Donald Duck en zijn geschiedenis

Donald Duck en zijn geschiedenis

Donald Duck en zijn geschiedenisWil je nou meer lezen over het personage Donald Duck en de geschiedenis ervan? Lees dan in dit artikel er meer over!

Donald Duck

Een fictieve eend genaamd Donald Duck komt vaak voor in strips die ook Donald Duck heten. The Walt Disney Company is de bedenker van de beroemde eend. Hij ziet er gewoon uit als een normale eend met een oranje/gele snavel, maar hij heeft duidelijke benen. Donald Duck draagt als kleding een soort van matrozenpak; zijn matrozenpak heeft een rode strik en een blauwe pet. Ook draagt hij een shirt in de strips in die kleur zwart. Het personage Donald Duck is met de jaren mee wel aangepast; hij had bijvoorbeeld op het begin een langere nek en zijn snavel was ook langer. Tegenwoordig lijkt hij niet meer zo erg op een eend zoals eerst. Dit kwam vooral doordat zijn handen toen de tijd meer vleugelachtig waren. Er is één ding wat nooit is veranderd in de films en dat is namelijk het gekwaak van zijn stem. Het personage is niet het enigste dat is veranderd met de jaren mee. Ook zijn de strips anders geworden. Vroeger probeerde ze juist meer plaatjes in de strips te doen en weinig tekst te gebruiken. De grappen moesten voornamelijk in de plaatjes zijn. Later werd dit anders; toen werden woordgrappen erg belangrijk. Daardoor zorgden ze ervoor dat de personages meer gingen praten.

Karakter van Donald Duck

De bedoelingen van Donald Duck zijn vaak goed, maar toch gaat het meestal helemaal de andere kant op. De neefjes van Donald nemen hem vaak in de maling. Donald staat bekend in de verhalen dat die een temperament heeft en heel erg onhandig is. Door zijn onhandigheid komt Donald regelmatig in de problemen. Zijn neefjes schieten dan vaak te hulp en lossen het op voor hem. Nog een ding wat Donald niet kan is zingen. Als het om werk gaat, blijft hij niet lang bij zijn werk. Doordat hij zo onhandig is, wordt hij ontslagen of omdat hij snel boos word. Wanneer het de bewoners van Duckstad te veel wordt, vlucht Donald naar Timboektoe zodat hij de woede van de inwoners niet hoeft mee te maken richting hem. Om de problemen snel op te lossen vraagt die soms de hulp van Willie Wortel, alleen werkt dit alleen maar tegen hem en komen er meer problemen.

Geschiedenis van de Donald Duck

In de Adventures of Mickey Mouse verscheen Donald Duck voor het eerst; nog niet het personage zelf, alleen zijn naam. The Adventures of Mickey Mouse was een boek die in 1931 uitkwam. Door Mickey Mouse werd het personage Donald Duck genoemd. Voor de rest heeft hij geen verdere rol in de strip. Op een afbeelding is wel een eend te vinden. Het echte personage Donald Duck kwam als eerst voor in een cartoon genaamd The Wise Little Hen. Voor deze film hebben Art Babbitt en Dick Huemer hem ontworpen. Zij werkte samen aan het filmpje van Donald Duck. In dit filmpje leek die nog veel op een eend. Na zijn eerste debuut in The Wise Little Hen, kwam hij een paar keer in Mickey Mouse video’s voor. Na zijn debuut hierin kreeg die al snel een eigen serie. Naast zijn eigen serie was Donald Duck ook te vinden in Mickey Mouse zijn krantenstrips. Door die strip kreeg hij uiteindelijk een eigen krantenstrip! Door Al Taliaferro werd de krantenstrip getekend en de schrijver was Ted Osborne. Degene die uiteindelijk de hele wereld vorm heeft gegeven is Carl Barks. Hij maakte nieuwe vaste personages die terug kwamen. Voorbeelden daarvan zijn Willie Wortel en Guus Geluk. De beroemde stad waar ze allemaal wonen is ook ontworpen door Carl Barks.


De eerste weekblad van Donald Duck in Nederland

Het Donald Duck weekblad verscheen op 25 oktober 1952 voor het eerst op de markt. Vele kinderen konden voor het eerst genieten van de Donald Duck. Officieel konden ze al kennis maken met Donald Duck in de jaren '30. Hier kwam de nu beroemde eend voor in de strips van het Disney figuur Mickey Mouse. De Nederlanders gaven hem de naam Woerd Snater. Dit deden ze omdat Donald Duck te Amerikaans klonk. Maar toen de officiële eerste Donald Duck kwam, ging ze toch weer terug naar de originele naam.
De eerste editie die uitkwam was voor de helft in kleur en de andere helft zwart-wit. In deze eerste editie stonden namelijk twee verhalen. De ene ging over de Kleine Boze Wolf en de andere over Donald Duck. Een kleine introductie over de nieuwe stripfiguren werd gegeven aan de binnenkant van de cover. Dit was een brief geschreven door Walt Disney. Het bericht had ook nog een bericht aan de ouders van de kinderen, ze zouden laten weten dat Donald Duck prima geschikt is voor kinderen om te lezen.
Donald Duck zijn eerste editie werd goed ontvangen, het werd namelijk 2.500.000 keer geproduceerd! Ook werd het via het damesblad genaamd Margriet gratis weg gegeven. Ze wilden hiermee bereiken dat niet alleen maar kinderen de strips gingen lezen, maar ze wilden dat ook de ouders erbij betrokken werden. De beslissing die ze genomen hadden bleek uiteindelijk positief uit te pakken, het werd een groot succes. Nog steeds tot de dag van vandaag lezen honderdduizenden de strip.

Verschillende personages in Donald Duck

In de Donald Duck komen verschillende personages voor om het verhaal leuker te maken. Je hebt bijvoorbeeld Dagobert Duck. Vanaf het begin van Dagobert zijn leven is die al gefocust op geld verdienen. Met schoenpoetser heeft Dagobert zijn eerste dubbeltje gekregen. Dit eerste dubbeltje staat later ook wel bekend als zijn geluksdubbeltje. Dit zou namelijk het begin zijn van de uiteindelijke rijkdom die hij heeft. Een heks genaamd Magica wou het dubbeltje stelen om uiteindelijk de machtigste te zijn. Veel dieven kwamen af op zijn rijkdom. Je had ook nog de Zware Jongens die geld probeerde te stelen. De dieven zijn niet de enigste die een gevaar vormen ook zijn concurrenten Rockerduck en Gover Goudglans. Je hebt ook nog Willie Wortel, hij is op de wereld de beste uitvinder die je kan vinden. Zo maakt hij precies waar iemand om vraagt. De vaste klanten bij Willie zijn Donald en Dagobert, hun hebben altijd de hulp nodig van Willie. Donald Duck heeft natuurlijk nooit geluk, daarom is zijn aartsrivaal ook wel degene die altijd geluk heeft, namelijk Guus Geluk. Er zijn verschillende versies over hoe hij nou uiteindelijk aan zijn geluk is gekomen. Sommige zeggen dat het gewoon geërfd is. Hij zou ook een klavertje vier bij zich hebben of een hoefijzer. En sommige zeggen dat hij gewoon altijd al geluk heeft gehad.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AliOrhan2503
Aantal keer gelezen: 127x
Toegevoegd: 23-11-2022 13:32
Gewijzigd: 25-11-2022 09:06

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3305 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!