Buikvet verliezen door 10 voedingsmiddelen te vermijden

Buikvet verliezen door 10 voedingsmiddelen te vermijden

Buikvet verliezen door 10 voedingsmiddelen te vermijdenHeb je last van buikvet? Dit is erg vervelend en kan frustrerend zijn. Je wilt zo graag mogelijk buikvet verliezen. Dit kan! We geven je in dit artikel tips om buikvet te verliezen door 10 voedingsmiddelen te vermijden, welke dit zijn, lees je hier!

Gevaar van buikvet

Je bent een paar kilo te zwaar. Je consumeert meer calorieën dan het aantal calorieën dat je per dag kunt verbranden. Het is goed om te weten dat er geen voedingsmiddelen bestaan die echt voor buikvet zorgen. Vet slaat zich op in je lichaam, dus ook buikvet. Wanneer je echter een aantal voedingsmiddelen vermijdt, kan het buikvet wel minder worden en zelfs verdwijnen. Ongezonde vetten dien je te verminderen. Zorg dat je gezonde voeding eet, dat je weet wat je eet. Meestal gaat het over voeding die je moeilijk kunt (liever niet wilt) vermijden, omdat zij rijk is aan suiker. Maar even doorzetten en dan kun je door het vermijden van deze 10 voedingsmiddelen ook snel je buikvet laten verdwijnen! Een sterke wil en doorzettingsvermogen zijn van essentieel belang om een goed resultaat te behalen.

Buikvet, het gevaar

Meestal staan we er niet bij stil wat het gevaar is van buikvet. Maar wanneer iemand veel last heeft van buikvet, dan heeft diegene een grotere kans op hart- en vaatziekten, maar ook op diabetes en verschillende soorten kanker. De omtrek van de buik is daarom ook een grote indicator van de gezondheid van een man of vrouw.

10 voedingsmiddelen om te vermijden

Er zijn 10 voedingsmiddelen die je het beste kunt vermijden, zodat je buikvet kunt verliezen. Deze worden hieronder besproken

Buikvet verliezen, vermijd snoep

Als je buikvet wilt verliezen dan moet je snoep vermijden. Dit is vaak erg moeilijk. Maar snoep en andere zoetigheden bevatten veel suikers en bestaan enkel uit calorieën.

Buikvet verliezen, vermijd frisdrank

Frisdrank kun je ook maar beter vermijden als je buikvet wilt verliezen. Je vindt vaak honderden calorieën in een blikje frisdrank en dit kunnen we missen. Je zou het gemakkelijk kunnen vervangen door water. Je bent het misschien gewend om nu frisdrank te drinken, maar deze gewoonte kun je omzetten én water is veel gezonder voor je (het reinigt meteen).

Buikvet verliezen, vermijd fastfood

Fastfood is ook een echte dikmaker. Een fastfood maaltijd zou namelijk rond de 2000 calorieën bevatten. Dit eet je normaal gesproken in één dag. Fastfood bevat erg veel slechte vetten en een dergelijke maaltijd heeft een zeer lage voedingswaarde. Daarom kan de fastfood maaltijd beter niet gegeten worden. Vervang fastfood door gezonde maaltijden!

Buikvet verliezen, vermijd alcohol

Alcohol hoef je niet helemaal te vermijden, want af en toe een glaasje kan geen kwaad. Maar alcohol is wel rijk aan suikers en dus ook aan calorieën. Let daarbij dus goed op wat je drinkt en drink niet teveel.

Buikvet verliezen, vermijd zuivel

Zuivel vinden veel mensen erg lekker en ze zijn er dol op. Zuivel is rijk aan calcium en dat is het voordeel van zuivel. Het is echter vaak ook rijk aan slechte vetzuren en aan suikers. Je kunt als je buikvet wilt verliezen het beste calcium halen uit groenbladerige groenten en dan zijn er nog andere lage calorie voedingsbronnen die je dan kunt kiezen, alles beter dan zuivel wanneer je buikvet wilt verliezen!

Buikvet verliezen, vermijd granen

Granen kunnen er voor zorgen dat je ook meer buikvet krijgt en dit wil je juist vermijden. De gewone granen zijn pure koolhydraten. Deze leveren het lichaam veel suiker en dit zou je kunnen vergelijken met snoep, met deze calorieën krijg je een boost. Op het moment dat je suikerspiegel gaat dalen, zul je opnieuw honger krijgen. Daarom is het advies als je buikvet wilt verliezen om volkorenproducten te nuttigen. Hierin vind je namelijk duurzame en langzaam werkende suikers. Ook zijn er extra vezels aanwezig die er voor zorgen dat je langer een volle maag hebt en dus niet zo snel honger krijgt.

Buikvet verliezen, vermijd fruitsap

Veel mensen denken dat fruitsap gezond is, je gaat namelijk fruit drinken, maar dat is niet helemaal waar. Er zitten in fruitsap wel veel gezonde vitaminen, maar er is ook veel suiker aanwezig. Je kunt het beste zelf vers fruit klaarmaken. Fruitsap is niet goed, want er wordt veel aan toegevoegd zodat het langer houdbaar is en daardoor is het ook weer een dikmaker en dat is juist wat je nu niet wilt!

Buikvet verliezen, vermijd snacks

Een lekker avondje op de bank, chips, koekjes, allemaal erg lekker, maar er zijn veel toegevoegde suikers aanwezig en ongezonde vetten. Daarnaast hebben de snacks ook een lage voedingswaarde. Dit moet daarom vermeden worden wanneer je buikvet wilt verliezen. Ook al heb je honger en je eet snacks, snel daarna heb je opnieuw zin in iets lekkers. Je kunt beter een vers stuk fruit nemen of een glas water, dat helpt tegen het hongergevoel. Dat is een betere manier om buikvet te verliezen.

Buikvet verliezen, vermijd aardappelen

Aardappelen bevatten veel kalium. Maar ook zijn er veel suikers aanwezig in aardappelen. Daarom kun je deze als je buikvet wilt vermijden het beste aardappels ook vermijden. Op het moment dat je suikerpeil daalt, komt ook de honger weer terug dus laten staan en vervangen.

Buikvet verliezen, vermijd zoete siroop

Als je buikvet wilt verliezen, laat de zoete siroop dan staan. Er zitten veel suikers in en dat is juist wat je nu niet nodig hebt. Probeer er vanaf te blijven, ook snoep dat erg zoet is zul je moeilijk kunnen negeren, het ruikt lekker en het smaakt naar meer, maar dat zijn juist de dikmakers. Je hebt een sterke wil en doorzettingsvermogen nodig om snoep te weerstaan. Haal het niet in huis, dat scheelt al veel!

Voedingspatroon veranderen

Wanneer je last hebt van buikvet, kan het zijn dat je je voedingspatroon eens drastisch om moet gooien. Hoe doe je dat? Je maakt een duidelijk schema wat je per dag gaat eten. Je koopt geen producten, die je niet mag of niet wilt eten. Zet op je boodschappenbriefje alleen de producten die gezond zijn en zo min mogelijk suikers en ongezonde vetten bevatten. Hierdoor kun je het jezelf een stuk gemakkelijker maken en daardoor kun je je buikvet binnenkort verliezen. Dit kan ook samen gaan met sporten, maar voeding speelt hierin wel degelijk een zeer belangrijke rol. Pas je voedingspatroon aan en verlies je buikvet binnen no time! Lukt het je niet op eigen houtje of moeizaam om voor jezelf een goed, verantwoord ‘dieet’ samen te stellen, of twijfel je eraan of je de juiste voedingsstoffen binnen krijgt, raadpleeg een diëtist (e). Met de juiste informatie kun je zelf aan de slag om buikvet te verliezen. Je kunt ook online hulp zoeken. Er staan veel recepten, die het je eenvoudiger maken om verantwoord en gezond, maar ook lekker te eten en daardoor buikvet te verliezen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Ellen ten Lange
Aantal keer gelezen: 8543x
Toegevoegd: 12-06-2015 05:34
Gewijzigd: 22-08-2015 12:24

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!