Professionele huidverbetering

Professionele huidverbetering

Professionele huidverbeteringIeder persoon kan last krijgen van zijn of haar huid. Dit kan als zeer vervelend ogen en daarom zijn er veel mensen met huidproblemen die dit laten behandelen. In dit artikel gaan we dieper in over huidverbeteringen. Er wordt gekeken naar de reden (waarom), oorzaken en hoe dit proces in zijn werking gaan. Leer meer over de wetenschap achter wat de huid doet stralen en waarom het belangrijk is voor je gezondheid.

Onze huid is belangrijk

De huid is essentieel voor onze algehele gezondheid en welzijn; het is waar we aanraking, warmte, kou, pijn en een reeks andere sensaties voelen. De huid heeft ook een opmerkelijk vermogen dat geen enkel ander orgaan bezit: het kan vitamine D synthetiseren uit zonlicht! Onze huid speelt ook een cruciale rol bij het op peil houden van onze lichaamstemperatuur, het buiten houden van schadelijke micro-organismen en het binnenlaten van nuttige micro-organismen, en het beschermen van ons tegen ultraviolette stralen die schade kunnen veroorzaken.

Waarom verbeteren van de huid?

Heb jij last van huidveroudering, gevoelige huid en roodheid, acne, droge huid, pigmentatie of een vette huid? Het kan voorkomen dat je hierdoor slechter in je vel zit doordat je je ervoor schaamt. Helaas is dit bij veel mensen het geval die last hebben van huidproblemen. Dit is de voornaamste reden waarom mensen zich laten behandelen door een dermatoloog. Door middel van een lang en zorgvuldig traject, wordt het probleem vermindert en bestaat er een kans om het probleem permanent te verwijderen. Hierdoor kunnen vrouwen en mannen weer zonder schaamte over straat.

Ouderdom van de huid

De cellen die de verschillende lagen van de menselijke opperhuid vormen, regenereren voortdurend en bewegen naar de oppervlakte terwijl er zich nieuwe cellen vormen. Naarmate we ouder worden, vertraagt dit proces en worden de huidcellen dikker, waardoor onze huid droger en kwetsbaarder wordt. Ook bij het ouder worden is er een algemene daling van het metabolisme waardoor er minder water en olie (talg) wordt geproduceerd; we produceren minder collageen, waardoor de huid dunner en rimpeliger wordt; en we produceren minder pigment, waardoor we bleker worden.

Hoe ontstaan huidproblemen?

Het krijgen van huidproblemen kan als eerste ontstaan vanuit de genen en kan dus erfelijk zijn. Er zijn ook andere factoren die kunnen ontstaan door andere factoren. Dit zijn de volgende oorzaken: Allergische reactie, warmte/hitte, stress, insectenbeten, geslacht, auto-immuun of infectieziekten, medicatie, planten en schimmels, kleding, voedsel en zelfs met de zwangerschap.

Wat is een gezonde huid?

Wanneer je huid gezond is, straalt deze van vitaliteit en soepelheid. Maar aangezien de cellen altijd regenereren, wat betekent het dan om een gezonde huid te hebben? Het betekent ervoor zorgen dat alle verschillende cellagen worden gevoed, beschermd tegen schade door de zon, een overvloed aan antioxidanten krijgen om schade door vrije radicalen te bestrijden, water om de huid gehydrateerd te houden en talg (olie) om de huid gesmeerd te houden.

Wat kun je zelf doen bij huidproblemen

Mocht je last hebben van een huidprobleem, dan kun je dit het beste laten controleren door een huisarts, dermatoloog of huidtherapeute. Hierdoor kun je namelijk de oorzaak achterhalen en kom je te weten wat je tegen de gekregen huidaandoening kunt doen. De volgende aspecten kun je toepassen om de huid te verbeteren:

  • Een goede hygiëne zorgt voor een gezonde huid, net als een gezonde levensstijl en voedselpatroon;
  • Is het een allergische reactie, vermijd dit dan. Dit kan een bepaald voedsel zijn of contact met een voorwerp;
    Niet krabben. Dit maakt het namelijk alleen maar erger, probeer het met rust te laten en vaak krijg je een zalf van de huisarts om hiermee te helpen;
  • Zorg voor een goede hydratatie en voorkom uitdroging. Dit kan dus door een zalf te gebruiken, maar ook door voldoende water te drinken en niet te warm douchen;
  • Gebruik zeep en shampoo die pH-neutraal zijn.
  • Eet gezond en gevarieerd
  • Zorg voor voldoende beweging, ontspanning en slaap. Zorg voor een balans in je leven.

Huidverzorging begint bij jezelf

De term "huidverzorging" verwijst naar de zorgvuldige en weloverwogen bescherming en het onderhoud van het grootste orgaan van je lichaam. Een goede verzorging van de opperhuid omvat niet alleen reiniging, maar ook bescherming tegen beschadiging door de zon, het stimuleren van de collageenproductie met diepe reiniging en afschilfering en het stimuleren van de celvernieuwing met antioxidanten. Kortom, je huid zal van binnenuit stralen als je een gezonde levensstijl volgt en de juiste behandeling krijgt om ervoor te zorgen dat het krijgt wat het nodig heeft voor een optimale gezondheid.Kiezen voor een dermatoloog of huidtherapeut voor huidverbetering.

Mocht de uitslag niet verdwijnen na een periode, dan kun je ervoor kiezen om professionele hulp te vragen. Er zijn specialisten met betrekking tot huidverbetering, die het permanent kunnen verwijderen. Je dient dan een volledig proces te doorlopen. Voordat er een behandeling plaats vindt, zal de dermatoloog de huid onderzoeken, daarna worden er plannen besproken voor een behandelingsplan. Er zullen altijd verschillende fases zijn bij een huidbehandelingsproces.
Het laten behandelen van jouw huidprobleem, zorgt voor een verbetering van de huid en proberen ze de huidprobleem permanent op te lossen!

Voorbereiding op een behandeling

Het voorbereiden van de huid voor behandelingen is een cruciaal aspect van deze bezigheid. Technieken die kunnen worden gebruikt om dit te bereiken, zijn onder meer stomen of reinigen, afhankelijk van de aandoening die wordt behandeld. In andere gevallen kan exfoliatie nodig zijn om de poriën open te houden voor intensieve behandelingen zoals laserresurfacing, microdermabrasie, chemische peelings en meer. Stoomsessies worden ook toegepast vóór bepaalde soorten extracties om de therapeut snel en gemakkelijk toegang te geven tot de porie zonder het gevoelige weefsel in en om hen heen te beschadigen. Toegankelijkheid is de sleutel als het gaat om het verwijderen van puistjes, mee-eters en whiteheads, omdat deze zeer snel kunnen genezen als ze niet snel genoeg worden verwijderd.

Voordeel van een huidtherapeut

Een huidtherapeut is een persoon die verschillende behandelingen op de huid uitvoert. Deze kunnen het verwijderen van onvolkomenheden, rimpels en andere tekenen van veroudering omvatten, evenals het verstrekken van hydratatie aan de huid. Het werk dat een huidtherapeut doet, is erg belangrijk om mensen er op hun best uit te laten zien en zich op hun best te laten voelen.

Het voordeel van een huidtherapeut is dat ze de tijd en rust nemen om een goed behandelplan te maken. De afspraken worden direct gepland en daarna zul je samen in het behandelplan gaan. Ze gebruiken daarnaast geschikte apparatuur. Je zult overigens last kunnen krijgen van kleine bijwerkingen als droge of rode huid. Ze geven dan een zalf mee die ervoor zorgt dat deze kleine bijwerking niet tot last is!

Heb jij een blijvend huidprobleem, dan raden we aan om een dermatoloog of huidtherapeut te bezoeken, dat is de beste mogelijkheid om het probleem te verwijderen!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Monica
Aantal keer gelezen: 1147x
Toegevoegd: 25-01-2022 13:59
Gewijzigd: 27-01-2022 09:00

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!