Alle voordelen van wonen in Deventer

Alle voordelen van wonen in Deventer

Alle voordelen van wonen in DeventerWonen in de randstad en grote steden in ons land is voor Jan Modaal bijna onbetaalbaar geworden. Daarom is het goed om de horizon eens te verbreden naar andere steden in het land. Neem bijvoorbeeld Deventer, deze middelgrote stad in het midden van het land biedt misschien wel de beste plek om te wonen. Zo heeft Deventer nog altijd betaalbare huizenprijzen en zijn er andere goed bewaarde geheimen.

Sfeervol wonen in Deventer

De sfeer en indeling van woonwijken in Deventer biedt een unieke sfeer. In het oude centrum zijn veel prachtige, vooroorlogse panden te vinden voor mensen die houden van authentieke details. Er wordt ook flink ingezet op behoud hiervan. Met awards voor de beste stadsrenovatie, het mooiste stadsplein van Nederland en nog talloze andere is Deventer dé stad van prijzen en onderscheidingen.
De historische binnenstad werd in de elfde eeuw gebouwd en is omringd door talloze monumentale of middeleeuwse panden. Dit biedt een perfect decor voor de kerstmarkt van het Dickensfestival, waar jaarlijks  150.000 mensen op af komen.
Ook voor mensen die meer neigen naar nieuwbouw is Deventer een sfeervolle woonplaats. Zo zijn veel nieuwe schilwijken van de stad verbonden met het bos, waardoor je binnen enkele minuten een mooie boswandeling kan maken. Er zijn zelfs exclusieve nieuwbouwprojecten aan het groen te vinden, met kavels waar je zelf een droomhuis kan bouwen.

Duurzame nieuwbouw

Wat Deventer uniek maakt is dat deze stad de eerste aardgasvrije nieuwbouwwijk van Nederland heeft. Daarnaast zijn er tal van nieuwbouwprojecten op plekken waar veel verouderde woningbouw stond te verloederen. Hierdoor heeft de stad een enorme boost gekregen met luxe, duurzame woningen.
Door deze duurzame bouw is de stad grotendeels future proof. Vier jaar geleden besloot de gemeente tot een uitbrieding van 3000 nieuwbouwwoningen in de komende 10 jaar. Hierin komen gehele nieuwbouwprojecten aan bod met verschillende woningtypen, maar ook losse kavels om zelf te gaan bouwen.

Betaalbare woningen in Deventer

Ondanks deze luxe kunnen gezinnen, starters en ouderen nog steeds betaalbaar wonen in de stad. De gunstige huizenprijzen in Deventer zijn lange tijd het best bewaarde geheim van de stad geweest. Waar in Deventer nieuwbouw nog 250.000 euro kan kosten, betaal je voor eenzelfde woning in de randstad al makkelijk het dubbele.
Hierdoor kunnen particulieren en bedrijven zich hier nog vestigen zonder absurde prijzen te betalen. Daarbij is het voordeel dat prijzen voor een nieuwbouwwoning vast staan en niet te onderhandelen zijn.

Huizen voor iedere leeftijd

Wonen in Deventer is geschikt voor iedere leeftijd en met ieder budget. Liefhebbers van oudere woningen kunnen in prachtige binnenstad terecht voor een nostalgisch pand. In de schilwijken is afgelopen jaren al uitgebreid met nieuwbouw, maar ook hier vind je sfeervolle straten en woningen.
Ook wordt er met levensloopbestendige woningen rekening gehouden met de ouderen in de stad. Zo kennen woonwijken als Borgele, Platvoet of Keizerslanden een hoger leeftijdsgemiddelde dan de rest van de stad met een aangepast voorzieningenniveau.

Eigenzinnig en dynamisch Deventer

Deventer is op meerdere vlakken eigenzinnig te noemen. Het heeft dan ook zeker geen saaie ‘grijze muizen stad’.  Voor de grootte heeft het namelijk een opmerkelijk rijk cultureel leven en veel gastvrijheid. Deze mix van gezelligheid wordt vaak getypeerd als Brabants, maar combineer dit met de Achterhoekse nuchterheid en je krijgt een unieke combinatie.
Vaak wordt de stad vergeleken met andere middelgrote steden als Nijmegen of Haarlem, maar dan met betaalbare huizenprijzen, meer overzicht en meer groen. De echte chauvinisten in Deventer vinden het maar niks als de stad wordt vergeleken met buren als Zwolle of Apeldoorn, deze hebben volgens inwoners wel een grijze muizen imago.

Uitstekende bereikbaarheid van de stad

Ook heeft de stad een uitstekende, centrale ligging in ons land. Met belangrijke snelwegen als de A1 dichtbij is het een belangrijk OV-knooppunt. Hierdoor ben je in minder dan een uur in andere plaatsen als Utrecht of het Gooi, maar ook in Duitsland, Brabant, Drenthe of Friesland. Naast deze goede bereikbaarheid van steden is Deventer ook omringd door grote natuurzones in ons land. Denk aan de Veluwe of de Holterberg.
Deze combinatie van veel groen en goede bereikbaarheid naar voorzieningen maakt dat mensen uit alle delen van Nederland naar deze stad willen verhuizen. Het is er groen, er is van oudsher een sterke handelsgeest, de stad heeft een openblik en wil graag innoveren. Door de populariteit is het tegenwoordig de meest geliefde vestigingsplaats onder alle 23 middelgrote steden van Nederland.

Veel nieuwbouw door groei economie

Ook de economie en werkgelegenheid in de regio is enorm sterk, waardoor de uitbreiding met nieuwbouw in Deventer noodzakelijk is. De stad is een van de oudste van Nederland en is altijd een belangrijk economisch en religieus centrum van ons land geweest.
Door de gunstige geografische ligging en overheidssubsidies voor het bedrijfsleven zijn de werkgelegenheid en infrastructuur enorm ontwikkeld. Belangrijke bedrijfsverzamelplaatsen en de campus voor startups in chemie en technologie dragen hieraan bij.
Door de directe ligging aan de A1 zijn er steeds meer vestigingen van topbedrijven in binnen- en buitenland die zich in de stad willen vestigen. Hierdoor is ook het oude industriegebied omgetoverd tot een internationaal gewaardeerd woon- en werkgebied.

Populariteit onder gezinnen groeit

Door de sterke economische groei en vele voorzieningen in de stad is Deventer steeds meer in trek bij jonge gezinnen. Zo is het ook een geschikte stad voor sport en spel. Met uitstekende mogelijkheden voor zeilen, surfen, roeien en zswemmen

Van arbeiderswijk naar nieuwbouwproject

Een goed voorbeeld van de economische groei en investeringen die de stad durft te doen is het nieuwbouwproject van de Rivierenwijk en Driebergenbuurt. Deze voormalige arbeiderswijken hebben een enorme upgrade gehad door een grote investering. Hierdoor zijn oude, vervallen panden plat gegooid of omgetoverd tot comfortabele nieuwbouwwoningen in Deventer.
Een ander uniek project zijn de ecologisch verantwoorde woningen van Vereniging Aardehuis. Deze huizen aan de stadsgrens maken groen wonen betaalbaar en een unieke ervaring. Je vindt hier veel rust maar hebt toch uitgebreide voorzieningen binnen bereik.

Vind jouw woning in Deventer

Ben jij nu overtuigd van alle voordelen om te wonen in deze prachtige stad? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een woning. Je kunt natuurlijk bij landelijke platformen terecht, maar er zijn in Deventer ook lokale nieuwbouwplatformen en woningcorporaties die actueel op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de regio.
Doordat de woningprijzen hier nog een stuk lager liggen is het makkelijker om een hypotheek aan te vragen in deze regio. Wanneer je hier niet aan vast zit is er natuurlijk altijd nog de optie om een woning in de stad te huren. Ook nieuwbouwprojecten voor verhuur worden steeds meer ontwikkeld om een divers woningaanbod te creëren voor jong en oud. Bekijk de mogelijkheden in de buurt en inventariseer alle opties van te voren. Hierdoor ben je direct op de hoogte van de mogelijkheid voor een bestaande woning of nieuwbouw in Deventer.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: albertstad
Aantal keer gelezen: 1035x
Toegevoegd: 09-12-2022 11:20
Gewijzigd: 12-12-2022 09:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!