meisje aan het skiën

Wintersport en kinderen, goede voorbereiding

meisje aan het skiën Gezellig op vakantie met de kinderen, boek eens een leuke wintersportvakantie. Waar zou je dan allemaal aan moeten denken? De voorbereidingen zijn van groot belang en daarom geven we je daar graag meer informatie over. Snel op weg naar een leuke wintersport met de kinderen!

Wintersport met kinderen

Op wintersport gaan met de kinderen vereist een goede voorbereiding om de vakantie te laten slagen. Je moet niet alleen denken aan de spullen die jij nodig hebt, maar ook voor je kinderen. Is het de eerste keer dat je op wintersport gaat met de kinderen dan kun je wellicht wat hulp gebruiken.

 • Ga online en kijk bij wintersportartikelen en andere sites die informatie daarover geven. Ook vrienden en kennissen die ervaring hebben met wintersport en kinderen kunnen je adviseren. Welke vragen komen er bij je op? Op de eerst plaats dien je het land voor de wintersport te weten.
 • Daarna bedenk je hoe je wilt reizen en wat je wel mee moet nemen en wat niet nodig is, omdat je het kunt huren op de wintersportplaats. De kleding die je mee wilt nemen is erg belangrijk en dien je ruim op tijd te bestellen. Dit kan uiteraard online, ook in de zomer, als jij de voorbereidingen treft voor de wintersport met de kinderen.
 • Misschien kom je een leuke aanbieding tegen, profiteer ervan. Begin op tijd met het zoeken naar de juiste outfit. Goede kleding is op wintersport erg belangrijk.
 • Wanneer je voor kleine kinderen wintersportkleding koopt, houd er dan rekening mee dat zij na een paar maanden weer een stukje zijn gegroeid. Ook goede wintersportschoenen zijn van belang.
 • Je voeten moeten warm en droog blijven tijdens de wintersport. Koop deze vooral niet te klein, omdat je dikkere sokken zult dragen dan je thuis gewend bent. Kortom: op tijd kleding en schoenen bestellen voor het hele gezin, goed passen met de dikke sokken in de schoenen en dan ga je warm en comfortabel gekleed op wintersport met de kinderen. Denk je ook aan warme onderkleding!
 • Een goede zonnebril voor iedereen, die de ogen beschermt tegen het felle zonlicht dat weerkaatst in de sneeuw, mag ook niet ontbreken in de bagage. Voor ieder een fijn skipak, sneeuwpak waarin je heerlijk warm en niet te vergeten ook droog blijft. In zo'n pak heb je voldoende bewegingsvrijheid.

Boek een kindvriendelijke wintersportvakantie

Ga je op wintersportvakantie en neem je de kinderen mee, kies dan zorgvuldig de bestemming. Zorg dat er Nederlandstalige begeleiding is voor kinderen als ze skiles nemen, dat er gratis kinderopvang is, dat er veel gezinsactiviteiten worden georganiseerd, dat er alternatieven zijn als je de pech hebt dat er geen of weinig sneeuw ligt enz. Kies de bestemming waarvan jij denkt dat volwassenen en kinderen het er naar hun zin zullen hebben. Ervaringen van anderen kunnen je wellicht helpen om te kiezen. Lees daarom online ook alle recensies.

Op weg naar de wintersport

Ga jij met de trein, de auto, de bus of op een andere manier naar je wintersportbestemming?

 • Zorg ervoor dat de kinderen zich onderweg niet hoeven vervelen. Je kunt er voor kiezen om 's nachts te reizen.
 • De kinderen zullen dan waarschijnlijk een groot deel van de reis slapen. Reis je overdag zorg dan voor voldoende activiteiten in de auto, de trein enz.
 • Neem bijvoorbeeld reisspelletjes mee, een laptop, stripboeken, teken- en schrijfspullen of andere spullen waarmee je kinderen even bezig kunnen zijn. Er is namelijk niets zo irritant voor de chauffeur dan zeurende of ruziënde kinderen op de achterbank. Het leidt de bestuurder ook behoorlijk af en dat kan voor onveilige situaties zorgen. Jij kent je kinderen het beste dus je weet op welke manier de reis het meest prettig zal verlopen. Is dat met de auto, de bus, of de trein? De reis zelf is een deel van je vakantie, het zou fijn zijn als je dat ook als zodanig kunt ervaren.
 •  Informeer goed en bekijk de mogelijkheden van reizen naar je wintersportbestemming. Een busreis bijvoorbeeld heeft zo haar voordelen en kan voor onvergetelijke momenten zorgen, contacten opleveren, je hebt meteen tijd voor elkaar en komt uitgerust op de bestemming aan. Heb je zelf één kind, vraag een vriendje of vriendinnetje mee.
 • De kinderen spelen en kletsen gezellig met elkaar, in de bus en straks in de sneeuw. Heb je een goede reisverzekering voor iedereen (ook eventueel voor dat vriendje of vriendinnetje)? Bij twijfel vraag je dit na bij je verzekeringsmaatschappij. Ga goed voorbereid en goed verzekerd met de kinderen op wintersportvakantie.

Kindvriendelijke wintersportgebieden

Favoriete wintersportlanden zijn Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Wellicht kun jij hier een eigen favoriet land aan toevoegen. Ieder heeft zo zijn of haar eigen voorkeur als het om wintersport gaat.

 • Gaan de kinderen mee, dan zul je daar bij je keuze zeker rekening mee moeten houden. Ga je al jaren op wintersport dan weet je waar je op moet letten, of je keert telkens terug naar de plek waar je eerder een geweldige wintersportvakantie hebt beleefd.
 • Ga je voor het eerst of wil je een keer een andere wintersportbestemming proberen? Ga in dat geval online op zoek naar kindvriendelijke wintersportplaatsen. Dan ben je in elk geval verzekerd van een plek waar kinderen welkom zijn en waar speciale voorzieningen voor kinderen zijn. Je kunt denken aan een skischool speciaal voor kinderen, een crèche, een oefengebied om te skiën speciaal voor kinderen, Nederlandstalige begeleiders, genoeg activiteiten als er geen sneeuw ligt, kindvriendelijke restaurants enz. Online heb je een groot aanbod aan wintersportvakanties waaruit jij een keuze kunt maken. Vergeet niet om de recensies te lezen, deze geven vaak een goed beeld van de plek en niet uit zakelijk belang!
 • Ook vrienden, familie en kennissen die ervaring hebben met de wintersport kunnen hun ervaringen met je delen en je helpen om een goede keuze te maken.
 • Tijdens het zoeken naar de fijnste wintersportvakantie kom je misschien wel een heel leuke aanbieding tegen, want ook die vind je online. Het online zoeken naar de perfecte wintersportvakantie is al een feest op zich. Bij het zien van die prachtige wintersportplaatsen en skigebieden zul je warm lopen voor de wintersport.
 • Ga jij dit jaar ook kerst vieren in het buitenland? Reserveer dan op tijd je wintersportbestemming, want veel mensen kiezen ervoor om in de sneeuw kerst en de jaarwisseling te vieren op de skilatten.

Tips wintersport en kinderen

Als je voor de eerste keer met je kinderen op wintersport gaat, is het goed om je goed voor te bereiden. Daarom nog wat tips voor een leuke wintersport met je kinderen:

 • Houd bij het boeken van de wintersport rekening met faciliteiten voor de kinderen. Kunnen de kinderen ook naar de speeltuin en misschien zwemmen? Het is fijn als er voor hen ook wat te doen is.
 • Er kan gekeken worden naar kindvriendelijke skischolen.
 • Kinderopvang in de skischolen kan ook worden aangeboden. Ideaal wanneer jij wil skiën en de kinderen willen even onder toeziend oog spelen.
 • Brede pistes en een groot oefenterrein zijn ook fijn, met name wanneer je voor de eerste keer met het hele gezin gaat skiën.
 • Oefenliften zijn ook fijn, net als kindvriendelijke skiliften.
 • Er zijn vaak kortingen te vinden op internet, deze wil je toch ook niet missen?
 • Gezinsvriendelijke accommodaties boeken is ook een goede keuze, dan is er aan alles gedacht.

Top 10 wintersportgebieden met kinderen

Er is een top tien opgesteld voor wintersportgebieden om met kinderen naar toe te gaan. Je zou er eens naar kunnen kijken en wie weet is het wat voor jou en je gezin:

 • Châtel is een skigebied in Frankrijk.
 • Fieberbrunn is een skigebied in Oostenrijk.
 • Filzmoos is een skigebied in Oostenrijk.
 • Gerlos is een skigebied in Oostenrijk.
 • Grächen is een skigebied in Zwitserland.
 • Lermoos is een skigebied in Oostenrijk.
 • Neustift is een skigebied in Oostenrijk.
 • Serfaus is een skigebied in Oostenrijk.
 • Valmorel is een skigebied in Frankrijk.
 • Val Thorens is een skigebied in Frankrijk.

Naar welk land je ook toe gaat om van de wintersport te kiezen, wanneer de kinderen meegaan is het altijd van belang dat je kijkt of het ook echt kindvriendelijk is. Vaak wordt er gezegd dat er goed rekening is gehouden met jong en oud. Je kunt het altijd navragen wat er voor de kinderen wordt aangeboden en je kunt online naar ervaringen zoeken. Ieder jaar gaan er veel mensen genieten van de wintersport. Je kunt nu zelf bekijken wat zij aanraden als wintersportplaatsen voor de kinderen. Je kunt het ook helemaal zelf gaan ontdekken en als het goed bevalt, kun je volgend jaar altijd teruggaan! Ook kun je in je vakantie alvast kijken waar je volgend jaar naar toe wil. Hierdoor weet je al wat er voor de kinderen wordt aangeboden en hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Bereid de vakantie goed voor, zodat je met de kinderen kunt genieten van een heerlijke vakantie in de sneeuw. Lekker skiën met zijn allen en sneeuwballen gooien, kijk jij er ook al zo naar uit?


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 2854x
Toegevoegd: 03-06-2016 11:36
Gewijzigd: 27-06-2016 22:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!