toetsenbord tablet

Alles wat je moet weten over toetsenborden … en meer

toetsenbord tabletTegenwoordig is het productenaanbod op het gebied van technologie vaak zo groot dat het erg gemakkelijk is om het overzicht kwijt te raken. Daarom hebben we hier een overzicht gemaakt van de verschillende soorten toetsenborden die er op de markt zijn en waar je precies op moet letten als je er over denkt om een nieuw toetsenbord aan te schaffen.

Toetsenborden voor tablets

Tegenwoordig is een tablet bijna onmisbaar geworden in ieder huishouden. Deze Tech gadget is zo multifunctioneel dat iedereen, zowel jong als oud, hier handig gebruik van kan maken. Als je je tablet dagelijks gebruikt, kan het prettig zijn om in plaats van het virtueel toetsenbord op het touchscreen van de tablet een extra toetsenbord aan te schaffen, voor net wat extra gebruiksgemak. Ze bestaan zowel voor de iPad als voor tablets van andere merken, ze zijn er in alle soorten en maten. Types toetsenbord iPad compatible zijn bijvoorbeeld modellen waar de toetsen ingebouwd zitten in een hoes, zodat je met één aankoop zowel een beschermhoes als een toetsenbord voor je tablet hebt. Ook is er een los model voor de iPad, zodat je flexibel kan rond bewegen en tegelijkertijd tóch je tablet kan bedienen. Hierbij verbind je de twee toestellen met elkaar door middel van een draadloze Bluetooth-verbinding. Ten slotte zijn er ook nog varianten die een beetje tussen deze twee modellen in zitten. Bij deze exemplaren kan je je iPad rechtop in het toetsenbord plaatsen, zodat je eigenlijk een soort van minilaptop krijgt. Op deze manier kan je je tablet bijvoorbeeld heel gemakkelijk gebruiken om mailtjes te schrijven, of om notities te maken tijdens colleges. Alle modellen die verkrijgbaar zijn voor de iPad, zijn vaak ook beschikbaar voor vrijwel alle andere tabletmodellen.

Een gaming toetsenbord of toch liever een gewone?

Voor iedereen die niet weet wat nou precies het verschil is tussen een gaming keyboard of een standaard exemplaar, volgt hier een korte uitleg. Zoals de naam al verraadt, is een gaming toetsenbord zo aangepast dat hij erg geschikt is voor gamers. Hij biedt bepaalde functies die standaard keyboards niet hebben en die het gemak van gamen op de pc erg vergroten. De eigenschappen van gaming toetsenborden verschillen per model, maar veel exemplaren beschikken over een anti-ghosting functie. Dit houdt in dat je zonder problemen meerdere toetsen tegelijk in kan drukken en dus bij het gamen gemakkelijker meerdere acties tegelijk uit kan voeren. Ook zijn gaming toetsenborden vaak mechanisch, terwijl gewone dit niet zijn. Bij gewone exemplaren wordt vaak gebruikgemaakt van een goedkopere techniek. Een mechanisch model zou comfortabeler moeten zijn en is daarom perfect voor gamers, ook is het perfect voor veelgebruikers omdat deze modellen duurzamer zijn. Ook hebben sommige modellen extra multimediatoetsen, dit zijn sneltoetsen die het nog makkelijker maken om snel naar bepaalde programma’s te gaan. Tot slot zijn exemplaren die speciaal ontworpen zijn voor gamers vaak uitgerust met ergonomische extra’s, hierdoor zijn ze erg geschikt voor gamers die graag urenlang achter elkaar gamen zonder hierbij last van hun handen of polsen te krijgen. Kortom, gaming toetsenborden zijn eigenlijk speciaal ontworpen voor gamers en zijn dus erg geschikt voor lang gebruik van een pc zonder hier fysieke klachten van te krijgen.

Draadloos vs. Kabel

Een andere keuze die je moet maken als je nadenkt over de aanschaf van een nieuw toetsenbord, is die tussen een toetsenbord draadloos en een normale versie toetsenbord met een kabel. Zoals de naam eigenlijk al zegt heeft een draadloos model geen kabel, maar werkt het via een draadloze verbinding. Vaak hoef je slechts een klein USB-stickje in je computer te steken om het toetsenbord te kunnen verbinden met je pc. Beide exemplaren hebben zo hun voor- en nadelen, het hangt er eigenlijk een beetje van af waar je naar op zoek bent. Zo ben je met een toetsenbord dat draadloos is en dus nergens met een kabel aan vast zit, een stuk mobieler dan met een gewoon toetsenbord. Je kan hem makkelijker verplaatsen dan een regulier exemplaar omdat je niet vastzit aan je pc met een kabel, hierdoor ben je dus een heel stuk beweeglijker dan normaal. Als je hierbij bijvoorbeeld ook nog een draadloze muis aanschaft, ben je al helemaal mobiel. Hiermee zit je dus niet meer vastgekluisterd aan je bureau, maar kan je een stuk vrijer bewegen. Perfect voor mensen die onrustig worden als ze de hele dag stil moeten zitten en die liever wat meer bewegen, de meeste modellen hebben namelijk een bereik van rond de tien meter. Nog een voordeel van een toetsenbord dat draadloos is, is dat je de warboel van kabels die je tegenwoordig op bijna ieder bureau wel aantreft iets verkleint. Omdat het draadloos is heb je geen last van kabels die te kort zijn, die verstrikt raken in andere kabels. Een nadeel ten opzichte van reguliere exemplaren is dat ze wel op batterijen werken, je bent dus wel afhankelijk van een beperkte stroomvoorziening omdat de stroom hierbij niet via een kabel geleverd kan worden. Tegenwoordig zijn keyboards die draadloos zijn echter vaak zo goed ontworpen en geproduceerd dat de levensduur van de batterijen geen bezwaar meer is. Zo zijn er tegenwoordig modellen op de markt waarvan de fabrikanten beweren dat ze, zelfs al werken ze op batterijen, drie jaar mee gaan zonder ze tussendoor op te hoeven laden. Ten slotte zijn toetsenborden die draadloos zijn, doordat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn, ook erg gemakkelijk schoon te maken. Je hoeft ze niet eerst los te koppelen van je computer en daardoor kan je ze vaak gemakkelijk meenemen naar een plaats waar het handiger is om hem schoon te maken.

Ergonomische toetsenborden

Het gebruik van toetsenborden en computermuizen wordt vaak in verband gebracht met de aandoening RSI: Repetitive Strain Injury. Deze aandoening komt vaak voor, zoals de naam eigenlijk al zegt, als je een bepaalde handeling of beweging gedurende een lange tijd herhaaldelijk uitvoert. Dit kan zelfs voorkomen bij bewegingen die op het eerste gezicht helemaal niet inspannend voor je lichaam lijken, zoals het bewegen van je computermuis of het typen op het toetsenbord van je computer. Zeker voor mensen die voor hun werk veel achter de computer moeten zitten kan dit een vervelend probleem zijn. Speciaal om dit probleem tegen te gaan, zijn er ergonomische toetsenborden ontwikkeld. Deze zijn zo ontworpen dat je armen en polsen in een natuurlijke houding staan ten opzichte van de rest van je lichaam, hierdoor kan je de kans op RSI aanzienlijk verminderen. Ergonomische toetsenborden zijn vaak als het ware in tweeën gesplitst, je hebt dan eigenlijk twee keyboards die door middel van een kabeltje met elkaar verbonden zijn. Deze exemplaren zijn ideaal voor mensen die veel tijd achter de computer doorbrengen, ze zouden namelijk zorgen voor een betere lichaamshouding tijdens het computergebruik

Voor ieder wat wils

Kortom, er is voor iedereen wel een toetsenbord dat perfect bij je past! Dankzij het internet en het vaak uitgebreide assortiment van veel webwinkels tegenwoordig is het voor iedereen, of je nou bijna nooit een computer gebruikt of juist bijna dagelijks, gemakkelijk geworden om de perfecte pc-accessoires te vinden met slechts enkele klikken van je muis, vaak ook nog tegen zeer betaalbare prijzen. Dus mocht je een nieuw toetsenbord aan willen schaffen, denk dan vooral even na over wat je er precies in zoekt. Vind je bijvoorbeeld comfort belangrijker of ga je liever voor een wat goedkoper toetsenbord? Toetsenborden zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten dus het perfecte exemplaar is nooit ver weg. Hopelijk heb je aan dit artikel iets gehad en is je online zoektocht naar het juiste toetsenbord dat aan al jouw eisen voldoet er iets makkelijker op geworden.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: DutchDo
Aantal keer gelezen: 1780x
Toegevoegd: 21-03-2017 09:46
Gewijzigd: 27-03-2017 23:25

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3420 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!