De werkzaamheden en diensten van een verhuisbedrijf.

De werkzaamheden en diensten van een verhuisbedrijf

De werkzaamheden en diensten van een verhuisbedrijf.Staat er een verhuizing op de planning? Een verhuizing is een arbeidsintensieve en tijdrovende klus. Wist je dat naast de verhuizing zelf een verhuisbedrijf extra opties aanbiedt om de verhuizing nog makkelijker voor je te maken?

Staat er een verhuizing op de planning? Een verhuizing is een arbeidsintensieve en tijdrovende klus. Wist je dat naast de verhuizing zelf een verhuisbedrijf extra opties aanbiedt om de verhuizing nog makkelijker voor je te maken? In dit artikel behandelen we alles wat een verhuizer voor je kan betekenen. Daarnaast geven we ook nog tips hoe jij de beste verhuizer kan vinden.

Soorten verhuizingen

We weten allemaal dat verhuisbedrijven consumenten helpen met verhuizen, maar wist je ook dat verhuizingen in verschillende categorieën worden opgedeeld?
Een verhuizing wordt in één van de volgende categorieën verdeeld: particulier, zakelijk, internationaal en senioren.
-          Een particuliere verhuizing is de verhuizing waar je waarschijnlijk het meest bekend mee bent. Het gaat om een verhuizing in eigenland, van woning naar woning. Bij een particuliere verhuizing kan het verhuisbedrijf ook worden ingezet voor extra opties, denk aan het monteren van meubelstukken of hulp met inpakken.
-          Een bedrijfsverhuizing betekent letterlijk het verhuizen van een kantoor naar een ander kantoor. Maar het kan ook een verhuizing zijn van een loods of fabriekshal naar een ander pand. Bij een bedrijfsverhuizing komt vaak veel kijken, om deze reden spenderen de verhuizers iets meer tijd aan het plannen.
-          Een internationale verhuizing is een verhuizing vanuit eigen land naar een nader land. De landen waar Nederlanders het meest een verhuisbedrijf voor inschakelen is België of Duitsland. Het hoeft natuurlijk niet altijd dichtbij: een verhuisbedrijf kan ook worden ingeschakeld voor een verhuizing naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten.
-          Een seniorenverhuizing bestaat uit het verhuizen van de waardevolle spullen naar een seniorentehuis. Hierbij moet zorgvuldig worden gewerkt en genoeg tijd worden genomen, de andere bewoners van het tehuis moeten namelijk zo min mogelijk verstoord worden.
 

Wat zijn de extra opties bij een verhuizing?

Bij een verhuisservice kan je de verhuizers ook inschakelen voor extra opties, deze opties zorgen er allemaal voor dat jij zo min mogelijk tijd en energie hoeft te steken in het verhuizen. Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt kan je gebruik maken van de volgende diensten:
-          Een inpakservice is precies hoe je het leest: de verhuizers helpen met het inpakken van spullen. Hierbij kan je natuurlijk ook verwachten dat de verhuizers zelf alle materialen meenemen en er voor zorgen dat alles goed georganiseerd wordt.
-          Een montageservice wordt ingezet om het meubilair te demonteren, maar ook opnieuw te monteren. Veel meubilair kan makkelijker worden verhuisd als het in delen is, met deze service hoef je je ook niet meer zorgen te maken over het in elkaar zetten van meubilair.
-          Ga je hoog wonen? Dan zal je wellicht een verhuislift moeten regelen. Het kost iets meer, maar zo hoef je niet meer de trappen op en af om de spullen naar boven te brengen.
-          Meubeltransport is eigenlijk een standaard onderdeel van een verhuizing, maar met de extra dienst wordt er ook voor gezorgd dat de spullen zorgvuldig worden beschermd en geplaatst in de verhuiswagen om schade te vermijden.
-          Wanneer je niet alles mee kan nemen kan je gebruik maken van een goederenopslag. Veel verhuisbedrijven bieden deze dienst aan. De spullen blijven dan veilig in een opslag staan tot je besluit wat je er mee wil doen.
-          Het verhuizen van een piano wordt ook aangeboden als extra dienst. Een piano is een zwaar en fragiel object, hier moet voorzichtig mee omgegaan worden. De verhuizers zorgen ervoor dat de piano veilig en zonder schade worden verplaatst naar een andere locatie.
-          Ook het verhuizen van een wasmachine is een zware taak. Net als de piano moet hier zorgvuldig mee om worden gegaan.
-          Als laatst bieden verhuizers vaak ook nog de optie aan om antiek en kunst met meer bescherming te verhuizen. De waarde van kunst en antiek kan soms zo hoog zijn dat het gewoonweg nodig is dat hier met enige voorzichtigheid mee om wordt gegaan.

Wat kost het om een verhuisbedrijf in te huren?

De kosten voor het inschakelen van een verhuisbedrijf zijn geheel afhankelijk van wat er moet gebeuren. Schakel je de verhuizers alleen maar in om de spullen van punt a naar punt b te brengen? Hou dan rekening met €30,- tot €50,- per uur, plus €60,- per uur voor de verhuiswagen.

Wil je ook nog gebruik maken van extra diensten? Dan komt hier nog een extra prijs per uur bovenop. Je betaalt bijvoorbeeld voor een verhuislift €65,- per uur, en voor een goederenopslag €100,- per maand. Het verhuizen van een piano heeft vaak een vaste prijs: €200,- tot €350,-.

Hieronder hebben we de prijzen per klus in een handige tabel gezet.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Verhuizen inhuren €30,- tot €50,- per uur
Verhuiswagen huren €60,- per uur
Piano verhuizen €200,- tot €350,-
Goederenopslag Vanaf €100,- per maand
Montageservice €40,- per uur
Inpakservice €40,- per uur
Verhuislift €65,- per uur

 

Verhuistips: voor een moeiteloze verhuizing

Ga je binnenkort, of ben je van plan, te verhuizen? Dan geven we je graag ook nog enkele tips mee om de verhuizing zo moeiteloos te laten verlopen. We weten allemaal dat een verhuizing een flinke opgave kan zijn, vooral als er ook nog geklust moet worden in de nieuwe woning.

Als eerst raden we je aan een checklist voor de verhuizing te maken. Deze checklist kan je zien als planning en zorgt ervoor dat je minder hoeft stil te staan bij wat je doet. Werk de lijst af en dan komt het vaak wel goed.

Als tweede raden we je aan om op tijd te beginnen met inpakken. Ga je over een maand verhuizen? Begin dan alvast met het inpakken van spullen die je niet gebruikt. Zorg er ook voor dat je op de verhuisdoos noteert wat er in zit én waar de doos moet staan: dan hoef je dit later niet meer uit te zoeken.

Als laatst raden we je aan om op tijd een verhuisbedrijf in te schakelen. Verhuizers zijn altijd druk, daarom is het zeer verstandig om een flinke tijd voor de geplande verhuizing al contact te hebben met een verhuisbedrijf.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: rubinkoot1
Aantal keer gelezen: 886x
Toegevoegd: 28-07-2022 17:10
Gewijzigd: 01-08-2022 09:01

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!