De spaghettimat als entreemat

De spaghettimat als entreemat

De spaghettimat als entreematEen spaghettimat is zeer geschikt als entreemat. Mede door de mogelijkheid om de spaghettimat te personaliseren en de sterke schraapfunctie maakt deze mat zeer geschikt voor bedrijven, winkels hotels en zwembaden.


De spaghettimat bestaat uit zogenaamde slierten van PVC. Deze lopen kriskras door elkaar, zitten aan elkaar vast en zorgen voor een stevig geheel met een open structuur. Deze slierten zorgen niet alleen voor een sterke schraapfunctie maar het houd ook geen water vast. Het water kan door de mat lopen en zo afgevoerd worden. Aangezien de mat is gemaakt van een niet natuur-eigen materiaal, ‘verweert’ de mat niet zoals een kokosmat met kokosvezels dat kan doen wanneer deze buiten wordt geplaatst. De spaghettimat is daarom ook een een bijzonder geschikte buitenmat is.


Verschillende kwaliteiten

De spaghettimat is leverbaar in verschillende kwaliteiten en diktes. De Lite kwaliteit heeft de spaghettislierten aan de bovenkant wat uitsteken. Dit zorgt voor een betere schraapfunctie. De pro kwaliteit is gemaakt van dikkere slierten dan de Lite en steken niet zoveel uit als de Lite kwaliteit. De schraapfunctie van deze pro kwaliteit is daardoor iets minder. De Pro kwaliteit heeft dan wel als voordeel dat deze te personaliseren is.

 

Onderschat de Lite kwaliteit dus niet. Spaghettimatten worden allemaal van hoge kwaliteit gemaakt alleen kan de nadruk op de functie per kwaliteit verschillen. Lite is niet zozeer minder goed dan de Pro kwaliteit, het ligt eraan welke functie u de voorkeur geeft. Uitstraling of schraapfunctie.

 

De Lite en Pro kwaliteiten worden bij verschillende leveranciers anders benoemd. In feite gaat het om een dunnere en een dikkere kwaliteit slierten. Het is belangrijk te weten dat beide kwaliteiten geschikt zijn voor zeer intensief gebruik zoals voor een bioscoop of hotel. Officieel is de spaghettimat niet antislip maar slippen de matten niet zomaar weg en biedt het PVC materiaal voldoende antislip. Mocht het voor uw situatie echt nodig zijn dat de entreemat antislip is, dan heeft een textiele deurmat met rubberen rug meer de voorkeur.


Het personaliseren van een spaghettimat met logo of ontwerp

De spaghettimat Pro is bij de juiste leverancier prachtig te personaliseren. Het ontwerp, logo of de tekst wordt er niet zomaar oppervlakkig op gedrukt. Het ontwerp, logo of de tekst wordt namelijk eerst uit de mat gesneden en vervolgens met een andere kleur spaghettimat opgevuld en vastgelijmd. Dit is een zeer nauwkeurig proces waardoor het sterk aan te raden is om dit bij een betrouwbare leverancier te doen voor het beste resultaat. Overbodige lege ruimtes behoren dan niet zichtbaar te zijn door het strakke snijwerk.


De kleuren van de spaghettimat

De spaghettimatten zijn over het algeheel vaak in  7 of 8 kleuren te krijgen. Kiest u ervoor om een spaghettimat te personaliseren, dan wordt uw ontwerp, logo of tekst opgebouwd uit deze 7 a 8 verkrijgbare kleuren. Er worden meestal geen matten met op maat gemaakte kleuren geproduceerd.

 

De spaghettimat combineren

De spaghettimat is een echte schraapmat ofwel schoonloopmat. Dat wil zeggen dat de mat het vuil onder de voeten schraapt. Drooglopen doet de mat minder goed omdat er geen textielvezels aanwezig zijn waardoor het vocht niet kan worden geabsorbeerd. Het vocht dat op de mat terecht komt loopt door de mat en wordt op deze manier afgevoerd.

 

Om toch de voeten van uw bezoekers goed te kunnen drooglopen, kunt u het beste de spaghettimat combineren met een sterke droogloper. Vaak zijn dit matten van textiel maar ook daar zijn grote verschillen te vinden. Wilt u een het beste van beide werelden en moet deze mat ook te personaliseren zijn, kies dan voor een logomat. Mocht u het nog niet helemaal zeker weten welke mat voor uw situatie het beste is, vraag het dan altijd aan u matten leverancier.

 

Om de matten te combineren wordt er wel om ruimte gevraagd. Er wordt aangeraden om elke mat minstens twee meter lang te produceren zodat beide voeten er op landen. Zowel de droogloopmat als de schoonloopmat. Er is hier niet altijd de ruimte voor aanwezig. In zo’n situatie kunt u er ook voor kiezen om 1 mat te leggen die scoort bij drooglopen en schoonlopen.

 

Een spaghettimat op maat

Een spaghettimat kunt u precies op maat laten maken door uw leverancier. Hou daarbij niet alleen rekening met de lengte en breedte. Denk ook aan de hoogte van de mat. De deur moet in veel situaties wel open en dicht kunnen worden getrokken.


Met of zonder aflooprand?

Verder is het mogelijk om de mat met een aflooprand te produceren. Dit geeft een net wat nettere en professionelere uitstraling en zorgt ervoor dat uw bezoekers niet over de rand van de mat kunnen struikelen. U kunt de mat met aflooprand rondom produceren maar u kunt er ook voor kiezen om alleen de voorkant of een zijkant te voorzien van een aflooprand, afhankelijk van uw situatie.

 

De spaghettimat reinigen

Het is ook belangrijk om de spaghettimat goed te reinigen voor een goede eerste indruk aan uw bezoekers. Dit kunt u eenvoudig zelf doen met de waterslang. Het wordt niet aangeraden om de mat met hoge druk schoon te spuiten. De spaghettislierten kunnen dan losraken waardoor de schraapfunctie van de mat achteruit gaat. Daarnaast kunt u wanneer de mat droog is ook stofzuigen zodat al het schraapvuil wordt opgezogen.

 

Niet alleen voor buiten

We lazen al dat de mat door de open structuur bijzonder geschikt is voor buitengebruik. Natuurlijk kunt u de mat ook gebruiken voor binnen. Denk bijvoorbeeld aan een rode loper die van buiten naar binnen loopt zonder onderbreking.

 

Op rol verkrijgbaar

U kunt de mat bestellen zo lang als u wilt. De mat heeft een rolbreedte van 1.20 meter. Wilt u een bredere spaghettimat? Dat kan! De mat wordt in dat geval aan elkaar vast gelijmd. Het nadeel is dan wel dat de mat niet meer zo eenvoudig van buiten naar binnen kan worden verhuisd. 

 

De mat plaatsen

Wanneer u de spaghettimat besteld is het belangrijk dat u na gaat hoe de mat gelegd wordt. Wordt deze verzonken in een put? Dan dient u rekening te houden met de hoogte van de put en spaghettimat.

 

U kunt de spaghettimat ook (laten) insnijden. Denk bijvoorbeeld aan de entree van kantoorpanden. Met een ingesneden en gepersonaliseerde spaghettimat op maat bent u zeker van de juiste uitstraling voor uw bedrijf. Vergeet niet dat de eerste indruk erg belangrijk is voor uw bezoekers. 


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: adlogomat
Aantal keer gelezen: 1445x
Toegevoegd: 12-11-2019 15:25
Gewijzigd: 20-06-2022 12:59

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3717 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!