jonge loodgieter

Wat doet een loodgieter precies?

jonge loodgieterAls je een loodgieter nodig hebt, is het goed om te weten waar je deze precies voor in kunt zetten. Daarom lees je hier meer over wat een loodgieter kan doen voor je.

De loodgieter

Als je over het werk van een loodgieter praat, dan ben je wel even bezig. Het werk van een loodgieter bestaat uit het plaatsen/ aanleggen, maar ook het onderhoud van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en de riolering. Als je denkt aan waar de naam van een loodgieter vandaan komt dan heeft dat te maken met het gieten van lood.

Werkzaamheden loodgieter

Heb je de juiste loodgieter om de werkzaamheden te verrichten dan zal deze van te voren weten te vertellen wat hij gaat doen en wat het gaat kosten. Als je de keuze hebt gemaakt om zelf een loodgieter uit te zoeken vraag dan eerst in de omgeving of iemand al ervaring heeft met de werkzaamheden van deze loodgieter. Maar ook als je een loodgieter gaat bellen en deze zegt dat hij het erg druk heeft, dan is dit meestal ook een goede graadmeter. Iemand die veel werk heeft, zal zeer waarschijnlijk goed werk leveren tegen een nette prijs.

Online loodgieter zoeken

Wil je een goede loodgieter dan zou je ook eens op het internet kunnen kijken. Hier staan veel goede loodgieters op die zichzelf aanbieden en/of mensen in dienst hebben met de nodige ervaring. Wil je zeker weten dat je een goede loodgieter hebt dan moet deze minstens in het bezit zijn van een middenstandsdiploma en een vakdiploma. Het werkgebied van een loodgieter is de laatste jaren een stuk groter geworden. Nu is het zo dat als je een goede loodgieter hebt deze ook verstand heeft van een verwarmingsinstallatie, van sanitair, de waterleiding maar ook de riolering valt voortaan onder het werk van een loodgieter. Aangezien de verwarmingsketels steeds meer computergestuurd zijn moet je als loodgieter ook verstand hebben van computers.

Taken loodgieter

Een goede loodgieter zal het als zijn taak zien dat hij begint met het bestuderen van de werktekening. Je zult merken dat hij op de voorschriften zal letten.

 • Je moet als loodgieter letten op de productinformatie en de specificaties, op basis van deze gegevens zal de loodgieter de werkzaamheden bepalen.
 • Voordat een goede loodgieter aan zijn werk begint selecteert hij het gereedschap en het materiaal op maat en type.
 • Een loodgieter zal je steeds zien meten, snijden en verbindingen zien maken, hij zal pijpleidingen op maat buigen met behulp van verschillende technieken.
 • Heb je een goede loodgieter dan installeert hij leidinginstallaties, pijpsecties, allerlei systemen, afsluiters en sanitair, dit kan zijn het toilet, een verwarmingssysteem, koelsystemen, geisers en alles wat met de waterleiding heeft te maken.

Loodgieter en plat dak

Heb je een plat dak? Ook hiervoor heb je bij problemen een loodgieter nodig. Als je een lekkage aan je dak hebt ben je blij als je snel een loodgieter gevonden hebt die dit kan repareren. Wanneer je een lek aan het dak hebt kun je maar beter zorgen dat je een loodgieter hebt die gespecialiseerd is in het dekken van daken. Heb je een goede loodgieter ingeschakeld dan zal deze als er nadien toch nog iets mis mocht zijn zonder kosten terug komen om de schade te repareren. Als je werkzaamheden hebt wat betreft het loodwerk zoals nieuw schoorsteenlood, of nieuw lood in de muur of onder de ramen kun je ook hier een loodgieter voor bellen. Het is niet alleen het lood waar je een loodgieter voor kunt bellen, een goede loodgieter heeft ook verstand van zink, denk hierbij aan zinken goten en zinken afvoeren enz.

Verwarming controleren door loodgieter

Er zijn maar weinig mensen die in de zomer de verwarming gebruiken. Je kunt dan ook het beste in de zomer de verwarming laten controleren. Bel je hiervoor naar een loodgieter dan zal deze graag bij je langs komen. Voor een loodgieter komt dit meestal ook goed uit, dit omdat je een loodgieter in de winter bijna niet aan kunt komen, omdat deze het dan veel te druk heeft. Je hebt mensen die graag zelf aan de verwarming knutselen, maar ze weten maar half hoe gevaarkijk dit is. Je kunt ook wat betreft de kosten altijd beter kiezen voor een ervaren loodgieter.

Loodgieter en rioleringswerk

Een loodgieter is er ook om je riolering te onderhouden. Heb je een verstopte afvoer of het toilet zit verstopt dan heb je een probleem dat je door een loodgieter op kunt laten lossen. Uit ervaring van alle loodgieters blijkt dat je er rekening mee moet houden dat je de meeste verstoppingen meemaakt rond de feestdagen en in de weekenden. Het is dus wel aan te raden dat je een loodgieter uitkiest die je kunt vertrouwen en die ook komt als het nodig is. De meeste loodgieters hebben moderne apparatuur om eventuele breuken of beschadigingen op te kunnen sporen, je hoeft hierdoor niet meer af te breken dan nodig is zodat de schade beperkt blijft.

Wat doet een loodgieter?

Je kunt een loodgieter inzetten voor bijvoorbeeld:

 • Het repareren van een verstopte of kapotte afvoer.
 • Het vervangen of repareren van goten.
 • Het aanleggen van leidingen.
 • Het onderhouden van een ketel of boiler.
 • Het vervangen of repareren van sanitair.

Loodgieter kiezen

Het uitkiezen van de loodgieter kan snel gaan maar kan ook tijd kosten. Het ligt er aan hoe dat je het aanpakt. Je kunt op verschillende manieren op zoek gaan:

 • Online een loodgieter zoeken, waarbij je vaak veel loodgieters met elkaar kunt vergelijken.
 • Via, via een loodgieter zoeken. Hierdoor weet je van anderen dat hij goed werkt levert.
 • Advertenties zoeken. Bekijken welke loodgieter in de buurt actief is en daar een afspraak mee maken en vragen naar de mogelijkheden en de kosten uiteraard.
 • Loodgietersbedrijf bellen en vragen naar de mogelijkheden en prijzen.

Je kunt alle loodgieters met elkaar vergelijken en daarbij wordt er vaak gelet op de prijzen en het moment dat de loodgieter kan komen. Als er veel werk te doen is, is het aan te raden een offerte aan te vragen. Voorkom vervelende verrassingen achteraf, maak duidelijke afspraken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Astrid-de-Wilde
Aantal keer gelezen: 16558x
Toegevoegd: 30-09-2015 11:12
Gewijzigd: 14-07-2016 14:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!