De essentials voor een wintersportvakantie

De essentials voor een wintersportvakantie

De essentials voor een wintersportvakantie Of je dit jaar nu voor het eerst vakantie viert in de sneeuw of al vaker de pistes hebt getrotseerd: in beide gevallen zijn er altijd wel een aantal items die onmisbaar zijn voor de wintersportvakantie. Is je interesse gewekt? En kom je hier graag net even wat meer over te weten? In dit artikel geven we je een aantal handige tips die je op je paklijst moet zetten.

Zorg altijd voor een goede basis door te investeren in de juiste kleding

Als je op wintersport gaat, is het belangrijk om jezelf warm aan te kleden. Zo bescherm je jouw lichaam en kun je langer genieten van het buitenzijn. Je kunt ervoor kiezen om deze kleding te huren. Dit kun je doen bij jouw vakantiebestemming. Dat scheelt immers een aantal kilo’s in jouw koffer. Maar wellicht vind je het fijner om alles wat je nodig hebt gewoon te kopen voordat je in de auto of het vliegtuig stapt. Je trekt hierdoor iedere dag je eigen vertrouwde outfit aan in plaats van de gehuurde kledingstukken die al door veel mensen zijn gedragen. Maar wat voor items zijn nu het investeren waard? En waar moet je precies op letten tijdens het doen van de aankoop? Met onderstaande tips weet je altijd zeker dat je optimaal voorbereid op vakantie gaat!

1. Je geniet van de nodige warmte met de juiste thermokleding

Een comfortabele outfit op de piste start natuurlijk met het investeren in een goede basis. En deze basis is het dragen van kwalitatief goede thermokleding. Thermokleding van hoge kwaliteit heeft veel voordelen voordelen. Het voert allereerst transpiratievocht goed af. Ten tweede voelt het na het aantrekken als een tweede huid en het schuurt daardoor niet als je uit de skilift springt. Ook droogt thermokleding erg snel, waardoor de sneeuw die op erop terecht zo weer weg is. Zorg er daarom altijd voor dat je thermokleding draagt die volledig naadloos is en lichaamswarmte goed weet te reguleren.

2. Kies voor een ski-jas met meerdere zakken 

Een andere investering die zeker niet mag ontbreken bij jou in de koffer is een eigen ski-jas. Tip: ga altijd op zoek naar een model dat voorzien is van meerdere steekzakken en een relaxte pasvorm heeft. Hierdoor kun je waardevolle spullen en bijvoorbeeld de skipas een veilige en vaste plek in je jas geven. Daarnaast zijn details zoals reflecterende elementen ook een erg fijne toevoeging. Op het gebied van kleur en print is er erg veel mogelijk, zodat er altijd wel iets is te vinden dat haarfijn aansluit op je eigen smaak. 

3. Een skibroek met een hoge taille zorgt voor veel comfort op de piste

Je voorkomt natuurlijk het liefst dat er sneeuw op je blote huid komt als je op de grond valt. Het is niet alleen erg onprettig, maar in de loop van de tijd lijkt het ook haast alsof je het niet meer warm gaat krijgen. En dat is zonde. Daarom is het een goed idee om op zoek te gaan naar een skibroek met een hoge taille. Dit zorgt voor erg veel comfort als je de groene, blauwe of rode piste trotseert. Een skibroek is qua pasvorm nog verder te personaliseren door bretels te dragen.

4. Bescherming tijdens het skiën of snowboarden met een helm

Je doet er maar al te graag alles aan om een stijlvolle outfit uit te zoeken die je kunt dragen op de piste. Maar een veilige outfit is uiteraard het belangrijkste van alles. Daarom is het enorm belangrijk om te investeren in de beste bescherming die te verkrijgen is op de markt. Kies voor een helm die volledig voldoet aan de Europese norm (EN 1077). En wil je er zeker van zijn dat de pasvorm perfect is? Je merkt het al erg snel door een keer je hoofd te schudden op het moment dat je de skihelm past. De helm moet niet te strak zitten, maar ook niet te los.
5. Gure wind maakt geen schijn van kans met een skibril

Als je wel eens op wintersportvakantie bent geweest, dan weet je het maar al te goed: op de piste kan het behoorlijk sneeuwen of er kan een gure wind staan. Gelukkig heb je van deze elementen van buiten geen last door een skibril te dragen. Een skibril beslaat niet, je hebt vrij zicht en het is ook nog eens in tientallen designs te bestellen. Perfect om helemaal af te stemmen op je outfit uds.

6. Kies voor felle kleuren voor veel zichtbaarheid op de piste

Een veilige vakantie vol met plezier is natuurlijk het belangrijkste dat er is. Je maakt immers de mooiste vakantieherinneringen op wintersport. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen een outfit in felle kleuren dragen. HIerdoor zorg je vanaf het moment dat je in de skilift stapt, voor veel zichtbaarheid op de piste. Tel daar de reflecterende elementen bij op die strategisch aan zijn gebracht, en ook bij slecht zicht weet je zeker dat je beter zichtbaar bent voor andere vakantiegangers in de sneeuw.

7. Voorkom de kans op breuken met de juiste bescherming

In de sneeuw zit de kans op een ongeluk helaas in een klein hoekje. Denk hierbij aan een stuk op de piste dat ijzig is geworden of andere wintersporters die net even een paar seconden niet opletten. Het zijn dus externe factoren waar je zelf geen invloed op uit kan oefenen. Maar het kan ook zo zijn dat dit jouw eerste vakantie is in de piste, waardoor je nog niet gewend bent aan het gevoel van de verse sneeuw die net is gevallen. Om de kans op breuken te voorkomen, is het een goed idee om polsbeschermers op de piste te dragen.

Jouw essentials voor een wintersportvakantie shop je makkelijk online

Je hebt nu een goed beeld gekregen van de essentials die niet mogen ontbreken bij jou in de koffer op vakantie. De spullen kunnen bijdragen aan meer veiligheid, aan een betere zichtbaarheid bij slecht zicht of simpelweg het comfort in de sneeuw vergroten. Gelukkig hoef je hier niet een bezoek aan de stad voor te brengen. Je shopt alle musthaves namelijk erg makkelijk online. Advies nodig? Dan kun je hier een online specialist van een winkel altijd voor inschakelen. Er wordt altijd erg met je meegedacht, zodat je optimaal voorbereid naar de piste vertrekt. Hierdoor weet je zeker dat je niets gaat vergeten en dat je lekker veel plezier beleeft in de sneeuw in Oostenrijk, Frankrijk, Italië of Zwitserland!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Linsey89
Aantal keer gelezen: 967x
Toegevoegd: 30-01-2023 10:43
Gewijzigd: 30-01-2023 17:13

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!