Welke wintersport landen zijn in opkomst?

Welke wintersport landen zijn in opkomst?

Welke wintersport landen zijn in opkomst? Verlang jij als trouwe wintersportganger naar de skipistes in bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk? Wellicht vraag je je af welke wintersport landen in opkomst zijn en groeien in populariteit. Door het lezen van dit artikel kom jij erachter welke landen populair zijn onder wintersporters.


De vele voordelen van wintersport

Wellicht wil jij, als de coronacrisis het toelaat, voor het eerst of opnieuw op wintersport. Je verheugen op een komende skivakantie kan uitkomst bieden in deze toch al moeilijke en zware tijd. Wanneer je ervaren wintersportgangers vraagt naar hun ervaringen dan zal je al snel merken dat zij vol lof zijn. Zij krijgen geen genoeg van de sneeuw, de prachtige omgeving en de gezelligheid. Waarom zou je kiezen voor een wintersportvakantie?
Allereest ben je heel de dag in beweging, zonder dat je het gevoel krijgt dat je aan het sporten bent. Veel beweging levert talloze gezondheidsvoordelen op. Het bevordert de mentale gezondheid en verkleint aanzienlijk de kans op zowel hart- en vaatziekten. En zelfs een klein beetje beweging, dus ook die (korte) sportieve skivakantie, zet al veel zoden aan de dijk. Als je bovendien gek bent op sneeuw en de winter, dan kun je je hart ophalen in de wintersportlanden. Daar ben je verzekerd van een dik pak sneeuw. De besneeuwde bergtoppen en de prachtige omgeving maken dat dit een onvergetelijke reis en ervaring zal worden.

Plezier maken met de mensen om je heen

Als je denkt dat je goed moet kunnen skiën of snowboarden als je op wintersport gaat, dan heb je het mis. Uiteraard kun je in het land waar je naartoe gaat op les gaan als je het skiën of snowboarden onder de knie wil krijgen. Dit is al een ervaring op zich! Tijdens de lessen van een skiklasje ontmoet je vaak de leukste mensen en worden vriendschappen voor het leven gesloten. Zie je dit echter niet zo zitten maar ben je wel gek op wandelen (in de sneeuw), dan is het ook mogelijk om te gaan langlaufen. Ongetwijfeld zal je lol maken met de mensen om je heen, of je nu een beginner bent of een ervaren skiër of snowboarder.

De vermakelijke en onvergetelijke après-ski

Met de wintersport is de karakteristieke après-ski onlosmakelijk verbonden. In de avonduren wordt de sportieve dag gezellig en feestelijk afgesloten met typische muziek en heerlijke drankjes en hapjes. Aan het einde van de dag ben je moe van alle indrukken en heel de dag buiten zijn. Dan bestaat er toch geen betere manier om de dag af te sluiten met gezelligheid, uitgaan, dansen en feestvieren na het skiën? Als je echter een avondje rust wil dan zet je gezellig de open haard in de door jou gehuurde accommodatie aan en maak je er met de mensen om je heen een geweldige avond van.

Wintersport landen die alsmaar populairder worden

Helaas zijn er ook dit jaar veel reizen naar de bekende wintersport landen gecanceld. Het wintersportseizoen ligt vrijwel stil; veel skigebieden zijn gesloten voor vakantiegangers en toeristen. Dat de wintersport anders is dan voorgaande jaren, is geen onthulling.
De afdalingen die de skiërs en snowboarders jaarlijks maken moeten dus nog even op zich wachten. Volgens diverse reisbranches moet het vaccin echter uitkomst bieden voor het de wintersportseizoenen.

Natuurlijk zijn er de alom bekende en populaire wintersport landen waar je naartoe kunt gaan met een vriendengroep of met familie. Het is daarnaast ook mogelijk om je eens te oriënteren op landen die nog niet zo bekend zijn of de laatste jaren pas in opkomst zijn. Indien je nog inspiratie nodig hebt voor het boeken van een toekomstige skivakantie in één van de wintersport landen die steeds geliefder worden, dan kun je denken aan de volgende bestemmingen:

Noorwegen

Noorwegen is een vakantieland pur sang. De schitterende omgeving biedt zoveel meer dan alleen skiën of snowboarden. Trek erop uit en ontdek de natuur die Noorwegen te bieden heeft. In Noorwegen en de andere Scandinavische landen is sneeuw gegarandeerd! Je bent wel meer geld kwijt dan wanneer je naar een wintersport land in de Alpen zou gaan; Noorwegen is een stuk duurder.

Andorra

Voor de prijsbewuste reizigers is Andorra een aantrekkelijk wintersport land. In dit kleine staatje in de Pyreneeën hoef je geen belasting te betalen. Andorra valt wellicht in het niet tussen de grote buurlanden Frankrijk en Spanje. Toch kent dit land een prachtig wintersportgebied. En wanneer er geen sneeuw ligt, dan zijn er altijd de bekende sneeuwkanonnen die voor een hoop plezier kunnen zorgen. Qua accommodaties zijn er veel opties. Of je nu in een zeer luxe en modern appartement wil zitten of genoegen neemt met een standaard hotelkamer, alles is mogelijk.

Slovenië

In Slovenië vind je veelal kleine skigebieden. Het land is niet zo bekend als het op wintersport aankomt. Het kan ook fijn zijn om niet de drukte op te zoeken. Jaarlijks worden er veel wedstrijden gehouden, waardoor het land internationaal bekend staat. Deze skigebieden wil je zelf ook wel eens uitproberen, toch?

Tsjechië

Wanneer je al een geruime tijd op wintersport wil maar het niet zo ziet zitten om veel geld uit te geven, dan biedt Tsjechië uitkomst. Niet gek dat het land steeds populairder wordt onder wintersporters. De voorzieningen en faciliteiten op het gebied van skiën en snowboarden zijn sterk verbeterd in de afgelopen jaren. Daarnaast is Tsjechië een ideale bestemming voor beginnende wintersporters. De pistes zijn niet te stijl en erg breed. Ga je voor het eerst op wintersportvakantie? Dan is Tsjechië ideaal om te bekijken of wintersport iets voor jou is!

Canada 

Wil je eens naar een wintersport land buiten Europa reizen? Dan kun je Canada eens overwegen om naartoe te gaan. In Canada kun je optimaal genieten van de prachtige sneeuwgebieden. En omdat dit land zo ontzettend groot is heb je alle ruimte om op de populaire skigebieden te bezoeken en afdalingen te maken. Naast het skiën kun je ook prachtige wandelingen maken door de bergen.Pak je ski’s of snowboard weer uit de kast en reis, wanneer het weer is toegestaan, af naar één van de eerdergenoemde landen!

Heb je ook weer zo'n zin om binnenkort weer op de piste te staan en je ski’s te ontbinden? Houd dan zeker de laatste ontwikkelingen in de gaten en hopelijk sta jij binnenkort weer – inclusief een bijpassende skioutfit – met een dik en vers pak sneeuw op de piste in jouw favoriete land!
Maak er een onvergetelijke vakantie van met de mensen die je lief zijn. Geniet samen met hen van de fraaie omgeving, de besneeuwde bergtoppen en natuurlijk de heuglijke après-ski. Het zal een memorabele tijd worden die je voor altijd kunt koesteren en met een fijn gevoel aan kunt terugdenken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Noel
Aantal keer gelezen: 1629x
Toegevoegd: 19-02-2021 10:24
Gewijzigd: 22-02-2021 08:56

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!