De trends op het gebied van haarstyling.

De trends op het gebied van haarstyling

De trends op het gebied van haarstyling. Technologie maakt steeds meer mogelijk waardoor het leven steeds makkelijker wordt. Ook op het gebied van haarstyling is er nu veel meer mogelijk dan een paar jaar geleden. Over het algemeen zijn haarstyling tools slecht voor je haar, omdat de hitte ervoor zorgt dat je haar beschadigd raakt. Met de technologie van tegenwoordig worden deze hitte styling tools steeds vriendelijker voor je haar en worden ze ook steeds makkelijker in gebruik.

Automatische krultang

De eerste trend die niet meer is weg te slaan, is de automatische krultang. Deze krultang tovert een lok haar om tot een mooie krul. Het voordeel is dat je krullen sneller gemaakt zijn, maar ook is de kans minder groot dat je je handen verbrandt aan je krultang. Het enige nadeel is dat het in het begin even oefenen is en dat je dus moet wennen aan het apparaat. Maar na een tijdje merk je dat het je steeds makkelijker en sneller afgaat! De meeste automatische krultangen beschikken over een zogenaamde 'krulkamer'. Hier wordt je haar gekruld. Je legt een lok haar precies op de goede manier erop en vervolgens komt je haar in deze krulkamer terecht. Na een paar seconden heb je een prachtige krul! Het kan ook zijn dat de krultang een functie heeft dat deze automatisch ronddraait. Ook op deze manier wordt het krullen van je haar gemakkelijker. 

Stoom stijltang

We weten allemaal dat een stijltang (en een krultang) gebruiken helemaal niet goed is voor je haar. Door de hitte raakt je haar beschadigd. Al helemaal wanneer je dit elke dag doet natuurlijk. Gelukkig bestaat er nu de stoom stijltang. Deze gebruikt naast hitte ook stoom. Een normale stijltang gebruikt alleen hitte, maar het stoom dat hierbij gebruikt wordt zorgt ervoor dat je haren gehydrateerd worden tijdens het stijlen. Hierdoor wordt je haar goed beschermd tegen de beschadiging van de hitte. Je haren zullen meer gaan glanzen dan na het gebruik van een 'normale' stijltang. Zit er dan ook nog een nadeel aan het gebruiken van een stoom stijltang Ja, want er zit altijd een waterreservoir bij. Deze verzwaart je stijltang en deze moet ook regelmatig bijgevuld worden. Ondanks dat is het natuurlijk veel beter voor je haar om een stoom stijltang te gebruiken. Populaire stoom stijltangen zijn de Steampod en de Dyson Corrale stoom stijltang.

Haar krullen zonder hitte

Het was in 2021 op TikTok een grote hype: de heatless curls set waarmee je je haren kan krullen. De set bestaat uit een heatless curler die is gemaakt van zachte zijde of bamboe. Ook zitten er twee scrunchies bij om je haar mee vast te zetten. Het ziet er een beetje gek uit wanneer je de curler gebruikt. Maar het enige wat je er mee te doen is gaan slapen. De volgende dag wordt je wakker met een bos vol krullen. Omdat je geen hitte gebruikt, is op deze manier je haar krullen erg goed voor je haar. Ook pluis en klitten krijgen geen kans meer, omdat de curler dus gemaakt is van zachte zijde of bamboe. Ook bij deze trend is het even oefenen om je haar op de juiste manier om de curler heen te krullen. Maar na een paar keer oefenen wordt het natuurlijk steeds gemakkelijker. Tip: zorg ervoor dat je haren vochtig zijn voordat je de heatless curls set gaat gebruiken.

Mini stijltangen

Waar het eerder normaal was om een massieve stijltang te gebruiken, wordt de stijltang van tegenwoordig steeds kleiner. Een stijltang heeft natuurlijk veel energie nodig om hitte te kunnen maken en deze te kunnen controleren. De technologie van tegenwoordig heeft het mogelijk gemaakt om de stijltang kleiner te kunnen maken. Wat hier het voordeel van is? Je kunt hem op deze manier makkelijker meenemen op reis bijvoorbeeld. Zodat je niet meer een gigantische stijltang mee hoeft te nemen in je koffer. Waar een mini stijltang ook handig voor is, is voor mensen met kort haar. De platen van een kleine stijltang zijn een stuk kleiner dan van een ‘normale’ stijltang. Dit is perfect voor mensen met kort tot zeer kort haar. Zorg ervoor dat je goed kijkt naar hoe krachtig een mini stijltang is, voordat je hem aanschaft. Sommige mini stijltangen zijn namelijk niet zo sterk. Heb je dik haar, dan is een krachtige stijltang wel aan te raden.Roterende föhnborstel

Vroeger had je nog maar één type föhnborstel. Een föhnborstel die je zelf moet ronddraaien. Nu is daar een type bijgekomen: de roterende föhnborstel. Deze roteert dus automatisch. Heel erg handig wanneer je je haar aan het föhnen bent. Een automatische föhnborstel kun je vaak verstellen in verschillende snelheden en in verschillende richtingen. Vaak kan hij linksom en rechtsom draaien. Vaak zit er bij een föhnborstel meerdere opzetstukken, bijvoorbeeld opzetstukken die iets breder zijn of juist iets dunner. Daarmee kun je net een ander effect creëren in je haar. Over het algemeen zorgt een föhnborstel voor een lichte slag in je haar. Voor meer krullen in je haar kun je beter een ander haarstyling apparaat gebruiken. 

Draadloze haartangen

Om iets draadloos te maken, is er technologie nodig. Nu die technologie er is, kunnen stijltangen en krultangen krachtig genoeg gemaakt worden om ze te laten werken zonder dat ze aangesloten zijn op een elektrisch netwerk. Vaak moet je ze wel even opladen, voordat je ze kunt gebruiken. En meestal zijn ze niet langer dan 30 minuten draadloos te gebruiken. Toch zitten er veel voordelen aan zo’n draadloze haartang. Je hoeft namelijk niet per se meer op dat ene plekje te staan in je badkamer, waar het snoer net lang genoeg is en je bij de spiegel kunt staan. Er is namelijk geen snoer meer, dus je kunt overal in huis rondlopen waar jij wilt. Ook zit je überhaupt niet meer met een snoer opgescheept. Dat maakt over het algemeen het stijlen en het krullen van je haar al een stuk gemakkelijker! Een draadloze haartang is nog wel erg prijzig, maar de verwachting is dat deze ook steeds goedkoper zullen worden. 

Haarbescherming

Nu het je steeds makkelijker wordt gemaakt om je haar te stylen met hitte, is het belangrijker dan ooit om je haar goed te beschermen en te verzorgen. Gebruik voor een goede hittebescherming altijd een hittebeschermer. Deze zijn vaak te koop in de vorm van een spray of een serum. Je brengt deze aan voordat je een hitte styling tool gaat gebruiken en laat deze even inwerken. En voor de ultieme verzorging gebruik je de producten van Olaplex. Deze zijn perfect voor mensen met beschadigd haar door bijvoorbeeld veelvuldig gebruik van hitte styling apparaten. Olaplex bevat een formule die ervoor zorgt dat de beschadigde zwavelbruggen in je haar weer hersteld worden. Van slap, futloos haar ga je naar een volle bos gezond haar!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MariahNL
Aantal keer gelezen: 1163x
Toegevoegd: 11-03-2022 10:21
Gewijzigd: 19-01-2024 16:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!