dekbed op bed

Dekbed kiezen, online tips

dekbed op bedHeb je een nieuw dekbed nodig? Zorg en dan nu voor dat je de juiste keuze gaat maken en een leuk dekbed gaat scoren. Online kun je heel gemakkelijk een dekbed kiezen met onze tips. Lees de tips voor het online scoren van een dekbed nu door.

Een nieuw dekbed

Wanneer je toe bent aan een nieuw dekbed of je wilt de dekens vervangen door een dekbed dan heb je de keuze uit verschillende soorten dekbedden en uiteraard uit verschillende maten, eenpersoons en tweepersoons en de kleine kinderdekbedjes. Alle dekbedden zijn goed, maar ieder heeft zo zijn of haar eigen voorkeur. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het gewicht van het dekbed. Sommigen willen echt iets van gewicht op zich voelen als ze gaan slapen, anderen vinden een lichtgewicht dekbed helemaal geweldig.

De een transpireert meer dan de ander, dus een vochtabsorberend dekbed is dan een goede keuze. Ben je allergisch voor wol dan neem je uiteraard geen wollen dekbed, maar bijvoorbeeld een dekbed van katoen of een synthetisch dekbed. Omdat er zoveel verschillende wensen zijn, zijn er ook zoveel verschillende dekbedden op de markt. De overstap van dekens naar een dekbed zul je goed merken. Het is voor sommigen even wennen om het gewicht van de dekens te missen, anderen zien dit als een voordeel. Nog een voordeel van een dekbed is de uitstraling van je bed in de slaapkamer. Deze kun je met behulp van diverse leuke overtrekken telkens veranderen.

De aankoop van een dekbed

Je besluit tot de aankoop van een dekbed en gaat online op zoek. Zorg ervoor dat jij de maat van je bed kent en je budget. Je hebt online enorm veel keuze bijvoorbeeld in het materiaal: dons, synthetisch, wol of katoen. Je kunt kiezen voor een 4 seizoenen dekbed. Dit is een dekbed dat uit twee dunnere dekbedden bestaat die je aan elkaar kunt bevestigen met drukkertjes, knoopjes of iets dergelijks. In de zomer gebruik je één deel van het dekbed, het zomergedeelte dat het minst warm is. In de winter gebruik je beide delen.

Het deel dat je niet gebruikt bewaar je stofvrij in een plastic zak, wellicht dezelfde zak waar het dekbed in werd vervoerd. Tijdens je zoektocht naar een nieuw dekbed kijk je tevens naar de warmte klasse, die bij de productomschrijving wordt genoemd, waar ook bij staat of het dekbed anti bacterieel is, vochtabsorberend en of het extra licht is in gewicht. Uiteraard kijk je naar de diverse prijzen en ga je vergelijken om niet teveel te betalen. Zijn er acties of aanbiedingen maak er gebruik van, de kwaliteit is goed en je kunt een stuk voordeliger uit zijn.

Onderhoud dekbed

Wanneer je een dekbed koopt, dan moet je de wasvoorschriften goed lezen en je eraan houden. Niet ieder dekbed is geschikt om te wassen. Je kunt een dekbed onderhouden door het met regelmaat buiten te hangen of te leggen, uit de zon en niet vochtig laten worden, dus niet te vroeg buiten hangen en weer op tijd binnen halen. Je schudt het dekbed op, een ander overtrek er om heen en je hebt weer een lekker fris bed. Kijk naar de weersomstandigheden, voordat je een dekbed buiten hangt. Hang het dekbed buiten als het droog en niet vochtig is. Hang het dekbed nooit in de volle zon en hang het niet onder een boom. De kans dat er een vogel op poept is dan behoorlijk groot (kan ook op andere plaatsen, maar onder een boom is het risico groter). Het dagelijkse onderhoud van een dekbed is erg eenvoudig. Je schudt het dekbed even op om de vulling los te houden.

Voor de winter maanden is een dons dekbed verre uit favoriet gebleken!De levensduur van een (kinder) dekbed

Een dekbed wordt beschermd door een uitwasbaar dekbedovertrek. Door het juiste onderhoud gaat het dekbed veel langer mee. Zeker als jij je aan de onderhoudsvoorschriften houdt. Door het dekbed in een overtrek te doen kun je sfeer maken in de slaapkamer. Een dekbedovertrek met prachtige Disney figuren voor je dochter of met een motor of auto voor de stoere jongenskamer. Voor je eigen slaapkamer kies je een romantisch dekbed of een dekbed in de kleur of kleuren die bij je vloer of gordijnen past. Heb je voor je kind een dekbed nodig dan is het aan te raden een dekbed te kiezen dat goed uitwasbaar is. Kinderen plassen soms in bed of moeten braken als ze ziek zijn.

In dat geval is het prettig dat jij het dekbed uit kunt wassen. Kinderen groeien snel dus het bed en het dekbed zullen over een poosje te klein zijn. Een kinderdekbed hoeft dus niet zo lang mee te gaan. Kijk naar het materiaal en naar de prijs en vergeet niet te vergelijken. Een katoenen of een synthetisch dekbed heeft de voorkeur, deze kun je uitwassen. Deze zijn ook geschikt als je kind allergisch is. Wol en dons zijn niet uitwasbaar, dus geven veel stof. Voor heel kleine kinderen kun je uit veiligheidsoverwegingen beter geen dekbed gebruiken.

Vervangen van je dekbed

Het is bekend dat de meeste mensen hun dekbed te lang gebruiken. De redenen daarvoor zijn zeer verschillend: geen geld, onwetendheid, het dekbed is nog niet op! Een kussen wordt vaker vervangen dan een dekbed, maar ook dat ligt vaak te lang op bed, waardoor er bijvoorbeeld nekklachten kunnen optreden. Kussens op bedden moeten elke twee jaar worden vervangen. Dekbedden zouden elke vijf jaar vervangen moeten worden. Denk aan de huisstofmijt die er zich in bevindt! Wanneer de vijf jaar bijna om zijn zou je alvast online kunnen kijken wat er te koop is en wat een nieuwe dekbed kost. Dan ben je voorbereid op de kosten die komen. Kijk regelmatig online naar dekbedden en wellicht kom je een leuke actie of aanbieding tegen waar je graag gebruik van zult maken: dezelfde goede kwaliteit voor minder geld! Wacht niet totdat je niet meer comfortabel onder het dekbed ligt, maar houd de termijn van ongeveer vijf jaar aan. Het is voor je eigen gezondheid en die van je huisgenoten om de dekbedden op tijd te vervangen. Ga op zoek naar een ander dekbed. Wat vond je goed aan je huidige dekbed, wat was minder. Je kunt nu opnieuw je eisen en wensen kenbaar maken.

Dekbed online kopen

Als je online een dekbed wil kopen, houd deze tip dan even bij de hand:

  • Let goed op waar je een dekbed gaat kopen.
  • Vergelijk de prijzen van de dekbedden met andere aanbieders (online).
  • Bekijk goed of dat er verzendkosten aan zijn verbonden en wat de levertijd is.
  • Controleer altijd de maten voordat je je definitieve bestelling gaat plaatsen.
  • Bekijk of dat er een actie is zodat je geld kunt besparen!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 4998x
Toegevoegd: 20-04-2016 14:03
Gewijzigd: 09-05-2016 23:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3526 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!