Waarom zijn gelnagels toch zo populair

Waarom zijn gelnagels toch zo populair?

Waarom zijn gelnagels toch zo populairNooit meer gebroken of beschadigde nagels. Altijd verzorgde handen zonder dat je elke drie dagen je nagels moet lakken. Wie wil dat niet? Dankzij de opkomst van de acryl- en de gelnagels zijn mooie, lange nagels voor iedereen weggelegd, zelfs voor notoire nagelbijters. Met name de gelnagels zijn immens populair. Wij leggen je uit waarom en geven je praktische tips zodat ook jij straks de show kunt stelen met perfect gestylde nagels.

Tot ver in de vorige eeuw waren mooie, gelakte nagels alleen weggelegd voor vrouwen die het geduld en het talent hadden om een paar keer per week nagels te lakken. De meeste nagellak was slecht bestand tegen invloeden van buitenaf. Even de afwas doen of een boodschappentas tillen en de lak was al beschadigd. Het enige alternatief waren dure kunstnagels.

De opkomst van acrylnagels

De acrylnagel bracht eind jaren ‘70 een revolutie teweeg. Mooie en verzorgde nagels en nagelstyling kwam binnen ieders handbereik. Voor het maken van acrylnagels wordt een acrylvloeistof gemengd met acrylpoeder. Eenmaal opgebracht wordt de lak uitgehard in de lucht. Omdat de acryl redelijk snel opdroogt, heb je wel maar kort de tijd om de nagel mooi aan te brengen. Maar als het is gelukt, dan heb je ook wat want de acrylnagels zijn sterk en blijven tot wel vijf weken lang mooi. Bovendien zijn ze ook relatief gemakkelijk te verwijderen, vooral als je het laat doen door een professionele nagelstyliste.

Acrylnagels hebben ook nadelen

Er zijn echter wel enkele nadelen van acrylnagels waardoor ze nooit door iedereen zijn omarmd. Zo zijn deze kunstnagels sterk, maar niet onverwoestbaar. Als je even niet oppast en je met je nagel tegen een hard voorwerp stoot, dan kunnen de nagels breken. Bovendien zie je bij acrylnagels meestal meteen dat het gaat om kunstnagels. Zo hebben ze weinig glans en zijn ze relatief dik. Het is niet verwonderlijk dat sommige vrouwen acrylnagels niet prettig vinden dragen omdat ze onnatuurlijk aanvoelen. Een ander nadeel is dat er bij het aanbrengen van de acryllaag chemische luchtjes vrijkomen die niet bepaald aangenaam ruiken. En acryl kan ook allergische reacties veroorzaken, zoals jeuk, roodheid, blaasjes, zwellingen en zelfs schilfers. Kortom; de acrylnagels zijn nog niet helemaal perfect.

En toen werd de gelnagel geïntroduceerd ….

Ondertussen werd hard gewerkt aan een alternatief voor de acrylnagel. Dat kwam er in de jaren ‘90 in de vorm van de nu zo populaire gelnagel. Gelnagels worden gemaakt van een polymeerhars dat in laagjes wordt aangebracht op de nagel. Elke laag moet worden uitgehard onder een UV- of ledlamp. Eerst wordt een basislaag aangebracht, vervolgens komt daar nagellak en tot slot een topcoat. Een echte beauty queen versiert de nagels met glitters, steentjes, sjablonen of French manicure. Gelnagels zijn iets duurder dan de acrylnagels. Maar dan heb je ook wat. Het eindresultaat is verbluffend. En ten opzichte van acryl heeft gel ook nog enkele belangrijke voordelen.

Nauwelijks te onderscheiden van echte nagels

In tegenstelling tot de acrylnagels, zien gelnagels er veel natuurlijker uit. Ze hebben een mooie glans en zijn veel minder dik - eigenlijk weet alleen jij dat het niet jouw natuurlijke nagels zijn. Ook zijn ze beter bestand tegen een stootje omdat de gel flexibel is. Even de afwas doen of kleingeld uit je portemonnee halen. Je hebt in het dagelijks leven nauwelijks door dat je kunstnagels draagt. Je kunt er echt bijna alles mee doen. Mensen kiezen voor gelnagels ter versteviging van de eigen nagels (of tegen nagelbijten). Maar ook omdat de nagels kunnen worden verlengd met zogenaamde tips die op de nagel worden geplakt.


Nog mooier, nog langer en nog opvallender

De groeiende populariteit van de kunstnagels heeft in het begin van deze eeuw geleid tot de opkomst van nailart. Vrouwen laten prachtige kunstwerken van een vierkante centimeter aanbrengen op de nagel of doen dat zelf. Met name in de Verenigde Staten is artnail populair. Denk aan de mooie, lange en kleurrijke nagels van de Kardashians, Lady Gaga of Beyoncé. De miniatuur-kunstwerkjes geven de draagster net wat meer cachet. Wie een beetje handig en creatief is, kan zijn hart ophalen en de meest opvallende kunstwerkjes (laten) maken.

En de nadelen van gelnagels dan?

Ten opzichte van acrylnagels hebben de gelnagels helaas ook enkele nadelen. Gelnagels zijn wat bewerkelijker en daarom ook meteen iets duurder in aanschaf. Verder ben je gedwongen om minimaal om de drie weken de gang naar de nagelstudio te maken of je DIY-kit uit de kast te halen. In vergelijking met acrylnagels zijn gelnagels ook beduidend moeilijker te verwijderen. Zo moeten ze eraf worden gevijld en afgeweekt. Dit is precisiewerk en niet zonder risico omdat je je natuurlijke nagels kunt beschadigen. Laat het dan ook bij voorkeur over aan een ervaren nagelstyliste.

Zijn gelnagels slecht voor je natuurlijke nagels?

Door sommige mensen wordt beweerd dat gelnagels funest zijn voor je natuurlijke nagels. Vermoedelijk komt dit omdat je nagels even onnatuurlijk aanvoelen als je de gelnagels hebt verwijderd. Als je eigen nagels toch verzwakt zijn, kan dit komen omdat ze niet voldoende zijn bijgewerkt en verzorgd of door een gebrek aan vitamine B of calcium. Gezonde nagels zijn sterk en flexibel en lijden niet onder gelnagels, al helemaal niet als de gelnagels door professioneel zijn aangebracht. Zorg wel altijd voor voldoende hygiëne zodat de kans op infecties of schimmels tot een minimum wordt beperkt. Ook is het belangrijk om tijdens het dragen de nagels regelmatig flink te borstelen zodat er zich geen vuil tussen de nagel en de gelnagel kan ophopen.

Gelnagels, ook voor mannen

Het is een groot vooroordeel dat kunstnagels alleen voor vrouwen zijn weggelegd. Ook mannen kiezen steeds vaker voor gelnagels. Mannen kunnen immers ook last hebben van droge, brokkelige of kwetsbare nagels. Met gelnagels, maar ook met glasvezel en/of zijde wraps, kun je je eigen nagels versterken. En niemand in je omgeving ziet dat je kunstnagels draagt als je ze met transparante lak een natuurlijke look geeft. Gelnagels zijn ideaal voor de nagelbijters onder ons. Nagelbijten of afscheuren is onmogelijk. Wie langere tijd gelnagels draagt, leert deze slechte gewoonte vanzelf af.

Tot slot nog wat praktische tips

  • Vind jij het leuk of praktische om zelf de gelnagels regelmatig een nieuwe kleur te geven? Vragen de stylist om een transparante finish te gebruiken zodat je zelf de gelnagels kunt lakken.
  • En vergeet je teennagels niet. Vooral in de zomermaanden, als je sandalen of schoenen met open tenen draagt, zijn gelnagels ideaal. Je voeten zien er picobello uit en je hebt er weken lang geen omkijken naar.
  • Als je het geld ervoor over hebt en je het niet erg vindt om regelmatig de nagelstudio te moeten binnenlopen, laat dan je gelnagels onderhouden door een nagelstyliste. Wist je dat de meeste nagelstudio’s voordelige tarieven hanteren voor het laten opvullen wanneer je de gelnagels ook door hen hebt laten zetten.
  • Wil je toch liever zelf aan de slag met gelnagels, dan zijn er verschillende DIY-kits verkrijgbaar. Er zijn genoeg websites en instructiefilmpjes te vinden waardoor je je kunt laten inspireren.

Succes!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: 2xljeroen
Aantal keer gelezen: 2375x
Toegevoegd: 12-02-2019 14:49
Gewijzigd: 12-02-2019 16:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3535 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!