12 tips om te ontspannen in uw tuin.

12 tips om te ontspannen in uw tuin

12 tips om te ontspannen in uw tuin.Wist u dat tijd doorbrengen in uw tuin een positief effect heeft op uw geestelijke gezondheid? De natuur werkt herstellend. In Nederland heeft meer dan de helft van de volwassen inwoners toegang tot een eigen buitenruimte. Tijd om er dus van te genieten. Lees verder over hoe heerlijk te ontspannen in uw tuin en er de beste buitenruimte van te maken.
Breng uw favoriete binnenhuisdecoratie naar buiten
We richten allemaal ons huis in op een manier die het een thuisgevoel geeft, en dat geldt ook voor onze leefruimte buiten. Breng binnen decoratie naar buiten met zaken als kamerplanten, gordijnen en jaloezieën voor buiten en tuin meubels. U kunt zelfs zo ver gaan dat u het terras buiten voorziet van  tapijt. Zo brengt u het binnen comfort naar buiten. Het maakt uw tuin nog  gastvrijer dan deze vaak al is. Denk ook aan het huisdiervriendelijk maken van de tuin voor uw huisdieren. Het is heerlijk als uw hond veilig en ongestoord van de tuin kan genieten. Maar ook uw konijnen of cavia’s kunnen heerlijk rondscharrelen in de tuin. Hang ook wat voedsel op voor de vogels. Zij kunnen het in winter en voorjaar goed gebruiken. En u krijgt veel vogelbezoek in uw tuin.
 
Ga erop uit voor een heerlijke loungeset
Tijd doorbrengen in uw tuin is het perfecte excuus om comfortabel te zitten. Een van de manieren om dat te doen is door te investeren in een mooie loungeset. Er zijn tal van ontwerpen om uit te kiezen, variërend van traditionele rotan sets tot moderne opties. Met een mooie loungeset kunt u het hele jaar door van uw tuin genieten.
 
Voeg wat groen toe
Een van de eenvoudigste manieren om uw tuin meer ontspannen te maken is door wat groen toe te voegen. Groen brengt leven, kleur en textuur in uw ruimte, waardoor het levendiger en uitnodigender lijkt. U kunt kruiden toevoegen die u kunt gebruiken om te koken, evenals eetbare planten zoals aardbeien, bosbessen of frambozen. In plaats van een traditioneel gazon kunt u een mooi tuinbed met bloemen of groenten aanleggen. Een vijver of waterval zal het geluid van stromend water maken en een element van rust aan uw buitenruimte geven.
 
Waar plaatst u het beste de loungeset?
Een belangrijke overweging voor een retraite in de tuin is waar de loungeset te plaatsen. Als u het geluk heeft dat u een terras of patio hebt, dan is dit misschien geen probleem. Maar als dat niet zo is, dan kan de manier waarop u uw loungeset neerzet het verschil maken bij het genieten van de zomeravonden. Het antwoord zal afhangen van de beschikbare ruimte en welke kenmerken deze heeft. Als uw ruimte bijvoorbeeld een grote boom of muur in de buurt heeft die 's middags schaduw biedt tegen de zon, dan zou dit een geweldige plek zijn om uw ligstoelen zo te plaatsen dat ze op deze momenten van de dag in de schaduw staan in plaats van in direct zonlicht. Als er echter geen bomen of muren in de buurt zijn en uw ruimte ontvangt de hele dag zonlicht, dan is het waarschijnlijk het beste om uw ligstoelen altijd op een schaduwrijke plek te zetten, of dat nu onder een boom is of binnen in huis door ramen met gordijnen eroverheen.
 
Verbouw wat voedsel
Als u groene vingers hebt en van koken houdt, is een tuin de perfecte manier om tijd buiten door te brengen. U kunt uw eigen voedzame producten kweken, tijd doorbrengen in de natuur, en genieten van de geoogste vruchten! Het kweken van voedsel zal u meer stimuleren om tijd door te brengen in uw buitenruimte.
 


Voeg verlichting toe en maak het gezellig met warme en sfeervolle plaids
Om uw tuin meer ontspannend te maken, is verlichting een must. Met goede verlichting kunt u genieten van de schoonheid van uw tuin, zelfs als het donker wordt. U kunt ook andere elementen toevoegen zoals snoerverlichting of een terrasverwarmer om uw ruimte gezelliger te maken.
 
Creëer een leeshoek
Een manier om van uw tuin te genieten is met een leeshoekje. Dit kan zo eenvoudig zijn als een leunstoel en een kleine tafel, of u kunt een uitgebreidere opstelling maken met een bank en een kleed voor buiten. U zult een plek in uw tuin moeten vinden die het meest afgelegen is, zodat u wat privacy hebt wanneer u van uw vrije tijd geniet.
Pak er een spannend of inspirerend boek bij. Door lekker te lezen vergeet u even de alledaagse sleur en kunt u heerlijk wegdromen. U zult merken dat u langer in de tuin zit dan dat u oorspronkelijk van plan was. En dát geeft nou net dat heerlijk ontspannen gevoel.
 
Probeer aromatherapie
Aromatherapie is het gebruik van natuurlijke aromatische plantenstoffen als remedie of voor hun aangename geur. Jasmijn, lavendel, en roos zijn drie van de meest populaire essentiële oliën. Plant deze planten in uw tuin rondom de loungeset. U kunt deze planten ook online kopen via gespecialiseerde aromatherapie websites. U zou ook etherische oliën en een diffuser kunnen gebruiken om het beste resultaat te krijgen. Een paar druppels van een aromatherapie-olie in het water van uw diffuser gaat meestal tot 4 uur mee. Maar fris bloeiende planten doen het natuurlijk ook altijd goed.

 

Hoe komt het dat u goed kunt ontspannen in de tuin?

Er zijn veel redenen waarom het gemakkelijk is om te ontspannen in de tuin.
1. U bent omgeven door planten, bloemen, bomen en ander groen, wat stress kan verminderen.
2. Tuinieren is therapeutisch. Het is bewezen dat het planten van bloemen endorfine kan vrijmaken, wat pijn vermindert en u gelukkig maakt.
3. Er is geen afleiding. U wordt niet afgeleid door uw favoriete tv-programma op TV en heeft u ook geen mobiel, laptop of tablet in de buurt als u in de tuin zit. Geen probleem, dat betekent dat u zich kunt concentreren op wat er om u heen gebeurt in plaats van bezig te zijn met wat er niet om u heen gebeurt!

Ontspan alleen of met een goede vriend

Vind rust in uw tuin door erin te zitten en te genieten van de buitenlucht. Of u nu alleen wilt zitten of met een goede vriend, dit is een geweldige manier om te ontspannen.
Het voordeel van alleen genieten in de tuin, is dat u ook nog wel eens een keer in slaap valt. Niets is meer ontspannen dan een goede 'powernap' in de open lucht. U zult merken dat het het lichaam veel goed doet. Slapen in de buitenlucht is gezond en u zal zich er meteen veel fitter door voelen.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: edwinm83
Aantal keer gelezen: 123x
Toegevoegd: 19-05-2022 10:06
Gewijzigd: 20-05-2022 09:11

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3132 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!