Wimpers

10 tips om lange en volle wimpers te krijgen

WimpersNiet iedereen is gezegend met prachtig lange en volle wimpers, maar met deze 10 tips krijg ook jij wimpers waar je verleidelijk mee kunt knipperen. Zijn je wimpers kort, hebben ze een lichte kleur of wil je meer volume? Er zijn verschillende manieren om de wimpers te krijgen die je altijd al wilde. Je hoeft hiervoor niet veel uit te geven. Met een beetje geduld heb jij een hele nieuwe, verleidelijke oogopslag.

Last van korte of dunne wimpers?

Je genen bepalen voor een groot deel hoe lang, vol en donker je wimpers zijn. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je hier niets aan kunt veranderen. Er zijn verschillende methodes om je oogharen een boost te geven, zodat je in no time verleidelijk kunt knipperen met je blauwe, groene of bruine kijkers.

De groei van je oogharen

Om je wimpers mooier te kunnen maken, is het eerst essentieel dat je weet hoe deze oogharen groeien. Net als de haren op je hoofd hebben je wimpers namelijk een groeicyclus. aan het einde van de cyclus valt een haar uit en wordt deze vervangen door een nieuwe. Zo regelt je lichaam zelf dat je wimpers hun volume behouden. In tegenstelling tot de haren op je hoofd, kunnen wimpers geen tientallen centimeters worden. Ze worden slechts een paar centimeter lang, zodat ze je zicht niet belemmeren.

De groeicyclus van je haren bestaat uit drie fasen. In de anagene fase groeit de wimper, in de hieropvolgende catagene fase stopt de groei en in de laatste fase, de telegene fase, valt de wimper uit. Deze cyclus duurt ongeveer een kwartaal. Tegen de tijd dat de haar uitvalt, begint er alweer een nieuwe haar met groeien om de oude, uitgevallen haar te vervangen.

Waarom hebben we wimpers?

Je wimpers en je wenkbrauwen zijn er om zweet en vuil uit je ogen te houden. Zonder wimpers zou viezigheid gemakkelijk in je ogen terechtkomen en kunnen leiden tot irritaties en ontstekingen. Je wimpers en wenkbrauwen voorkomen dit voor het grootste deel. Komt er toch iets in je oog? Dan helpt het om te knipperen. Hiermee druk je vuil naar je ooghoek, zodat je het gemakkelijk kunt verwijderen.

10 manieren om langere wimpers te krijgen

We zien graag lange, volle wimpers. Het geeft je een zwoele, vrouwelijke en verzorgde uitstraling. Daarom zijn er vele methodes bedacht om de wimpers langer, voller en donkerder te maken, zodat ze meer opvallen. Bekijk de 10 manieren en krijg ook een sexy oogopslag.

1. Wimperserum

Omdat cosmeticamerken heel goed weten dat jij graag langere wimpers wilt, bestaan er diverse wimperserums. Deze werken niet direct, maar als je ze elke dag gebruikt, zul je in enkele weken tot enkele maanden merken dat je wimpers langer en voller worden. Bij de drogist zijn verschillende serums verkrijgbaar in verschillende prijsklassen.

2. Waterproof mascara is uit den boze

Gebruik jij waterproof mascara, omdat je dan niet als een pandabeer rondloopt als het regent of als je gaat zwemmen? Stop daar dan direct mee. Ten eerste smelten de meeste niet-waterproof mascara's niet direct van je gezicht bij een drupje regen, dus kun je prima eentje zonder waterrestistentie gebruiken. Ten tweede hecht waterproof mascara zich te veel aan je wimpers, waardoor het bijna onmogelijk is om deze make-up te verwijderen zonder je wimpers te beschadigen.

3. Vaseline voor sterkere wimpers

Breng voordat je gaat slapen een laagje vaseline aan op je wimpers. Doe dit bij voorkeur met een oud (en schoon) mascaraborsteltje. De vaseline versterkt je oogharen, waardoor deze dikker en langer worden. Olie op je wimpers aanbrengen kan ook, dit heeft namelijk hetzelfde effect. Smeer de olie op je hele wimpers, van de wortels tot de puntjes en binnen enkele weken zie je al resultaat.

4. Oogleden voorzichtig schoonmaken

Laat je make-up nooit zitten wanneer je gaat slapen. Je huid en oogharen moeten kunnen 'ademen' en met een laagje make-up krijgen ze niet de ruimte om gezond te blijven. Als je gaat slapen met mascara op, kunnen je wimpers zelfs afbreken. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen. Haal je make-up er daarom 's avonds af met een reinigingsdoekje of een watje met make-upremover. Ga zorgvuldig te werk en 'poets' niet te hard op je oogleden. Dit is namelijk schadelijk voor de huid en wimpers. De dunne huid rondom je ogen moet je voorzichtig behandelen.

5. Kies een mascara die bij je past

Er zijn vele verschillende soorten mascara waaruit je kunt kiezen. Maar welke is er nu geschikt voor jou? Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van je wensen. Wil jij graag vollere wimpers, dan kies je voor een volumizing mascara. Wil je dat je oogharen langer lijken, dan is een long lash variant de beste optie. En als je wimpers recht vooruit staan, kun je beter kiezen voor een mascara die krullende wimpers belooft. De samenstelling van elke mascara verschilt, waardoor de een een ander effect geeft en beter bij je wensen past dan de ander.


6. Wimpers krullen

Korte wimpers kun je krullen om ze een mooiere uitstraling te geven. Als je wimpers naar voren staan, kan het van vooraf gezien lijken alsof je hele korte wimpers hebt. Ze vallen namelijk niet op. Met een wimperkruller zorg je dat de oogharen mooi naar boven krullen, zodat ze direct beter zichtbaar zijn. Dit trucje kost je maar een minuutje per dag, maar werkt ogenblikkelijk. Geen engelengeduld nodig dus.

7. Nepwimpers

Met nepwimpers heb je direct resultaat, maar een natuurlijke look is niet te garanderen. Soms zijn nepwimpers net wat too much. Bovendien tasten ze je eigen wimpers aan, waardoor je er tijdens het dragen van de nepwimpers prachtig uitziet, maar na het verwijderen of afvallen van de nepwimpers haast geen wimpers overhoudt. Ze zijn korter en dunner, wat het effect van je nepwimpers eigenlijk weer tenietdoet.

8. Wrijf niet in je oog

Zit er iets in je oog? Au! Probeer er echter niet aan te zitten. Als je in je ogen wrijft, beschadig je de dunne huid rondom je ogen en je toch al kwetsbare wimpers. Hierdoor vallen ze sneller uit en houd je minder mooie wimpers over. Als je toch iets uit je oog moet krijgen, spoel dan even onder de kraan je ogen uit of knipper 30 seconden lang snel achter elkaar. Zo raak je vanzelf dat vuiltje kwijt zonder je wimpers te beschadigen.

9. Extensions

Haarextensions zijn wel bekend, maar wimperextensions zie je minder vaak. Toch bestaan deze wimperverlengingen echt. Een schoonheidsspecialist plakt de extensions stuk voor stuk op je eigen wimpers, zodat je een sexy look krijgt. Omdat de wimperverlengingen flexibeler zijn dan nepwimpers, beschadigen ze je eigen wimpers minder. Ze kunnen tot wel 8 weken blijven zitten, je hoeft er dus een tijd lang niet meer naar om te kijken. Scheelt ook weer tijd bij je morning routine, je hoeft namelijk geen mascara aan te brengen.

10. Wimpers verven

Zijn jouw wimpers wel lang, maar hebben ze een lichte kleur? Dan is wimperverf de oplossing. Verf je wimpers zelf met een doe-het-zelfpakketje van de drogist of ga eens langs bij de schoonheidsspecialist. Met een laagje verf zien je wimpers er direct heel anders uit. Door de donkere kleur lijken ze langer en voller. Knipperen maar met die verleidelijke wimpers!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Brk301
Aantal keer gelezen: 3338x
Toegevoegd: 17-06-2018 20:25
Gewijzigd: 19-06-2018 14:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!