De voordelen van vroeg opstaan!

De voordelen van vroeg opstaan!

De voordelen van vroeg opstaan! Ben je een uitslaper, en vind je het moeilijk om ‘s ochtends je bed uit te komen? In dit artikel deel ik de voordelen van vroeg opstaan, en geef je de beste tips mee om ‘s ochtends als een stralend zonnetje op te staan!

Dus je vindt het ook zo’n opgave om vroeg op te staan? Nou, je bent niet de enige! Veel mensen rollen met grootse moeite hun bed uit, en zouden liever nog twintig keer door snoozen. Maar is dat wel zo’n goed idee? Je zou er eens bij stil moeten staan hoe je jezelf voelt als je laat wakker wordt. Voel je je dan energiek en uitgerust? Of voel je je sloom en zwaar? Ik weet dat het tweede het geval is. Als je uit hebt geslapen, sta je op alsof er een zwaar blok aan je been hangt. Dit heeft meestal één uur of twee nodig om weg te trekken. Als je vroeg opstaat  heb je hier geen last van. Je voelt je zelfs energiek, en je kan de hele wereld aan! Dus het wordt tijd om ons hier wat meer in te verdiepen.

De voordelen van vroeg opstaan 

Dat je je beter voelt als je vroeg opstaat is niet het enige voordeel. Er zijn veel voordelen aan vroeg opstaan. Je zou bijna denken dat je gewoon een paar uur per dag extra hebt om dingen te doen. Dit is niet omdat je minder slaapt, want als je vroeg opstaat zul je ook vroeger naar bed moeten. Maar doordat je vroeg op bent gestaan voel je jezelf energiek en fris, en daardoor kun je dingen makkelijker afronden. Vroeg opstaan is ook een van de beste manieren om tijd te nemen voor jezelf. Waarom? Omdat je dan een aantal uren hebt waarin andere mensen over het algemeen nog niet wakker zijn. En de mensen die wel wakker zijn, zijn meestal zelf ook bezig met hun productieve ochtendroutine. Dit is dus de kans voor jou dat je tijd kunt geven aan dromen en wensen waar je normaal eigenlijk geen tijd aan zou geven. En waarom geef je hier overdag geen tijd aan? Omdat je dan te druk bezig bent met het vervullen van wensen van anderen. Sta dus vroeg op, en geef jouw wensen de prioriteit van de dag!

Stappenplan

Ok, je ziet nu dus de voordelen in van vroeg opstaan, en je wilt het graag proberen. Maar hoe pak je dat aan? Ik zal het je meteen zeggen; enkel je wekker zetten om vijf uur heeft geen zin. Je zult opstaan, de wekker uitzetten, en terugkeren naar je bed als een zombie. Als je vroeg op wilt staan is het cruciaal dat je manieren voor jezelf kiest die jou ertoe motiveren om ook echt op te staan als de wekker eenmaal gaat. En deze manieren zijn als volgt:
Vroeg naar bed! 

Je kunt niet vroeg opstaan als je pas om één uur ‘s nachts bent gaan slapen. Dus je zult vroeg je bedje in moeten duiken. Maar dit kan soms moeilijk zijn, vooral in deze tijden is het makkelijk om achter de buis te blijven hangen of Facebook af te scrollen tot midden in de nacht. Schrijf dus jouw doelen op waar je in de ochtend mee bezig wilt, en ga vroeg naar bed. Een ander voordeel van het opschrijven van jouw doelen, is dat je in de ochtend meteen een lijstje klaar zult hebben met wat je allemaal kunt doen. Mocht er een stemmetje in jouw hoofd zijn die zegt dat je maar beter in bed blijft omdat er toch niks te doen valt, dan heb je jouw lijstje op je nachtkastje die het tegendeel kan bewijzen. Tip: leg dit lijstje op je wekker! Zo zul je hem meteen zien als je wakker wordt. Heb je moeite met vroeg naar bed gaan? Als je een avondmens bent zal het sowieso even wennen zijn in het begin om vroeg naar bed te gaan. Maar bijt jezelf er even doorheen, het lichaam went snel! Als je op zoek bent naar manieren om makkelijk vroeg naar bed te gaan, dan adviseer ik je om een standaard avond routine te creëren voor jezelf waardoor zult relaxen en makkelijker in slaap valt. En o ja, een avond verbod op alles met een scherm doet ook wonderen! Na negen uur geen scherm meer is een goed houvast.

Ochtendroutine

Rise and shine! Het is ochtend, de vogeltjes beginnen misschien net te fluiten, en iedereen ligt nog te snurken. Maar jij niet! Jij gaat bezig met dingen die meer waard zijn dan slaap! Jij gaat bezig met dingen die jou rust brengen, energie geven, en je dromen elke dag een beetje dichterbij brengen. In het begin zul je even door de zure appel heen moeten bijten als je nog niet gewend bent aan vroeg opstaan. En zelfs al ben je gewend aan vroeg opstaan, dan zullen er nog dagen zijn dat je opstartproblemen zult hebben. Maar als je jezelf hier even doorheen bijt, zul je blij zijn dat je het gedaan hebt! Manieren om deze opstartproblemen te verhelpen is door middel van een ochtendroutine. Als je opstaat, zorg er dan voor dat je zeker niet met je telefoon bezig zult gaan of andere schermen. Dit is totaal niet bevorderend voor jouw gemoedsrust in de ochtend. Ik begin mijn ochtend door mezelf op te frissen en een glas citroenwater te drinken. Dit zorgt er gelijk voor dat ik een energieboost krijg en zin heb in de dag. Daarna maak ik mijn bed op. Hierdoor ben je minder geneigd om terug naar bed te gaan. Ik hou ervan om in de ochtend op mijn balkon te zitten om te genieten van de ochtendgloren, en meestal lees ik ondertussen een boek. Dit is voor mij dé manier om lekker wakker te worden. Maar het verschilt per persoon wat het beste bij je zal passen. Dus het kan zijn dat je liever een workout gaat doen, of met de hond gaat wandelen. Doe datgene waar jij je lekker bij voelt! Als je dat hebt gedaan, kun je ontbijten en verder met de doelen die je de avond ervoor op hebt geschreven. 

Probeer het! 

Ik heb je de basis tips gegeven om vroeg op te staan. Met deze tips zal het makkelijk voor je worden om niet meer te snoozen. Je zult zien dat je lekker in je vel zit, en dat je meer taken af krijgt. De tijd die je voor jezelf kunt nemen, zal een lichtpuntje zijn in jouw dag, en zal ervoor zorgen dat de rest van de dag ook beter zal gaan. Nu is dus de zet aan jou! Ga je morgen vroeg opstaan? Goed zo.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Tara-godefroy
Aantal keer gelezen: 1567x
Toegevoegd: 13-07-2019 21:41
Gewijzigd: 15-07-2019 09:14

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!