Tips over verschillende behandelingen bij de kapper

Tips over verschillende behandelingen bij de kapper

Tips over verschillende behandelingen bij de kapperSommige mensen kijken dagen of zelfs weken uit naar een bezoekje aan de kapper, terwijl andere het liefste zo snel mogelijk weer willen vertrekken als ze eenmaal in de kappersstoel zitten. Voor de een is de kappersbezoek echt een uitje en het hoogtepunt van de dag, terwijl de andere juist helemaal geen zin heeft in het standaard kapperspraatje.

Vooral de mensen die niet graag naar de kapper gaan, kiezen er vaak voor om zomaar bij een kapsalon binnen te lopen zonder afspraak te maken. Het is eigenlijk veel effectiever om wel van tevoren een afspraak in te plannen. Je weet dan dat je direct geholpen kunt worden en hoeft niet uren te wachten op je beurt, omdat 5 anderen ook op het idee waren gekomen om naar de kapper te gaan. Echter, als je een afspraak bij de kapper wilt maken, is het wel zo handig om te weten hoelang de behandeling ongeveer zal gaan duren. Zo kun je genoeg tijd vrijmaken in je agenda voor de realisatie van je nieuwe coupe. Je kunt in een kapsalon kiezen voor veel verschillende behandelingen en iedere behandeling heeft een andere tijdsduur. De tijdsduur hangt in de meeste gevallen af van je persoonlijke wensen. Toch is het mogelijk om ongeveer aan te geven hoelang een bepaalde behandeling gemiddeld duurt. Omdat er ook tussen kappers onderling verschillen bestaan in de duur van behandelingen, raden wij je altijd aan om vooraf te informeren bij je eigen kapsalon hoelang de behandeling ongeveer gaat duren als je dat graag precies wilt weten. Zo weet je namelijk zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Wassen en styling

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft van een familielid of vriend of ga je na een feestje van een collega? Dan wil je vast op en top voor de dag komen! Laat je haar eens lekker wassen, föhnen en stylen door een kapper, zodat het de hele dag in model blijft zitten. Geniet van een heerlijke wasbeurt met hoofdhuidmassage en laat je haar vervolgens vormen en fixeren in een feestelijke look. Deze behandeling neemt meestal ongeveer een half uurtje in beslag, waardoor je de rest van de dag niet meer aan je kapsel hoeft te denken. Dat zit wel goed, zodat jij zonder zorgen kunt feesten.

Knippen

Wil je een afspraak maken om je haar te laten knippen? Houdt dan rekening met een behandelingsduur van 30 tot 60 minuten. De meeste kappers hebben een half uur nodig om je haren te knippen, afhankelijk van het model en de lengte van je haar. Wil je je haar ook graag laten wassen, föhnen en stylen? Dan wordt daar extra tijd voor ingepland. Ook als je extra wensen hebt of heel ander model wilt laten knippen, is er soms iets meer tijd nodig. Je kapper kan van te voren ongeveer aangeven hoeveel tijd er nodig is voor de behandeling die jij wilt. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en wanneer je je volgende afspraak in kunt plannen.

Hoe lang duurt een verfbehandeling bij de kapper?

Een verfbehandeling is een tijdrovende klus. Wil je een ander kleurtje in je haar? Dan kun je je haar verven. Als je alleen accenten aan je haar wilt toevoegen, zijn highlights of balayage geschikt, waarbij delen van je haar een andere tint krijgen. Deze kleurbehandelingen duren meestal zo’n 1,5 tot 2 uren. Het aanbrengen van de kleuring wordt zorgvuldig gedaan. Daarna heeft het product tijd nodig om in te werken. Hoe lang dat precies duurt, hangt af van je haartype en het gewenste effect. Vervolgens zal de kapper het kleuringsproduct uitspoelen en je haar verzorgen met de juiste producten. Wil je je haar tijdens de behandeling ook laten knippen en stylen? Houdt dan rekening met de extra tijd, die daarvoor nodig is, want knippen en verven gaat natuurlijk niet tegelijkertijd.
Permanent

Losse, natuurlijke krullen of meer volume in je kapsel bereik je met een permanent. Ook permanenten is erg tijdrovend. Bij deze behandeling draait de kapper je haar over rollers of krullers en fixeert het met een speciale permanentvloeistof. De nieuwe manier van permanenten zorgt voor een nonchalante coupe, die je op allerlei manieren kunt dragen. Je kunt kiezen voor verschillende vormen, afhankelijk van de stevigheid, die jij wilt. Daarnaast zijn de producten, die tegenwoordig worden gebruikt, veel gezonder voor je haar dan de vloeistoffen van vroeger. Een permanentbehandeling kost (veel) tijd en duurt al snel tussen de 2 en 4 uur.

Plan voldoende tijd in

Eigenlijk is het beste advies wat we je kunnen geven om een behandeling niet strak in je schema in te plannen. Niet alleen kan iedere behandeling toch net iets langer duren dan van te voren verwacht werd, maar tegelijkertijd zit je ook veel lekkerder en meer ontspannen in de kappersstoel als je geen andere afspraken hebt gepland. Ook de kapper heeft er baat bij als jij geen haast hebt, want in het geval van haast wordt het werk vaak onnodig afgerafeld, waardoor het uiteindelijke resultaat zal tegenvallen. In de meeste gevallen kun je je agenda makkelijk vrij maken als je ruim van te voren een afspraak maakt. Wil je bijvoorbeeld voordat je op vakantie gaat naar de kapper? Plan de afspraak dan niet op het laatste moment, maar zodra je de reis hebt geboekt. Ook al duurt het nog weken voordat je op vakantie gaat, het kan geen kwaad om de afspraak alvast vast te leggen. Je weet dan ook zeker dat je geen andere afspraken inplant die je schema door de war gooien. Het bespaart je een hoop ellende en stress.

Effectief te werk gaan

Wil je tijd besparen? Dan kun je een aantal behandeling ook zelf uitvoeren. Op die manier kun je bijvoorbeeld aan het werk tijdens het verven van je haar. Toch is het aan te raden om niet zomaar met verf of een schaar aan de slag te gaan als je niet precies weet wat je doet. Het kappersvak is moeilijker dan je misschien denkt en je kunt je hele coupe verpesten door fouten te maken. Het zou sonde zijn als je eerst zelf aan de slag gaat en daarna alsnog naar de kapper moet, omdat je je haar verpest hebt. Het kost je dan niet alleen twee keer tijd, maar ook extra geld en het levert veel frustratie op

Een andere oplossing is daarom om je laptop mee te nemen naar de kapper. Zo kun je tussen de behandelingen door aan het werk en kun je je tijd toch optimaal indelen. Waar de meesten een tijdschrift lezen tijdens het wachten, kun jij effectief aan de slag.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Thijsber
Aantal keer gelezen: 5919x
Toegevoegd: 07-04-2020 14:23
Gewijzigd: 08-04-2020 09:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!