Aannemersbedrijf team van ingenieurs

Aannemersbedrijf uitzoeken

Aannemersbedrijf team van ingenieursHeb je een aannemersbedrijf nodig? Dan zijn er een aantal aspecten waar je even goed over na moet denken. Een ervan is dat een goed aannemersbedrijf uitzoeken tijd kost, maar…. dat het zichzelf wel terug verdient!

Aannemersbedrijf

Als je een nieuw huis wilt laten bouwen of je gaat een bestaand huis laten verbouwen, dan kun je een aannemersbedrijf inschakelen. Je zou bij jezelf eens na kunnen gaan of dat voor jou zinvol is. Binnen een aannemersbedrijf werken mensen die zich gespecialiseerd hebben in de realisatie en de coördinatie van bouwactiviteiten. Een aannemersbedrijf kan veel werk uit handen nemen en zorgen dat er bijvoorbeeld een dakkapel wordt gerealiseerd, of dat de keuken goed wordt verbouwd. Ook een compleet huis kan worden gerealiseerd door een aannemersbedrijf. Je kunt het wel allemaal zelf doen, maar een aannemersbedrijf biedt wel degelijk veel voordelen, zoals ervaring en specialisme en je hoeft zelf niet al je vrije uren te stoppen in het bouwen of verbouwen.

Aannemersbedrijf kiezen

Wanneer je een aannemersbedrijf in wilt schakelen, is het verstandig om op een aantal aspecten te letten:

 • Informeer eens bij anderen naar ervaringen met het aannemersbedrijf.
 • Je kunt referenties aan het aannemersbedrijf zelf vragen en dan kun je zien welke projecten zij recent af hebben gerond. Daardoor krijg je beter zicht op de mogelijkheden en het resultaat.
 • Veel aannemersbedrijven zijn aangesloten bij een beroepsorganisatie, een voorbeeld daarvan is BouwGarant.
 • Bekijk welke aannemersbedrijven er in de buurt werkzaam zijn. Zij zijn vaak ook al direct op de hoogte van de plaatselijke omstandigheden en regels.
 • Vraag verschillende offertes aan, bij meerdere aannemersbedrijven. Je kunt ook op de website bekijken welke mogelijkheden een aannemersbedrijf heeft en dit met elkaar vergelijken. Zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan als je een aannemersbedrijf gaat kiezen.

Goed aannemersbedrijf

Een goed aannemersbedrijf is zeker de moeite waard als je wilt bouwen of verbouwen. Als je een aannemersbedrijf uit gaat kiezen, is het goed om eens te informeren bij anderen. Welke ervaringen hebben zij met het aannemersbedrijf wat je op het oog hebt? Of hebben zij misschien nog tips voor een goed aannemersbedrijf? Praktijkervaringen geven je vaak een duidelijk beeld of een aannemersbedrijf aan je wensen kan voldoen.

Voordelen aannemersbedrijf

De voordelen van een aannemersbedrijf zijn:

 • Vakwerk, een aannemersbedrijf weet wat zij doet.
 • Aannemersbedrijf kan zorgen voor een snelle verbouwing.
 • Er wordt gezorgd voor een stevige wind- en waterdichte verbouwing.
 • Je weet waar je aan toe bent met een aannemersbedrijf, afspraken worden van tevoren gemaakt en als je dat wilt vastgelegd in een overeenkomst.
 • Er wordt door een aannemersbedrijf veilig gebouwd/verbouwd.

Nadelen aannemersbedrijf

Een aannemersbedrijf kan ook nadelen hebben:

 • Het inschakelen van een aannemersbedrijf is duurder dan zelf (ver)bouwen.
 • Je hebt niet alles zelf in de hand.

Maar zijn het echt nadelen? Het ligt er echt aan wat je zelf wilt. Als je niets zelf wilt doen en alles uit wilt besteden, dan is een aannemersbedrijf alleen maar voordelig. Je kunt namelijk alles aan hen overlaten en hoeft het zelf niet te regelen. Alles wordt besproken en dan zorgt het aannemersbedrijf voor een goed eindresultaat.

Uurloon aannemersbedrijf

Je wilt vaak weten waar je aan toe bent, je gaat dan bekijken wat het uurloon is van een aannemer. Maar dat uurloon hangt af van een aantal factoren:

 • Onderhandelen, als je een offerte hebt van een concurrent met een lager uurloon dan kan er onderhandeld worden.
 • Heb je garantie of geen garantie op het werk dat wordt geleverd?
 • Inclusief of exclusief reiskosten?
 • Hoeveel werkuren horen er bij een bepaald plan ?
 • Inclusief of exclusief materiaal?

Het is vaak lastig om in te schatten wat het uurloon is, iedereen baseert dat ergens anders op. Er kan daarom beter naar het geheel worden gekeken, hoelang duurt het voor het klaar is? Wat is de totaalprijs? Let er bij het aanvragen van de offertes ook op dat je alle gegevens met elkaar kunt vergelijken, zodat je een zo eerlijk mogelijk beeld krijgt van de kosten.

Aannemersbedrijf prijs

De prijs van een aannemersbedrijf kun je van tevoren en afspreken, daarvoor geven we je een aantal tips:

 • Zorg dat je prioriteiten gaat stellen. Ieder aannemersbedrijf heeft eigen sterke punten. Wat vind jij het belangrijkste? Wil je een strakke deadline? Dan zal een aannemersbedrijf dat snel aan het werk kan gaan de voorkeur hebben. Maar vind je de prijs belangrijk, dan kun je beter offertes aanvragen en deze met elkaar vergelijken. De kans is groot dat je dan voor de goedkoopste aanbieder gaat. Maar de prijs zegt niet altijd alles, vergelijk ook ervaringen en deadlines, maar ook de voorwaarden en garantie met elkaar.
 • Bezuinigingen op een aannemersbedrijf is niet aan te raden, waarom niet? Als er hele lage prijzen worden gehanteerd, kan het zijn dat de materialen die gebruikt worden goedkoper zijn en van minder goede kwaliteit zijn. Bouwen of verbouwen is een investering, maar dat kun je beter in een keer goed doen, zodat je geen zorgen hebt over een paar jaar, maar optimaal kunt genieten.
 • Research doen naar een aannemersbedrijf is van belang om er achter te komen wat een betrouwbaar aannemersbedrijf is in jouw regio. Zoek op internet, vraag vrienden en familie, bekijk de website en informeer bij mensen in de buurt of dat zij het aannemersbedrijf kennen en wat de ervaringen daarvan zijn.
 • Een overzicht maken is ook van belang. Hierdoor weet je wat je gedaan wilt hebben en dan kan de aannemer aan de hand daarvan een offerte opstellen. Als je weet wat er gedaan moet worden, kun je pas goed zicht krijgen op de kosten en op de planning.
 • Kijk eens naar de certificering. Daarvoor gelden een aantal keurmerken. Deze worden vaak op de website van het aannemersbedrijf aangegeven. Zoek ze ook even op, zodat je weet wat ze inhouden.

Aannemersbedrijven vergelijken

Het vergelijken van aannemersbedrijven is van groot belang. Daardoor krijg je namelijk echt zicht op de mogelijkheden, de prijzen en de voorwaarden. Let daarom ook op ervaringen en afgeronde projecten. Wanneer een aannemersbedrijf bij je in de buurt actief is, ga dan eens kijken hoe zij te werk gaan en of dat jou aanstaat. Hierdoor kun je vol vertrouwen een aannemersbedrijf kiezen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 17068x
Toegevoegd: 04-09-2015 18:20
Gewijzigd: 07-10-2015 13:54

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!