borstvergroting

Grotere borsten zonder siliconen-borstimplantaten

borstvergrotingDe laatste tijd is er veel ophef over siliconen-borstimplantaten. De implantaten zouden lekken en siliconen worden in het hele lichaam teruggevonden. Tot voor kort was een borstvergroting met siliconen de enige optie om je borsten te vergroten, maar daar is nu verandering in gekomen. Overweeg je een borstvergroting maar ben je niet overtuigd van de veiligheid van siliconen-borstimplantaten? In dit artikel vind je 3 alternatieve manieren om je borsten te vergroten zonder siliconen.

Grotere borsten met eigen vet (lipofilling)

Sinds enkele jaren is het mogelijk om lichaamsvet te verplaatsen van één deel van het lichaam naar een ander. Vind je je borsten erg klein en vind je dat je teveel vet op je buik, bovenbenen of heupen hebt? Dan kan een borstvergroting met eigen vet misschien uitkomst voor jou bieden. Bij deze ingreep wordt eerst met liposuctie vet afgenomen - bijvoorbeeld bij de buik - en vervolgens geïnjecteerd in de borsten. De ingreep wordt daarom ook wel ‘een vet-transfer’ genoemd.

Voor wie?

Niet iedere vrouw is een geschikte kandidaat voor een borstvergroting door middel van lipofilling. Veel hangt af van je wensen. Wil je een subtiele borstvergroting en beschik je over voldoende lichaamsvet, dan kan je veel bereiken met lipofilling. Wil je echter je borsten met een paar cupmaten vergroten dan is een borstvergroting door middel van lipofilling niet de beste keuze. Ook als je heel slank bent dan is een borstvergroting met eigen vet waarschijnlijk niet geschikt voor jou.

Wat zijn de risico’s?

Zoals bij elke operatie, is er ook bij een borstvergroting door middel van lipofilling kans op complicaties. De belangrijkste risico’s zijn:

  • Nabloeding
  • Kleine kans op infectie
  • Een niet volledig blijvend resultaat. Een deel van het vet dat in de borsten wordt geïnjecteerd zal helaas altijd weer door het lichaam worden afgebroken. 

Wat kost het?

Een borstvergroting met lipofilling kost bij klinieken in Nederland ongeveer tussen de 3000 en 6000 euro.

Grotere borsten met een hydrogel-implantaat

Wil je graag grotere borsten met behulp van een implantaat, maar wil je geen siliconen in je lichaam? Dan kan een borstvergroting met een hydrogel-implantaat uitkomst bieden. Een hydrogel implantaat bestaat uit een waterige oplossing die met een verdikkingsmiddel tot een gel wordt gemaakt. Een hydrogel-implantaat benaderd de 'look-and-feel' van een borstvergroting met siliconen-implantaten.

Voor wie?

Hydrogel-implantaten zijn vooral geschikt voor vrouwen die zich niet comfortabel voelen bij siliconen of die al klachten hebben ontwikkeld als gevolg van siliconen-implantaten. De vulling van hydrogel-implantaten is 100% biologisch afbreekbaar. Als het implantaat scheurt dan komen er dus geen rare stoffen in het lichaam terecht, zoals wel het geval is bij een borstvergroting met een siliconen-prothese. Hydrogel-implantaten benaderen het effect dat kan worden bereikt met een traditionele borstvergroting of borstreconstructie. De borsten kunnen net als met een siliconen-prothese een aantal cupmaten groter worden gemaakt met een hydrogel implantaat. Dit in tegenstelling tot een borstvergroting met eigen vet.

Wat zijn de risico’s?

Er zijn enkele risico’s verbonden aan het laten plaatsen van een hydrogel-prothese.

  • Littekens.
  • Bloedingen na de operatie.
  • Een infectie.
  • Veranderingen in (het gevoel van) de tepel.
  • Kapselvorming, waardoor de borsten hard aanvoelen.

Wat kost het?

Een borstvergroting met hydrogel-implantaat kost bij klinieken in Nederland ongeveer rond de 4000 euro.

Grotere borsten met een saline-implantaat

In de Verenigde Staten zijn saline-implantaten de meest gebruikte implantaten voor een borstvergroting. Saline implantaten bevatten een zoutwateroplossing. Wanneer ze scheuren dan wordt de zoutwateroplossing opgenomen door het lichaam. Net als de hydrogel-implantaten komen er zo geen lichaamsvreemde stoffen die het lichaam schade kunnen aanbrengen in het lichaam terecht.

Voor wie?

Vrijwel elke vrouw die een borstvergroting overweegt kan een vergroting met een saline-implantaat ondergaan. Toch doen maar weinig vrouwen dat. Dat komt omdat het resultaat van een vergroting met saline protheses vaak wat minder is dan het resultaat van een vergroting met siliconen. Saline-protheses zijn een stuk ronder en vaak veel duidelijker voelbaar dan siliconen-protheses. Een ander probleem is dat er vrijwel geen klinieken in Nederland zijn die saline-implantaten plaatsen. Wellicht dat daar verandering in komt nu siliconen-protheses zo onder vuur liggen.

Wat zijn de risico’s?

Er zijn enkele risico’s verbonden aan het laten plaatsen van een saline-implantaat:

  • Leeglopen van het implantaat. Wanneer een saline-implantaat scheurt dan loopt het water vrij snel weg en neemt de omvang van de borst aanzienlijk af. Dit verschijnsel treedt niet op bij siliconen-protheses.
  • Een infectie.
  • Een (kleine) bloeding na de operatie.
  • Veranderingen in (het gevoel van) de tepel.
  • Kapselvorming, waardoor de borsten hard kunnen gaan aanvoelen.
  • 'Rippling': het ontstaan van golfvormige plooien in de huid rond het implantaat.

Wat kost het?

Er zijn in Nederland voor zover bekend geen klinieken die saline-implantaten plaatsen. In de Verenigde Staten kosten saline-implantaten vaak een paar honderd dollar minder dan siliconen-protheses.

Tot Slot: zaken om te overwegen voordat je een borstvergroting ondergaat

Er zijn enkele belangrijke zaken om te overwegen voordat je beslist om een borstvergroting te ondergaan. Zo is het vooral erg belangrijk om reële verwachtingen te hebben en je bewust te zijn van de risico’s die een vergroting met zich meebrengt.

Hou verder rekening met het volgende:

  • In het algemeen moet je vijf tot 7 dagen vrij nemen om te herstellen na een borstvergroting.
    Na de eerste week voel je je zeker nog niet 100%, maar ben je vaak wel weer fit genoeg om weer aan het werk te kunnen. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het type werk dat je doet. Daarnaast hangt het ook af van de manier van plaatsen van het implantaat. Wanneer het implantaat achter de borstspier wordt geplaatst (dual-plane) dan zal het herstel wat langer duren en zul je wat langer een ongemakkelijk gevoel hebben rond je borsten.
  • Borstimplantaten voelen anders dan echte borsten.
    Hoewel moderne borstimplantaten steeds meer het gevoel en uiterlijk van natuurlijke borsten benaderen, moet je er alsnog wel rekening mee houden dat vergrote borsten altijd anders zullen aanvoelen dan natuurlijke borsten. Dit is vooral het geval als je zelf voor de borstvergroting erg kleine borsten hebt en voor een relatief groot implantaat kiest. Als je wel redelijk wat eigen borstweefsel hebt, dan zal dat weefsel de implantaten bedekken en voor een realistischer resultaat zorgen.
  • Er is niet zoiets als een 'instant borstvergroting'
    Veel vrouwen kiezen er voor om hun borsten vlak voor een grote gebeurtenis, bijvoorbeeld een bruiloft, te laten vergroten. De eerste herstelperiode duurt ongeveer een week, maar dat betekent niet dat je al 'normale borsten' hebt na die eerste week. In het begin bevinden de borsten door zwelling en spierspanning zich vaak wat hoger op je borstkas en kunnen ze er wat  vreemd uitzien. Dit normaliseert zich normaal gesproken binnen zes weken, maar het kan ook tot wel zes maanden duren. Plan dus goed vooruit en neem de tijd om te herstellen.  
  • Er zijn veel hulpmiddelen om tot de juiste prothese-maat te komen.
    Je kunt bij de meeste klinieken verschillende pasprotheses proberen om tot een keuze te komen. Daarnaast gebruiken steeds meer klinieken 3D software om de protheses digitaal aan te meten in je lichaam. Zo krijg je een behoorlijk realistisch beeld van de mogelijkheden.

Een risicovrije borstvergroting bestaat niet. Maar het is goed om te weten dat je in elk geval meerdere keuzes hebt, wanneer het gaat om het vergroten van je borsten. Overweeg je een borstvergroting, laat je dan altijd goed voorlichten. Ga bij voorkeur altijd bij meerdere klinieken en artsen langs.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: jschraaf-gmail-com
Aantal keer gelezen: 8329x
Toegevoegd: 17-12-2016 13:06
Gewijzigd: 17-12-2016 23:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3867 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!