rimpels laten verdwijnen

12 Tips tegen rimpels

rimpels laten verdwijnenOuder worden hoort bij het leven en bij ouder worden horen… rimpels. Helaas kunnen we rimpels en lijntjes in ons gezicht niet helemaal voorkomen, maar met deze 12 tips tegen rimpels kan je het wel zoveel mogelijk beperken.

Tip 1: Bescherm je huid tegen de zon

Bij tips tegen rimpels, is zonbescherming absoluut het belangrijkst. 90% van de huidveroudering wordt namelijk veroorzaakt door de zon. De zon tast de elastinevezels in onze huid aan. Deze elastinevezels zijn verantwoordelijk voor de stevigheid van onze huid. Wil jij een strakke huid houden? Bescherm je huid dan dagelijks met zonnebrand. Je kan hier niet jong genoeg mee beginnen. Factor 15 is het minimum. Let er op dat zonnebrandcrème maximaal 12 maanden houdbaar is. Na deze periode vermindert de werkzaamheid. Ook als je in de schaduw zit, is het gebruik van zonnebrand aan te raden. Twee uur in de schaduw zitten staat namelijk gelijk aan één uur in de felle zon. De zonnebank kan je beter helemaal vermijden. Je huid veroudert door de zonnebank nog sneller dan door de zon.

Tip 2: Wees zacht voor je huid

Gebruik altijd milde producten, ook al je een vette huid hebt. Agressieve producten kunnen je huid flink irriteren en uitdrogen. Ook kunnen ze het beschermlaagje van je huid beschadigen. Hierdoor wordt je huid kwetsbaar en gevoeliger voor rimpels. Bovendien vallen bestaande lijntjes en rimpels extra op als je huid droog is.

Tip 3: Kies voor een goede anti-rimpel crème

Hydrateren is belangrijk om je huid jong en gezond te houden. Kies daarom voor een goede anti-rimpel crème, maar verwacht niet dat deze crème je bestaande rimpels daadwerkelijk laat verdwijnen. In tegenstelling tot alle mooie reclames, blijkt uit tests namelijk dat de crèmes uit de winkel je rimpels niet minder maken. Wel kan een crème het vochtgehalte van je huid verbeteren, waardoor je huid er mooier en frisser uitziet. Dure crèmes scoren hierbij niet beter dan goedkope varianten, dus het is niet nodig om tientallen euro’s te betalen voor je anti-rimpel crème.

Het is bewezen dat crème met anti-oxidanten wel kan helpen bij het voorkomen van huidverouderingsverschijnselen. Ook van ingrediënten zoals niacinamide, glycolzuur en vitamine C is uit onderzoek gebleken dat ze huidverbeterend werken. Heb je al rimpels? Dan is vitamine A zuur crème de enige crème die kan helpen om deze rimpels te verminderen. Deze crème is echter alleen op doktersrecept verkrijgbaar.

Tip 4: Exfolieer

Door regelmatig te exfoliëren, worden dode huidcellen verwijderd. Hierdoor ziet je huid er jonger en frisser uit. Bovendien kan je huid de werkzame ingrediënten uit je crème zo beter opnemen. Vermijd grove scrubs omdat deze je huid beschadigen. Kies voor scrubs met fijne scrubdeeltjes of gebruik een exfoliant met AHA (alfa hydroxy zuren) of BHA(beta hydroxy zuren).

Tip 5: Laat je huid zoveel mogelijk met rust

Om je huid in goede conditie te houden, is het belangrijk om je huid zo min mogelijk aan te raken. Zo voorkom je de verspreiding van bacteriën en zo beschadig je de huidcellen zo min mogelijk.

Tip 7: Op je rug slapen

Als je rimpels wilt voorkomen, kan je het beste op je rug slapen. Als je op je buik of op je zij ligt, ligt je gezicht tegen je kussen aangedrukt. Dat zorgt ervoor dat je sneller rimpels krijgen. Van op je zij slapen krijg je ook nog eens sneller rimpels tussen je borsten.

Tip 8: Frons niet

Waar komen rimpels het meest voor? Precies op die plekken waar de gezichtspieren het meest gebruikt worden. Kijk maar eens in de spiegel terwijl je praat, lacht of fronst. Je gezichtspieren minder bewegen, zorgt ervoor dat je minder rimpels krijgt. De vraag is natuurlijk of je het ervoor over hebt om heel je leven minder te lachen en fronsen.

Tip 9: Voeding die rijk is aan antioxidanten

Vrije radicalen die onder andere via UV stralen onze huid binnendringen, beschadigen onze cellen en veroorzaken op lange termijn rimpels. Antioxidanten beschermen je tegen deze vrije radicalen. Antioxidanten zijn te vinden in fruit, groenten, groene thee en in pure chocolade.

Tip 10: Eet gezonde vetten

Voldoende gezonde vetten binnenkrijgen, is belangrijk voor het gezond en stevig houden van je huid. Probeer daarom regelmatig vette vis, noten, zaden en avocado’s te eten. Je kan natuurlijk ook supplementen met omega vetzuren nemen.

Tip 11: Niet roken

Als je met je gezicht vaak dezelfde beweging maakt, krijg je op de betreffende plaats sneller rimpels. Dit is ook het geval bij roken. Daarom krijgen rokers doorgaans lijntjes of rimpeltjes rond hun mond. Daarnaast zorgt roken er ook nog eens voor dat de algehele conditie van je huid achteruit gaat. Je huid heeft namelijk zuurstof nodig om gezond en soepel te blijven. Roken vernauwt de bloedvaten in je huid waardoor de bloedtoevoer, en daarmee ook de zuurstoftoevoer, achteruit gaat. Gemiddeld is deze afname zelfs 30%. Het goede nieuws is: het is nooit te laat om te stoppen met roken. Zelfs nadat je jarenlang gerookt hebt, kan je huid enorm verbeteren zodra je stopt.

Tip 12: Relax

Het is bewezen dat onze huid sneller veroudert door stress. Chronische stress veroorzaakt meer vrije radicalen en heeft een negatieve invloed op de celdeling. Hierdoor verouderen we sneller. Volgens onderzoekers kan een relaxte en optimistische instelling daarom helpen om je gezicht jong te houden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Charlotte
Aantal keer gelezen: 4071x
Toegevoegd: 16-10-2015 17:20
Gewijzigd: 18-10-2015 20:44

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!