Belangrijke tips voor de best mogelijke haarverzorging

Belangrijke tips voor de best mogelijke haarverzorging

Belangrijke tips voor de best mogelijke haarverzorging Goede haarverzorging begint met een goede shampoo. Helaas is dit geen wondermiddel. Wat kunt u nog meer doen om uw haar te laten sprankelen?

Op TV en internet zie je regelmatig reclames voorbijkomen over haarverzorging. Daarin verschijnen vaak dure shampoos op je scherm, vaak voorzien van populaire, nietszeggende kreten. Een goede shampoo is heel belangrijk is voor je haar, maar is slechts een onderdeel van goede haarverzorging. Door je haren met zorg te behandelen, blijft het mooi, gezond en sterk. Hoe kun je het haar goed verzorgen en waar moet je aan denken?

Haarverzorging is heel persoonlijk

Iedere bos haar is uniek. Dat is totaal geen verrassing, maar wel van belang als het gaat om haarverzorging. Het betekent simpelweg dat er niet één wondermiddel bestaat om alle haarproblemen uit de wereld te helpen. Droog haar, vet haar, glad haar of haar met krul; het moet allemaal op een eigen manier behandeld en onderhouden worden. Bij vet haar is het bijvoorbeeld van belang om het niet te vaak te wassen, in tegenstelling tot wat je misschien zou denken. Shampoo verwijdert namelijk vetten uit het haar en van de hoofdhuid. Wanneer jouw lichaam merkt dat deze verdwenen zijn, worden ze weer aangemaakt. Hoe vaker je de haren wast, hoe vettiger dus het haar! Heb je last van droog haar? Dan kun je eens proberen een hoofdmassage te ondergaan. Dit stimuleert de bloedsomloop in het hoofd en daardoor ook de aanmaak van talg. Hierdoor droogt het haar minder snel uit! Wat je ook zou kunnen doen is een goed voedende masker gebruiken na het wassen en deze zo af en toe eens een nacht lang in je haren laten intrekken. Hierdoor weet je zeker dat je haren die extra boost krijgen die het op dat moment nodig hebben. Was bij droog haar je haren ook niet met te warm water. Hierdoor word je haar en hoofdhuid alleen maar droger van. Conclusie? Haarverzorging is heel persoonlijk!

Hoe herken je gezond haar?

Wanneer je begint met haarverzorging is het belangrijk om een goed uitgangspunt te hebben. je moet daarom weten hoe gezond haar eruitziet. Gezond haar glanst en heeft een mooie uitstraling. Het rafelt niet en toont geen duidelijke beschadigingen. Hoe houdt je dan het haar gezond? In de eerste plaats is het belangrijk dat je genoeg vitaminen binnenkrijgt, met name vitamine A en B. Deze houden de talgproductie op gang en zorgen er ook voor dat het haar genoeg vocht kan opnemen. Zorg ook dat je genoeg drinkt en gezond eet. Wanneer je voldoende goede bouwstoffen binnenkrijgt, kan het lichaam het haar zelf verzorgen!


Goedkoop is duurkoop

Een goede shampoo is een centraal onderdeel als het gaat om haarverzorging. Het is belangrijk dat je kiest voor een product met zo min mogelijk chemische toevoegingen. Deze zijn vaak wat milder en hebben daardoor geen negatief effect op de hoofdhuid. Gebruik nooit een shampoo waar siliconen in verwerkt zitten, omdat deze het haar heel droog kunnen maken. Je raadt het misschien al: in de meeste goedkope shampoos zitten vaak verkeerde stoffen verwerkt. Hierdoor doen deze producten soms meer kwaad dan goed. Wanneer je echt nadenkt over haarverzorging, is het verstandig om hier op zijn minst voorzichtig mee te zijn. Hetzelfde geldt voor andere haarproducten, zoals:

• Haarverf
• Finishing touch producten

Hiernaast wordt het aanbevolen om na het wassen een conditioner te gebruiken, of een masker aan te brengen wanneer uw haar extra voeding nodig heeft. Deze producten verstevigen het haar en maken het makkelijker om de haren na het douchen te borstelen. Wanneer je de juiste shampoo gebruikt en dat combineert met een goede conditioner en masker (wel van dezelfde lijn), zul je zien dat jouw haren sterker wordt, zacht aanvoelt en mooi glanst! Is je haar gezond dan zullen de mensen om je heen het ook zien aangezien je het zult uitstralen. Is je haar niet gezond dan straal je dat ook uit.

Haarverzorging en de elementen

Het Nederlandse weer werkt niet altijd mee. We hebben de laatste jaren niet alleen te maken met koude winters, maar ook met relatief warme zomers. Dat maakt haarverzorging er niet makkelijker op. Het is verstandig om je haren goed te beschermen tegen deze elementen. Je moet uitkijken voor regen, wind en vorst. Deze maken het haar broos en kwetsbaar. Zorg ook dat het haar goed opdroogt voor je naar buiten gaat, of draag een warme muts. In de zomer is het belangrijk dat je met mate van de zon geniet. Een bepaalde hoeveelheid zon is goed voor de haren. Vitamine D uit het zonlicht kan door het lichaam worden opgenomen en maakt dat de haren sneller groeien. De keerzijde is dat Uv-straling de stevigheid van het haar kan aantasten. Hierdoor kunnen de lokken slap en droog aanvoelen. Het haar moet dus ook verzorgd worden voor en tijdens een bezoek aan het strand!

Basic haarverzorging in één minuut

Tot slot wat snelle tips op het gebied van haarverzorging. Deze liggen misschien voor de hand, maar je kunt hier veel resultaat mee bereiken. Om te beginnen is het slim om je haren niet te vaak te föhnen. De warmte kan de buitenkant van de haren beschadigen, of de hoofdhuid uitdrogen. Moet je echt snel de deur uit? Gebruik dan de laagste stand en bescherm het haar altijd vooraf met een olie of serum. Hetzelfde geldt voor de krul- en stijltang: zo min mogelijk gebruiken, bijvoorbeeld alleen voor speciale gelegenheden. En ook hierbij geldt dat je de haren vooraf moet beschermen met een verzorgende olie of serum. Deze zorgen ervoor dat de warmte van de krul- en stijltang de haren zo min mogelijk beschadigd. Zorg er ook voor dat als je de haren wilt krullen of stijlen dat de haren droog zijn. De krul- en stijltang kunnen alleen op droog haar gebruikt worden. Doe je dit niet loop je groot risico om de haren te verbranden en de haren zullen niet krullen of stijl worden. Ga ook regelmatig naar de kapper. Hij of zij kan het haar weer een ‘boost’ geven, door een extra verzorgend masker te geven, of door de dode puntjes te knippen. Kortom: goede haarverzorging behelst veel meer dan het aanschaffen van een goede shampoo. Dat is zeker een belangrijk onderdeel, maar probeer je haren ook op andere manieren te beschermen en te verzorgen. Zo geniet je iedere dag van stralende, gezonde lokken!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Voordelige-Hairextensions
Aantal keer gelezen: 2055x
Toegevoegd: 09-11-2018 22:10
Gewijzigd: 13-11-2018 00:02

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!