laptoptas

De juiste laptoptas: waar moet je op letten?

laptoptasEen laptoptas brengt functie en stijl samen en is een symbool van professionaliteit. Het is tevens een symbool van professionaliteit. Met een goede laptoptas is het geen last om je laptop bij je te dragen. Handig, want zo heb je altijd alles bij de hand.

Van een presentatie bij de klant tot je e-mails bijwerken in een koffiebarretje: je laptoptas maakt het gemakkelijker. Een goede laptoptas zorgt ervoor dat je op stijlvolle wijze je laptop makkelijk overal mee naartoe kan nemen. Uiteraard neem je zo ook eenvoudig al je benodigde laptop accessoires overal mee naar toe, sommige modellen laptoptassen beschikken over meerdere compartimenten zodat er ook ruimte is om een paar boeken of overige documenten mee te nemen.

Bescherming voor je apparatuur

Bestaansrecht nummer één van elke laptoptas is uiteraard de bescherming van de laptop. Een degelijke tas is onmisbaar om je laptop veilig te houden onderweg. De tas moet hiermee zacht met stevig combineren. Zacht zodat je laptop geen krassen krijgt en een stoot kan opvangen, en hard zodat er geen overmatige druk op de laptop komt te staan. Meestal heeft een laptoptas aan de binnenkant dan ook een zacht materiaal want lijkt op een dun kussentje. Aan de buitenkant is de tas van een harder materiaal gemaakt. 

Denk ook aan waterschade

Een goede laptoptas moet je laptop tegen waterschade beschermen. Met name als je een laptoptas in de vorm van een rugzak hebt, is de kans groot dat je al lopend of fietsend wel eens een regenbuitje mee maakt. Wel zo prettig om zeker te weten dat je laptoptas de druppels buiten houdt.

Besluit wat je in je tas op wilt bergen

De eerste keus die je hebt is de functie van de tas. Moet deze alleen je laptop vervoeren of wil je tevens andere zaken kunnen opbergen in de tas? Vergeet de accessoires behorende bij je laptop niet. Het is handig als je je oplader, optische muis en belangrijke kabels bij je laptop kan opbergen.

Als je op zoek bent naar een tas die niets anders dan je laptop hoeft te dragen, bestaan er prettig platte modellen. Zo neemt de tas weinig ruimte in. Je hebt de keuze tussen tassen met een kort hengsel om in de hand te dragen of een model met een lang hengsel voor over je schouder. Als je graag een aktetas wilt combineren met een laptoptas zodat je documenten en je laptop in één kunt vervoeren, dan is een aktetas met speciaal ontworpen laptopvak ideaal. Voor handtassen geldt hetzelfde. Er is volop keus in laptoptassen voor over je schouder die ruimte bieden voor allerlei andere artikelen: een boek, een zonnebril, een flesje water, noem maar op. Hou er rekening mee dat een schoudertas zeer stijlvol is, maar wel wat zwaar kan worden als je er langer mee rondloopt. 

Wat als je naast je laptop een hoop te vervoeren hebt?

Met name scholieren en studenten sjouwen dagelijks een hoop met zich mee. Niet alleen een laptop, maar ook een reeks studieboeken. Met name voor hen is een rugzak met laptopvak optimaal. Zo kun je op ergonomisch verantwoorde wijze al je spullen dragen en ondertussen je handen nog vrij hebben ook. Voor professionals die veel gewicht moeten vervoeren, bijvoorbeeld een laptop plus tig cases, is een laptop trolley geschikt. Dit is in feite een aktetas op wieltjes. Je kunt de tas in je hand dragen, maar dankzij een uitschuifbaar systeem is het mogelijk om de tas achter je aan te rollen. Dit is vergelijkbaar met een koffertje voor handbagage. Dankzij stevig materiaal in de tas blijft je laptop op zijn plaats en beschermd, ondanks dat je deze soms over wat hobbeliger terrein zult rollen.

Tas in tas: de laptopsleeve

Een laptopsleeve is eigenlijk geen tas maar eerder een case, aangezien er geen hengsel aan zit om je laptop aan te dragen. Een hoesvoor je laptop is ideaal als je je apparaat in bijvoorbeeld je schoudertas op wel bergen, maar deze heeft geen goed laptopvak. Een sleeve kan zowel hard als zacht zijn. Doel is om je laptop te beschermen zodat je deze veilig in een normale tas op kunt bergen.

Zorg dat het goed past

Laptops verschillen in formaat. Voor een goede bescherming van je apparaat is het van belang dat je laptop goed past in de tas. Te strak zorgt ervoor dat je laptop onder druk staat en geen speling heeft, maar te los is ook niet goed. Het hangt van het type tas af of je laptop strak moet passen of niet. Bij een rugzak met laptopvak komt het bijvoorbeeld minder nauw. Dankzij de zwaartekracht blijft je laptop in de verticale vak goed zitten. Over het algemeen zitten er een soort kussentjes in zo'n tas die je laptop zeer goed beschermen. Voor een laptopsleeve en een tas waar alleen je laptop in gaat is het van groter belang dat je laptop precies past. Check daarom welk formaat je laptop heeft en welk formaat voor de tas wordt aangeraden. De meest gangbare formaten zijn 13 inch, 15 inch en 17 inch, maar een kleinere 13 inch laptop is natuurlijk ook prima op te bergen in een grotere 15,6 inch laptoptas. Past je laptop niet het speciale laptopvak, je kunt je laptop natuurlijk ook opbergen in het normale hoofdvak. Echter is het dan wel aan te raden om de laptop extra te beschermen middels een laptop hoes of sleeve,


Materiaal: van canvas tot leer

Als je aan een laptoptas denkt, is de kans groot dat je een lederen model voor je ziet. Er is inderdaad een hoop keus in leren laptoptassen. Klassieke kleuren zijn bruin, zwart en cognac. Het voordeel van een tas van echt leer is dat deze zeer duurzaam in gebruik is. Tassen van andere materialen, zoals canvas, polyester of namaak leer, hebben andere voordelen. De levensduur is korter, maar de prijs ligt over het algemeen lager. Bovendien zijn sommige materialen zoals nylon veel beter bestand tegen water dan leer. 

Kies een laptoptas die bij je stijl past

De kans is groot dat je je laptoptas dagelijks gaat gebruiken, voor school of onderweg naar zakenrelaties bijvoorbeeld. Wel zo prettig als de stijl van je tas bij je past, zodat het elke keer een genot is om deze te gebruiken. Een klassiek model van echt leer kan helpen om een professionele indruk bij de klant achter te laten bijvoorbeeld. Voor scholieren is een laptoptas een kans om individualiteit te uiten met een origineel en hip model. 






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Fashionlover
Aantal keer gelezen: 3480x
Toegevoegd: 27-10-2016 21:31
Gewijzigd: 22-10-2018 11:38

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!