De hondenbench

De hondenbench: een warm welkom voor je hond!

De hondenbenchAutorijden is hartstikke spannend voor honden, zeker in het begin. Maar in een speciale bench voelt ook jouw trouwe viervoeter zich veilig. Thuis én onderweg!

Waarom een hondenbench?

Je trouwe viervoeter heeft in huis een eigen, veilig domein nodig. Een plek waar hij of zij volledig tot rust kan komen. Net zoals dat jij je luie stoel hebt, je vogel een knusse kooi en de kat… tja, die heeft eigenlijk ‘t hele huis tot haar beschikking. Hoe dan ook, na een dag het huis beschermen tegen ongewenst bezoek en achter takken, ballen en zijn of haar eigen staart aan rennen, heeft je trouwe viervoeter rust nodig. Een plek om zich terug te trekken, een eigen domein binnen jouw vier muren. En dat is de hondenbench.

Misvattingen

Er wordt nog wel eens gedacht dat de bench als een soort strafhonk dient. Niets is minder waar! Natuurlijk, in het begin zal je pup wellicht zijn of haar moeder missen en niet goed kunnen aarden. Dat is gelukkig slechts een probleem van tijdelijke aard. Uiteindelijk voelt je harige vriend(innet)je zich helemaal thuis en komt in de bench volledig tot zichzelf.

Zindelijk

Als je pup nog niet zindelijk is, komt een handige hondenbench helemaal goed van pas! Zeker als het beestje zich de constructie langzaam maar zeker toeëigent en zich er thuis gaat voelen. Honden stammen namelijk af van wolven en delen met hun voorouders enkele basale karaktereigenschappen. Zo zal hond noch wolf het eigen nest ooit bevuilen. Zodra je pup de hondenbench als zijn of haar domein gaat zien, zullen ongelukjes daarmee tot het verleden behoren.

Het is altijd aan te raden om een exemplaar te kiezen met een uitneembare lade. In het begin zal je favoriete huisdier nog wel eens zijn of haar behoefte kunnen doen in de bench. Dankzij de lade kun je het onderkomen van je hond gemakkelijk schoonmaken.

Afmetingen

Het formaat van de bench is volledig afhankelijk van de grootte van je hond. En dan bedoelen we een volwassen exemplaar van het desbetreffende ras. Houd daarom bij aanschaf rekening met de uiteindelijke grootte van het dier, evenals zijn of haar topgewicht. In de hondenbench moet je hond moeiteloos rechtop kunnen staan en ruim voldoende bewegingsruimte hebben.

Zoals gezegd kan het een tijdje duren voordat je trouwe viervoeter aan de bench gewend is. Daarom bevelen we je van harte aan om deze stek voor je hond in de groei te kopen. Zodra je de hondenbench moet vervangen omdat het dier deze ontgroeid is, moet hij/zij weer helemaal gaan wennen aan een nieuw exemplaar. Honden zijn en blijven gewoontedieren en grote veranderingen kunnen een enorme indruk op hen maken. Soms zelfs met depressies voor het dier tot gevolg! We willen het maar even gezegd hebbenMaterialen

Voor jonge, sterke en/of opstandige dieren is het niet onverstandig om een metalen hondenbench te kiezen. Dit geeft voor zowel huisdier als eigenaar uiteindelijk een groot gevoel van veiligheid. Bovendien is de bench een handig hulpmiddel om andere huisdieren en kleine kinderen tegen hun enthousiasme te ‘beschermen’. Gebeurt er iets in huis waar je hond heftig op kan reageren? Dan kun je het dier tot rust laten komen in de bench.

De benches voor in huis zijn in de meeste gevallen handig inklapbaar. Zo kun je ze gemakkelijk aan de kant zetten als je even iets moet schoonmaken en moeiteloos de favoriete plek van je dier een nieuwe plaats in huis geven.

Alhoewel, moeiteloos? Zoals we al aan hebben gegeven, let goed op de gemoedstoestand van je dier. Het is immers emotioneel een kwetsbaar wezen dat niet goed tegen verandering kan. Een semi-vast dagpatroon kan een goede bijdrage leveren aan een goede geestelijke gesteldheid van je hond.

Laat je dier daarom niet te lang in de bench zitten, want honden hebben tijd en ruimte nodig om hun energie kwijt te kunnen. Maak gezellig lange wandelingen met je hond, speel met het beestje en geef hem of haar alle vrijheid om een mooie boom te vinden waar ze hun behoefte tegenaan kunnen doen. En vergeet niet om daarna klaar te staan met een zakje en een drollenvanger, hè?

Maar goed, we dwalen af.

Ook zijn er kunststof en aluminium hondenbenches beschikbaar die handig zijn om je hond mee op reis te nemen. Ze zijn voorzien van een slim slot dat alleen aan de buitenkant te openen en sluiten is. Zo kan je dekselse rakker niet stiekem ontsnappen! Vergeet niet om ook hier goed te kijken naar het formaat ervan, zodat je harige vriend er moeiteloos in past. De middelmaat modellen zijn gering van grootte en daardoor gemakkelijk op te bergen.

Accessoires

Hondstrouw; deze uitdrukking bestaat niet voor niets. En voor de loyaliteit van je dier mag je best wat terugdoen. Natuurlijk, je geeft het beestje onderdak en voedsel maar comfort is voor een hond ook erg belangrijk. Er bestaan namelijk accessoires voor de hondenbench die zowel jouw leven als dat van je trouwe viervoeter bijzonder kunnen veraangenamen.

Komt het bijvoorbeeld om wat voor reden dan ook niet gelegen om je hond uit de bench te laten? Dan kun je er een beugel in ophangen aan de binnenkant waaraan je een drink- of voerbak kunt bevestigen. Uiteraard dien je hierbij rekening te houden met de hoogte in verhouding tot de grootte van je hond.

 

Om je puppy sneller zindelijk te krijgen, kun je een tussenschot plaatsen; de kleine voelt zich in een ruimte op formaat namelijk sneller op zijn of haar gemak. Deze wordt aan de tralies van de bench bevestigd. De afbakening kan tevens handig zijn wanneer je meerdere honden hebt. Houd er wel rekening mee dat je geen compartiment creëert zonder in- of uitgangen.

Wil je je hond wat privacy geven of raakt het beestje wat overprikkeld? Dan kun je een passende hoes om de bench heen draperen. Deze zijn verkrijgbaar in diverse formaten, die specifiek passen op de verschillende modellen die in omloop zijn. Kies bovendien voor een handige set antislip voetjes, waarmee je schade aan je vloer voorkomt. Ook zorgen ze ervoor dat de bench niet verschuift.

En is jouw hond een spetterende verschijning die de harten steelt van alle juryleden tijdens prestigieuze hondenshows? Dan kun je gewoonweg niet zonder een handige hondenbench trolly!

Tot slot, wanneer je hond zich in de bench bevindt, zorg er dan voor dat het hem of haar aan niets ontbreekt. Leg er wat speeltjes in en voorzie het verblijf van een comfortabele kussen en/of deken. Want een trouwe hond is een gelukkige hond!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnaG
Aantal keer gelezen: 2225x
Toegevoegd: 27-06-2018 15:13
Gewijzigd: 04-07-2018 23:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!