Tuin inrichten anno 2020

Tuin inrichten anno 2020

Tuin inrichten anno 2020We zien ieder jaar weer nieuwe trends voor het inrichten van de tuin. We bespreken in dit artikel graag de vier tuintrends van 2020. Het is goed om op de hoogte te zijn van de tuintrends. Belangrijke trends voor 2020 zijn het klimaat en de klimaatbestendige tuin, een onderhoudsvriendelijke tuin, de tuin die ontstresst en de vier seizoenen tuin.

Wat is een tuintrend eigenlijk? 

Een tuintrend wordt vaak door de professionals opgemerkt. Een hoveniersbedrijf zal dit snel zien. Ze kunnen dit zien door andere de spullen die besteld worden bij de leveranciers. De specifieke tuinstijlen en materialen zijn nauw met elkaar verbonden. Tuinontwerpers, hoveniers en de leveranciers kunnen samen de tuintrends ontdekken en hierop inspelen. De tuinen worden op maat ingericht door hun. De basis is echter de wensen van de mensen. De tuintrends van 2020 zijn bepalend voor de komende tien jaar. Het is dus goed om te weten wat de tuintrends voor 2020 zijn. Zeker wanneer iemand tuinplannen heeft is het slim om dit in de gaten te houden. Een tuin welke is ingericht op basis van de laatste tuintrends zal nog vele jaren mee gaan. Eigenlijk heeft iemand dan een toekomstbestendige tuin. Geweldig! 

Een klimaatbestendige tuin 

Steeds meer zijn we bezig met het klimaat. De warmterecords worden regelmatig gebroken. Het is langer droog, heter en daarnaast zijn de regenbuien heftiger. De winters zijn ook een stuk warmer aan het worden. We zien een verandering met meer extremen. Droge periodes worden afgewisseld met overstromingen zo lijkt het. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het ontwerpen en inrichten van de tuin. Het weer heeft een grote invloed op de tuin. De tuin wordt continu blootgesteld aan de weersomstandigheden. Het is belangrijk om een tuin te hebben die ook de komende jaren mooi is en blijft. 

Een goede afvoer van het water

Het is belangrijk om de forse regenbuien goed op te kunnen vangen in de toekomst. Het water mag geen overlast verzorgen. Het is zelfs verstandig om het op te vangen om het in een drogere periode weer te gaan gebruiken. Het is daarom een idee om onder het terras of onder de tuin een put aan te leggen waarin het water wordt opgevangen. Zorg dat er een goede drainage is in de tuin zodat het water snel weg is. Vervolgens is het belangrijk om te weten welke innovaties er zijn op dit vlak. Een grindkoffer bijvoorbeeld. De bestrating moet ook goed zijn om het water naar de juiste plekken af te voeren. Voorkom dat de tuin een modderpoel wordt of een grote vijver. 

De onderhoudsvriendelijke tuin 

Steeds meer mensen hebben minder tijd of zin om in de tuin actief te zijn. Het is niet erg. Het is slim om een onderhoudsarme tuin te hebben. Het is trouwens niet mogelijk om enig onderhoud uit te sluiten. Er zal altijd wel wat moeten gebeuren. Het onderhoud kan wel geminimaliseerd worden. Bodembedekkers zijn een goede eerste stap. Het zorgt ervoor dat onkruid geen kans krijgt. Ook grind is een optie. Het moet wel geharkt worden van tijd tot tijd. Kies daarnaast beplanting die niet zoveel gesnoeid hoeft te worden. Kies voor groenblijvende bomen, planten of heesters. Zo hoef je de bladeren ook niet op te vegen in het najaar. Kies daarnaast voor duurzame materialen. Het is slim om houtsnippers te gebruiken in de tuin. Weet wel dat ze na een paar jaar verteren. 
De tuin om te ontstressen 

Mensen kiezen voor steeds meer luxe in hun tuin. Wellness is steeds belangrijker in het leven van de mensen. Steeds meer mensen hebben last van een burn-out. Het is dus goed om de stress van tijd tot tijd weg te laten vloeien. Een jacuzzi in de tuin of heerlijk spa is natuurlijk heerlijk om te ontspannen. Het is goed om zo compleet tot rust te komen. Wie houdt er nu niet van een bubbelbad in de tuin? Of een compleet zwembad samen met een sauna? Het is geweldig om zo te genieten van het goede leven. Zorg ook voor volop groen in de tuin. Het heeft een rustgevende werking en zorgt voor minder stress. Het is heerlijk om ook te genieten van de zon in het gezicht. Zorg voor een mooi terras waar de ochtendzon of avondzon op je huid komt.  

Vier seizoen in de tuin 

Een tuin is geweldig om even buiten te zijn. In de tuin worden de vier seizoenen zeer zichtbaar. Het is mooi om te genieten van de vier seizoenen. Het wordt nog meer genieten van de vier seizoenen met een buitenkeuken. Bijna iedereen maakt wel gebruik van een mooie buitenkeuken. Een goede barbecue is een idee. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden. Een lekker pizza oven, een smoker, een kookplaat of complete grill installatie. De buren zullen meegenieten van al het lekkers wat er in de tuin wordt bereidt.

Een overkapping

Vooral in een vier seizoenen tuin is het goed om een overkapping te hebben. Wanneer het een keer regent of het nog niet zo warm is kun je er toch lekker zitten. Helemaal met een terrasverwarmer. Het is dan volop genieten van de mogelijkheden om lekker buiten te zijn. Zelfs op een zonnige winterdag is het dan heerlijk vertoeven in de tuin. 

De juiste planten 

Het is belangrijk om bij een vier seizoenen tuin veel aandacht te geven aan de planten die gekozen worden. Denk aan wintergroene planten. Wanneer het mogelijk is, is het ook goed om voor winterbloeiende planten te kiezen. Denk aan de winterjasmijn, mahonia of the toverhazelaar. Het zijn slechts een paar ideeën. 

Een combinatie van de vier trends 

Natuurlijk is het goed om te kijken welke mogelijkheden er zijn om de vier trends te combineren met elkaar. Een vier seizoenen tuin met een jacuzzi en een opslagreservoir voor het overtollige water. De drainage leidt al het water naar het reservoir om het dan in de zomer te gebruiken. Er ontstaat zo een natuurlijke balans tussen de drogere en nattere periodes. Combineer het allemaal met planten die weinig aandacht nodig hebben of werk verschaffen en het is ook nog eens een onderhoudsarme tuin geworden. Door goed na te denken over wat iemand graag in de tuin wil hebben en hoe de trends hierbij passen is het mogelijk om een duurzaam en toekomstbestendige tuin te krijgen.

Hoe richt jij je tuin in?

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel voldoende inspiratie gehaald voor het inrichten van je tuin. Wil je bijvoorbeeld wintergroene planten, een terrasverwarming of een vierseizoenen tuin? De keuze is aan jou!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 1748x
Toegevoegd: 20-02-2020 10:10
Gewijzigd: 21-02-2020 09:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3654 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!