het minst zuinig en A+++ is de meest zuinige wasmachine. Veel huishoudelijke apparaten hebben tegenwoordig een energielabel. Als koper van de wasmachine weet je hoe zuinig jouw nieuwe apparaat is. Heb je twee wasmachines op het oog dan kan de energielabel de doorslag geven, ook als je milieubewust bezig bent.
 • Voorlader of bovenlader. Het voordeel van een voorlader is dat je spullen op de wasmachine kunt leggen. Het voordeel van een bovenlader is dat je niet hoeft te bukken om de wasmachine te vullen en leeg te maken.
 • Het bedieningspaneel. Welke mogelijkheden heeft deze wasmachine? Heb je al deze functies ook nodig?
 • Wasmachine kopen in combinatie met wasdroger. Wellicht kun je een mooie korting ontvangen als je een wasmachine tegelijkertijd met een wasdroger koopt. Let op de acties en aanbiedingen in de winkels waar huishoudelijke apparatuur wordt verkocht en kijk zeker ook regelmatig online om geen enkele actie te missen als je op zoek bent naar een wasmachine met wasdroger.
 • Geluid. Hoeveel geluid produceert de wasmachine? En let dan speciaal op het centrifugeren. Wanneer je 's nachts de wasmachine aanzet en deze staat in de badkamer naast jouw slaapkamer, dan is het belangrijk dat je een "stille" wasmachine koopt.
 • Maat. De afmetingen van een wasmachine zijn ongeveer 60 breed en 85 hoog. De diepte hangt af van de capaciteit. Belangrijk om te weten als de wasmachine ergens tussen geplaatst moet worden.

Aankoop goede wasmachine is zijn geld waard

Inderdaad, de aankoop van een wasmachine kost veel geld. Toch is het aan te raden om niet te besparen op een goede wasmachine. Een goede wasmachine gaat namelijk erg lang mee, de service en garantie zijn prima. Een keer een flinke uitgave en je hebt vele jaren plezier van een goed werkend apparaat. De levensduur kan soms wel oplopen tot 15 jaar! Omgerekend is een wasmachine per jaar dan echt niet duur. En je profiteert al die tijd van een prima huishoudelijk apparaat, van een apparaat dat energiezuinig werkt en van een schone was. Besparen op kwaliteit moet je niet doen, maar besparen op de prijs is soms wel mogelijk. Kijk naar die flinke kortingen tijdens actieweken en maak gebruik van deze aanbieding. Op die manier kan een schone was toch nog goedkoper worden. Sommige aanbieders zoals bijvoorbeeld Media Markt, hebben zowel een fysieke als een online winkel. Dit maakt het kopen van een wasmachine al helemaal gemakkelijk. Uiteraard is er sprake van garantie bij de aanschaf en kun je in de winkel ook van advies worden voorzien. Wil je daarna nog even nadenken over een eventuele aankoop?  Geen probleem, bestellen doe je vervolgens eenvoudig en snel online.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 5997x
Toegevoegd: 18-05-2016 08:16
Gewijzigd: 28-10-2016 17:21

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!