vrouw doet mascara op

20 Make-uptips die je waarschijnlijk nog niet kent

vrouw doet mascara opWij hebben 20 make-uptips voor je verzameld die iedere beautylover zou moeten kennen. Wil jij de handigste tips voor het bewaren, aanbrengen en mooi houden van make-up leren kennen? Lees dan snel dit artikel.

1: Wit oogpotlood onder je oogschaduw

Oogschaduwprimer is een prima product om je oogschaduw langer mooi te houden en om de kleur wat mooier uit te laten komen. Maar wit oogpotlood, dat helpt pas echt om oogschaduwkleuren te laten knallen. Breng daarom eerst wit oogpotlood op je oogleden aan en breng daaroverheen je oogschaduw aan. Deze tip is vooral geschikt voor lichte en felle oogschaduwkleuren.

2: Laat je lippen voller lijken

Wil jij je lippen voller laten lijken? Dan gaat het niet alleen om de producten die je op je lippen gebruikt. Wat highlighter op de huid rondom je lippen helpt namelijk ook om je lippen optisch wat groter te maken. Je kan hiervoor een highlighter gebruiken die je ook gebruikt om donkere kringen onder je ogen te camoufleren. Heb je deze niet? Probeer dan een lichte concealer.

Daarnaast kan je ook een 3D effect creëren om je lippen voller te laten lijken. Breng hiervoor een lichte frosted blush of oogschaduw aan op het midden van je boven- en onderlip.

3: Wimpers met megavolume

Met deze tip geef je jouw wimpers superveel volume. Breng eerst een laagje mascara aan. Doe daarna met een wattenstaafje voorzichtig wat babypoeder of transparante poeder op je wimpers. Borstel dit voorzichtig door je wimpers met een wimperkammetje en breng daarna opnieuw een laagje mascara aan. Het kan wel even oefenen zijn om een klontvrij resultaat te krijgen, maar dan heb je wel megavolume.

4: De makkelijkste smokey eye

Een smokey eye is prachtig, maar kost meestal wel wat tijd. Met deze tip maak je deze populaire ooglook echter supersnel. Neem een donker oogpotlood. Dat kan zwart zijn, maar donkerbruin, donkergrijs of donkergroen zijn bijvoorbeeld ook prima. Het is belangrijk dat je een potlood kiest dat makkelijk te smudgen is. Teken met dit oogpotlood een hekje (het kardinaalteken) bij je buitenste ooghoek, smudge dit vervolgens goed en je bent klaar.

Wil je de look toch nog iets extra’s geven? Breng dan nog wat lichtere oogschaduw aan in je binnenste ooghoek en op je wenkbrauwbot.

5: Laat je wenkbrauwen opvallen

Wil jij volle en opvallende wenkbrauwen? Doe dan wat transparante poeder op je wenkbrauwhaartjes en breng hier overheen een getinte wenkbrauwgel aan.

6: Perfecte winged eyeliner met een lepel

Ja, je leest het goed: eyeliner aanbrengen met een lepel. Zo ga je te werk:

  • Houd de steel van de lepel schuin omhoog langs je buitenste ooghoek en trek een lijntje langs de bovenste rand van de lepel. Maak de lijn net zolang als je zelf wilt.
  • Houd het uiteinde van de steel nu tegen je wimperrand en plaats de steel langs het eerst lijntje eyeliner. Trek nu een lijntje langs de onderste rand van de lepel.
  • De twee lijntjes vormen nu een driehoekige vorm. Vul deze in met eyeliner.
  • Trek een lijntje vanaf je binnenste ooghoek naar de wing.

7: Voorkom knoeien met een lepel

Een lepel is niet alleen handig bij het aanbrengen van je eyeliner, ook als je daarna mascara opdoet kan je een lepel gebruiken. Door een lepel op je ooglid te houden terwijl je mascara aanbrengt, voorkom je dat je mascara op je ooglid knoeit. Want zoals alle make-upliefhebbers weten: niets is zo vervelend als vlekjes mascara die je oogschaduw verpesten.

In plaats van een lepel kan je hiervoor ook een stevig stukje papier gebruiken, zoals een visitekaartje.

8: Zo gaat je mascara langer mee

Is je mascara wat uitgedroogd? Doe er dan een paar druppeltjes zoutoplossing in en je kan er weer een tijd mee vooruit. Bewaar je mascara echter niet te lang. Telkens als je mascara opdoet komen er bacteriën in de huls terecht, waar deze zich vervolgens verder uitbreiden. Het wordt daarom aangeraden om je mascara iedere drie maanden te vervangen.

9: Laat je ogen groter lijken

Donker oogpotlood rond je ogen is prachtig, maar maakt je ogen wel iets kleiner. Als je jouw ogen groter wilt laten lijken, kan je beter voor een lichte kleur oogpotlood op je onderste waterlijn kiezen. Wit, roze-nude en beige-nude tinten zijn perfect om de illusie van grotere ogen te creëren.

10: Vind de perfecte plek voor je bronzer

Iedereen heeft een andere gezichtsvorm, waardoor er niet een algemene perfecte plek voor bronzer is. Wil jij weten waar je bronzer het beste kan aanbrengen op jouw gezicht? Neem dan een potlood, pen of de steel van een grote make-upkwast. Houd deze precies langs de onderkant van je jukbeen. Dit is de perfecte hoek voor het aanbrengen ben je bronzer.

Twijfel je waar de onderkant van je jukbeen precies is? Voel dan even met je vinger, dan voel je duidelijk waar het bot eindigt.

11: De perfecte cupidoboog

De cupidoboog is het lastigste plekje om je lippenstift perfect aan te brengen. Je maakt dit een stuk makkelijker door met een lipliner eerste een kruisje te tekenen, waarbij de bovenste lijntjes langs je cupidoboog lopen. Daarna breng je de lipstick aan zoals gewoonlijk. Kies wel een lipliner in dezelfde tint als je lippenstift.

12: Tightlinen voor een natuurlijke look

Ken je tightlinen al? Dit is een manier om je ogen en wimpers mooier uit te laten komen, terwijl je een natuurlijke en make-upvrije look houdt. Je brengt hiervoor een klein beetje donker oogpotlood precies op de aanzet van je wimpers aan.

Heb je lichte wimpers van jezelf? Ga dan voor een bruin oogpotlood om te tightlinen en vermijd zwart. Als je donkere wimpers hebt, kan je zowel donkerbruin als zwart oogpotlood gebruiken.

13: Verwarm je wimperkrultang

Als je jouw wimperkrultang voor gebruik even warm maakt, krullen je wimpers makkelijker. Bovendien blijft de krul dan langer zitten. Je kan het vergelijking met de hitte van een krultang voor je haar.

Het enige wat je hoeft te doen is je wimperkrultang opwarmen met je föhn. Zorg ervoor dat het tangetje niet te heet wordt, om te voorkomen dat je de huid rond je wimpers verbrandt.

14: Scrub je lippen voor je ze opmaakt

Ken je dat? Je doet een mooie lipstick op, maar ineens zie je allemaal velletjes op je lippen zitten. Voorkom dit door je lippen eerst even te scrubben. Dat heb je zo gedaan. Smeer een royale hoeveelheid kokosolie op je lippen, neem een zachte tandenborstel en scrub je lippen hiermee. Veeg de overgebleven kokosolie daarna af met een tissue.

In plaats van je lippen scrubben met een tandenborstel, kan je ook je eigen lipscrub maken. Meng hiervoor 1 eetlepel kokosolie, 1 eetlepel honing en 2 eetlepels bruine suiker door elkaar.

15: Bedek donkere kringen onder je ogen met een driehoek

Heb jij donkere kringen onder je ogen die je graag wilt bedekken? Bedek dan niet alleen de donkere kringen zelf, maar teken dan een driehoekige vorm op je gezicht met je concealer. Laat de driehoek precies onder je oog beginnen en laat de punt naar beneden wijzen. Dit geeft je gezicht een optische facelift een zorgt voor een frisse look.

16: Fake een eyelift

Lift je ogen optisch met deze stappen:

  • Zet met een licht oogpotlood of highlighterpotlood een streep onder je wenkbrauw.
  • Zet met een highlighter voor het gezicht een streep boven je wenkbrauw.
  • Blend beide strepen met je vinger tot je geen harde lijnen meer ziet.

17: Houd je eyeliner langer mooi

Eyeliner blijft niet altijd goed zitten. Zeker tijdens de zomermaanden en bij nat weer loop je het risico dat je na een tijdje met pandaogen rondloopt. Waterproof eyeliner kan een oplossing zijn, maar deze is niet geschikt voor iedere dag omdat het lastig te verwijderen is.
Gelukkig is er ook een andere oplossing: gezichtspoeder. Breng wat gezichtspoeder aan onder je oog, precies onder je eyeliner. Dit voorkomt dat de eyeliner naar beneden glijdt.

18: Fix mislukte eyeliner

Heb je moeite om een nette strakke streep te zetten met je eyeliner? Dan is deze tip voor jou. Breng nadat je de eyeliner hebt aangebracht wat donkere oogschaduw over het lijntje aan. Hiermee maak je de eyeliner wat zachter en bedek je imperfecties.

19: Mascara zonder klontjes en spinnepootjes

Een van de grootste beautyergernissen: klontjes in je mascara en wimpers die aan elkaar plakken. Voorkom dit door je mascaraborsteltje telkens eerst aan een tissue af te vegen voordat je de mascara op je wimpers aanbrengt.

20: Foundation in de juiste richting aanbrengen

Breng jij je foundation met een kwast aan? Zorg er dan voor dat je van boven naar beneden werkt. Vrijwel iedereen werkt juist van beneden naar boven, omdat dit altijd geadviseerd wordt bij het aanbrengen van gezichtscrème. Met foundation is dit echter geen goed idee, omdat je de kleine haartjes op je gezicht dan extra laat opvallen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Charlotte
Aantal keer gelezen: 4184x
Toegevoegd: 16-06-2016 20:27
Gewijzigd: 02-07-2016 22:50

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!