4 manieren om als student bij te blijven verdienen

4 manieren om als student bij te blijven verdienen

4 manieren om als student bij te blijven verdienenDoor de coronacrisis wordt iedereen hard getroffen. Bedrijven komen stil te liggen, mensen verliezen hun baan en er zijn nog veel meer gevolgen. Ook studenten ondervinden er last van. Waar er veel steun is vanuit de overheid naar het bedrijfsleven, zijn er geen duidelijke steunpakketten voor studenten. Wat kun jij als student toch doen om bij te verdienen, zodat je zelf rond kunt komen tijdens deze zware periode?

Een groot deel van studenten die een bijbaantje hebben werken in de horeca in bijvoorbeeld een bar of cafe. Nu deze zijn gesloten is het niet mogelijk om door te gaan met werken en omdat studenten al snel een tijdelijk of een nulurencontract hebben, vervalt het inkomen ook snel. Dat terwijl de kosten, zoals huurkosten, boodschappen en andere kosten nog steeds door lopen. Het is daarom belangrijk om ook voor jezelf te zorgen dat er toch nog geld binnenkomt, zodat de situatie voor de komende jaren niet nog moeilijker wordt. Hieronder daarom verschillende manieren die voor een eigen en extra inkomen kunnen zorgen.

  • Klusjes in de kenniskring
  • Maak gebruik van online platformen
  • Begin online werkzaamheden
  • Gebruik je (studie) skills online

 

Klusjes doen in de kenniskring

Dat veel bedrijven op dit moment dicht moeten en daardoor geen klanten meer hebben of om een andere reden worden geraakt door de crisis betekent niet dat alles stil is komen te liggen. Veel klussen die voorheen gedaan moesten worden die moeten nu nog steeds worden gedaan. Denk aan klussen bij mensen in de tuin of het helpen verhuizen of andere werkzaamheden.
In jouw kenniskring, bijvoorbeeld in de familie, bij vrienden of andere mensen die je kent, zullen er nog steeds veel van deze klussen zijn. Bij de hiervoor genoemde tuinklusjes en het helpen verhuizen kun je gemakkelijk de 1,5 meter afstand houden, waardoor de werkzaamheden nog goed kunnen worden uitgevoerd. Vraag hiervoor in jouw omgeving of je ergens je steentje bij kunt dragen om op deze manier ook zelf nog te kunnen bijverdienen. Denk aan het helpen van je opa en oma bij het opknappen van de tuin of andere huis en tuin werkzaamheden.

Gebruik maken van online platformen

Het is natuurlijk het mooiste wanneer je de hiervoor genoemde klusjes in jouw eigen omgeving aan kennissen kunt vinden. Maar het kan zijn dat je hier geen werkzaamheden kunt vinden. In dat geval kun jij je altijd aanmelden of online platformen die hiervoor zijn gemaakt. Meld je aan op deze platformen en zoek daar naar eventuele werkzaamheden die je er kunt vinden.
Veelal is het aanmelden bij dergelijke platformen kosteloos en is het dus een handige tip om snel te zoeken naar extra werk. Bovendien zitten we momenteel in de lente en zal er dus meer vraag zijn van mensen die op zoek zijn naar hulp om te tuin op te knappen voor de zomer. Enerzijds zullen er veel mensen zijn die er voor kiezen om met de eigen tuin aan de slag te gaan, omdat ze er in deze crisis meer tijd voor over hebben, maar aan de andere kant is er juist ook meer vraag naar, omdat mensen de tuin er sowieso deze zomer goed bij willen hebben liggen. We zullen namelijk veel meer tijd dan normaal in onze tuin doorbrengen dan voorgaande jaren.
Begin online werkzaamheden

Los van het doen van klusjes die buiten de deur gedaan kunnen worden, veranderen we steeds meer naar een samenleving waarbij er geld online wordt verdiend. Voor een relatief lage investering kun je tegenwoordig al een online bedrijfje beginnen.
Iedereen heeft natuurlijk al wel vaker advertenties langs zien komen die met schreeuwende teksten zeggen dat je met hun methode snel rijk kunt worden online. Dit zijn veelal niet de juiste methoden om online te werken, maar er zijn wel genoeg andere manieren om online geld te verdienen. We sommen ze in het kort op en zullen er kort wat meer informatie over geven, maar de materie gaat natuurlijk nog veel verder dan dat.

  • Online werken als tekstschrijver
  • Begin websites en doe aan affiliate marketing
  • Begin een eigen webshop

Er zijn enorm veel mogelijkheden om online geld te verdienen, maar wij geven er een paar. De eerste is om online teksten te gaan schrijven. Ook hiervoor zijn er verschillende platformen waar jij kunt zoeken naar opdrachten. Je kunt betaald krijgen per opdracht of een vast bedrag per woord dat je schrijft rekenen. Een andere manier is om je eigen website te beginnen. Dit kan over van alles gaan. Het is daarom slim om een onderwerp te kiezen waar je in geïnteresseerd bent, zodat je met enthousiasme aan de site kunt werken. Wanneer je bezoekers begint te krijgen dan kun je advertenties plaatsen in de vorm van bijvoorbeeld affiliate marketing. Klikken bezoekers hierop en schaffen ze een product aan? Dan kun jij daar een commissie over ontvangen. Je kunt natuurlijk ook advertenties op de site beginnen. Wanneer je bezoekers ontvangt op jouw site dan wordt het namelijk interessant voor adverteerders om onder de aandacht te komen onder die doelgroep. Een eigen webshop beginnen is tot slot ook een mogelijkheid. Hoewel de meeste fysieke winkels het nu moeilijk hebben, zijn er juist veel webshops die het opeens veel drukker hebben dan normaal. Mensen die thuis zitten hebben nog steeds veel spullen nodig en hebben nu alle tijd om die vanuit huis te bestellen. Op dit moment heb je de kans om online jouw eigen webshop te beginnen en wie weet heb je straks na de crisis, of ook wel na je studie, al je eigen business opgebouwd.

Je (studie) skills online gebruiken

De laatste tip is misschien nog wel de beste tip, en dat is om je studie skills online te gebruiken. Dat is natuurlijk niet altijd mogelijk, maar in de meeste gevallen (en met een beetje creativiteit) kun je jouw skills waarvoor je studeert al toepassen om geld bij te verdienen. Ben jij bijvoorbeeld bezig met een marketing studie? Dan kun je online al veel kanten op. Bijvoorbeeld een van de online marketing werkzaamheden, zoals een webshop beginnen, zoals hiervoor beschreven. Daarnaast kun je jezelf aanbieden om bepaalde marketing gerelateerd werkzaamheden al online uit te voeren. Bij bedrijven is het momenteel lastig om vast personeel in dienst te houden, omdat dit hoge kosten oplevert en ze in een onzekere tijd vast zitten aan het personeel. Maar tijdelijk werk inhuren dat online kan worden verricht is nog altijd wel erg interessant voor bedrijven, omdat ze zo nergens aan vast zitten. Daarnaast kan het zijn dat je een design studie doet of bijvoorbeeld aan het programmeren bent. In dat geval kun je jezelf ook bij andere bedrijven ter beschikking stellen en in feite een start aan je carrière maken. Naast dat dit een leerzame manier is om meteen wat geld bij te verdienen, is het ook een goede methode om meer te leren, zodat je jouw studie ook weer sneller en met minder moeite af kunt ronden. En je het is goed om te netwerken, zodat je eventueel al na je studie de mogelijkheid hebt om direct fulltime aan de slag te gaan of je al een gedeelte van je inkomen binnen hebt.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sandra-Voorthuizen
Aantal keer gelezen: 1204x
Toegevoegd: 18-04-2020 12:53
Gewijzigd: 20-04-2020 09:28

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3519 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!