Wat te doen tijdens je thuisvakantie?

Wat te doen tijdens je thuisvakantie?

Wat te doen tijdens je thuisvakantie?Heerlijk, je hebt vakantie! Lekker naar de zon of misschien juist wel naar de sneeuw? Of blijf jij zoals velen dit jaar ook thuis, vanwege de corona crisis? Het is logisch dat je je op een gegeven moment gaat vervelen, vandaar dat wij je uit de brand helpen met wat tips en ideeën om tijdens je thuisvakantie te doen.

Spellen

Nu je veel vrije tijd thuis hebt, heb je eindelijk weer eens tijd voor een spelletje. Enorm gezellig met de hele familie of juist lekker even alleen op de bank. Denk hierbij aan familie spellen als Monopoly, Ticket to Ride of juist een kaartspel, zoals pesten. Het is leuk om oude spellen te spellen of juist de vernieuwde versie. Bijvoorbeeld UNO als vernieuwde vorm van het traditionele kaartspel pesten. Maar zo zijn er ook nieuwe versies van Monopoly, waarbij je vroeger met contant geld betaalde, kun je nu gewoon betalen met je pinpas. Met jonge kinderen is het bovendien ook leuk om een educatief spel te spelen, waarbij ze leren lezen of juist rekenen.  


Daarnaast is het ook mogelijk om met het hele gezin een online spel te spelen. Dit kan bijvoorbeeld op de computer, waarbij spellen als De Sims erg populair zijn. Of je kiest voor een spelcomputer, zoals de Nintendo Switch, welke op de tv kan worden gespeeld. Deze spellen kun je overigens ook alleen spelen. Daarnaast is het ook leuk om een oudere spelcomputer of gameboy weer eens uit de kast te halen en wat herinneren op te halen.  


Bovendien is het erg leuk om weer eens een kruiswoordpuzzel te maken. Misschien heb jij nog een boekje in de kast liggen, maar als dit niet het geval is kan je dit tegenwoordig ook gemakkelijk online spelen. Wanneer je er eenmaal aan begonnen bent, wil je het natuurlijk ook afmaken. Gelukkig zijn daar tegenwoordig ook al handige oplossingen voor. Zo kun je crossword clues gebruiken om oplossingen of antwoorden te vinden voor je kruiswoordpuzzel en maak ook jij netjes je puzzel af. 

Wellnessdag

Wanneer je helemaal bent uitgespeeld met alle spelletjes, is het tijd om even heerlijk uit te rusten. Dit kun je natuurlijk doen door naar een spa te gaan en je te laten verwennen. Maar je kunt ook thuis een home-spa maken. Tover je badkamer om met behulp van wat verzorgingsproducten, kaarsen en muziek. Kies voor rustgevende muziek, laat je bad vollopen en voor je het weet ben je in gedachten in Bali! Een ander idee is om naast je bad je laptop neer te zetten en natuurlijk je favoriete serie te kijken. Neem een momentje voor jezelf en ontspan!


Netflix

Zoals ik al zei, je favoriete serie. Je hoeft niks in je vakantie en je kunt je dus ook niet schuldig voelen tijdens het kijken dat je eigenlijk nog iets anders moest doen. Ein-de-lijk alle tijd om die serie, waar je niet aan toe kwam om te beginnen, helemaal te bingewatchen. Bovendien is het ook leuk om eens een documentaire te kijken op Netflix. Dit is een keer wat anders en ook nog eens informatief. Maar het is ook begrijpelijk als je je vrije tijd ‘optimaal’ wilt benutten door middel van je favoriete serie. Dit kan natuurlijk in bad, maar ook lekker op de bank of in bed onder een deken met wat lekkers te eten en te drinken.

Eten & drinken

Over eten en drinken gesproken, je hebt nu ook alle tijd om een keer iets nieuws uit te proberen. Je kent het wel, je hebt je favorietenlijstje bij de Allerhande app helemaal vol staan, maar maakt er nooit wat van. Vaak kost het toch wat meer tijd om een nieuw recept te maken en die tijd heb je niet altijd, dus kies je maar weer voor standaard. Daarnaast is het ook leuk om een keer zelf een taart of cake te bakken. Als je kinderen hebt, maak je die helemaal blij. Gezellig samen in de keuken en daarna smullen aan tafel. 


Bovendien is het ook leuk om zelf drankjes te maken, denk aan cocktails. Dit is leuk met of zonder de kinderen. De kinderen vinden het geweldig om ook een ‘fancy’ drankje te drinken zoals ‘grote mensen’. Het is leuk om dan te zorgen voor wat kleine parasolletjes of andere decoratie voor in het glas. Voor een avondje zonder de kinderen kun je natuurlijk helemaal los gaan en allerlei cocktail-recepten uitproberen. 

Staycation

Daarnaast kun je toch nog een heel klein beetje op vakantie door een staycation te organiseren. Zet de tent op in de tuin en zorg dat je alle benodigdheden mee de tent in neemt. Spreek met elkaar af dat je niet meer het huis in mag om op deze manier echt in de tent te blijven. Je kinderen zullen een nachtje kamperen in eigen tuin ook helemaal geweldig vinden. 


Bovendien hoort bij een vakantie ook een aantal activiteiten. Als je normaal op vakantie bent, ga je ook iets ondernemen of wat bekijken. Dit kan natuurlijk ook bij jou in de buurt. Er zullen vast genoeg plekken zijn waar je vroeger veel kwam of zelfs nog nooit bent geweest. Dit is het perfecte moment om eens op ontdekkingstocht te gaan bij jou in de buurt. Vaak kom je op bijzondere plekken en ben je verbaast over je eigen omgeving. 

Vakantiefoto’s 

Van al die staycation's en verre reizen heb je genoeg foto’s gemaakt en vaak kom je er niet aan toe om ze allemaal te ordenen en in een boek te plakken. Dit is het perfecte moment om met het hele gezin om de tafel te gaan zitten en alle foto’s uit te zoeken. Tegelijkertijd haal je ook nog herinneren op. Tegenwoordig kun je natuurlijk ook gemakkelijk online een fotoboek maken, ook dit is leuk om samen te doen. Iedereen kan een eigen tekst of anekdote bij een foto toevoegen, waardoor het echt persoonlijk wordt. Als je fotoboek klaar is, is het ook leuk om het bijvoorbeeld in je woonkamer neer te leggen. 

Plan je volgende vakantie

Wanneer je het dan toch echt hebt gehad met het thuis zitten, je alle plekjes in je omgeving al hebt bezocht en al je foto’s hebt geordend, kun je nog altijd je volgende vakantie gaan boeken. Ga brainstormen over plekken waar je nog heen wilt of maak een bucketlist. Wanneer je de plek hebt gekozen, kun je de perfecte accommodatie uitzoeken. Nog een voordeel: als je ver van tevoren boekt, krijg je vaak korting!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1233x
Toegevoegd: 22-09-2020 16:15
Gewijzigd: 24-09-2020 09:34

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!