Een sporthorloge kiezen die bij jou past!

Een sporthorloge kiezen die bij jou past!

Een sporthorloge kiezen die bij jou past!Een ding is zeker, aan sporthorloges tegenwoordig geen gebrek. Nadat de Apple Watch de toon zette, leek er op een bepaald moment elke week wel een nieuwe aanbieder van sporthorloges bij te komen.

Het aanbod groeide en groeide en doet dat feitelijk nog steeds. Of de Apple Watch nog steeds op eenzame hoogte staat, is iets dat je zelf moet ervaren. Feit is wel dat er tegenwoordig voor elke sport en elke sporter een perfect sporthorloge beschikbaar is. En zo is er dus altijd wel een horloge beschikbaar dat echt bij jou en jouw sportactiviteiten past. 

Waar een heel klein apparaatje heel erg groot in kan zijn

Waar een heel klein apparaatje groot in kan zijn. Het is haast niet te bevatten dat een simpel horloge tot zoveel in staat is. Want het is ongekend wat er allemaal mogelijk is met een sporthorloge. Een goed sporthorloge ontvangt meldingen en biedt reactiemogelijkheden op berichten zodat je niet steeds alsnog je smartphone hoeft te pakken. Natuurlijk heeft een sporthorloge diverse fitness functies, heeft het een zeer veelzijdig scherm en biedt het behalve gebruiksgemak ook optimaal draagcomfort. Tijdens het sporten mag je het sporthorloge nooit voelen natuurlijk. Tijdens het sporten moet een goed sporthorloge in staat zijn je steeds op de hoogte brengen van belletjes en berichten. Je moet bij een geschikt horloge bovendien de mogelijkheid hebben om snel te reageren. 

Ook je hartslag wordt steeds scherp in de gaten gehouden

Wat kan een sporthorloge nou eigenlijk niet? Het is ongekend. Het houdt gemakkelijk je conditie bij, de stappen die je zet worden nauwkeurig bijgehouden en ook de afgelegde afstand wordt door jouw sporthorloge bijgehouden. Is er sprake van hoogtestijging, dan wordt ook dat gemonitord, zoals een goed horloge eveneens je hartslag scherp in de gaten houdt. Het voor jou perfecte horloge moet al deze metingen allemaal goed uitvoeren. Want door de aanschaf van een sporthorloge laat je zien dat jij sporten serieus neemt, dan mag je van je horloge verwachten dat de metingen ook goed uitgevoerd worden.

De Apple Watch is verreweg het meest bekende sporthorloge

Wat zeker ook belangrijk is, is dat het sporthorloge prettig om de pols zit. Een goed horloge zit je nooit in de weg. Daarom is het draagcomfort ook een belangrijk aspect bij de aankoop van een horloge. Uiteraard is de Apple Watch verreweg het meest bekende sporthorloge dat er is. De concurrentie heeft echter niet stilgezeten en heeft de achtervolging nadrukkelijk ingezet. Zo kun je tegenwoordig ook met de sporthorloges van merken als Polar, Garmin en Fossil meer dan goed uit de voeten. Je hebt sporthorloges die speciaal uitgerust zijn voor bepaalde sporten. Of je nou fietst, zwemt, wandelt, fanatiek hockeyer bent of elke avond hard loopt; voor elke sport is er een geschikt horloge beschikbaar, speciaal afgestemd op dat wat jij het liefst doet. 

Maak het scherm van je sporthorloge interactief

De hedendaagse sporthorloges beschikken tegenwoordig over een touchscreen. Je swipet je zo eenvoudige een weg van het ene naar het andere scherm en kunt al eveneens je scherm interactief maken. Ondanks de technieken die ontwikkeld worden, kiezen opvallend veel sporters toch nog steeds voor de vaste knoppen op een horloge. Dit zeker ook omdat deze knoppen vaak ook erg gemakkelijk bedienbaar blijken. 





Geavanceerde horloges die nog geen dertig gram wegen

Bij de keuze voor het voor jou beste sporthorloge speelt ook het besturingssysteem natuurlijk een rol. Je hebt Android, iOS en een besturingssysteem van Windows Phone. De moderne sporthorloges zijn uiteraard zeer licht van gewicht. Je hebt al geavanceerde sporthorloges die amper dertig gram wegen. En die voel je echt niet, zelfs niet als je fanatiek aan het sporten bent. Het is een gegeven dat de meeste mensen beter sporten als ze muziek luisteren. Ook daar is bij de ontwikkeling van het sporthorloge terdege rekening mee gehouden. Je hebt namelijk verschillende horloges die beschikken over een muziekspeler. Zo kun je gedurende je sportactiviteiten gewoon steeds naar jouw favoriete artiesten luisteren.

Horloge kan gewoon vijfhonderd nummers opslaan

Het muziek woord is gevallen. En zonder nou reclame te willen maken, kunnen we niet om het merk Garmin heen. Neem de Forerunner, een sporthorloge waarmee je gemakkelijk muziek mee op kunt slaan en dat zonder dat de smartphone in je buurt hoeft te zijn. Je speelt zonder de smartphone gewoon je playlist af en de Forerunner is in staat om wel vijfhonderd nummers op te slaan. Je kunt de muziek voor je sporthorloge prima gewoon via de computer downloaden en kunt tijdens je sportactiviteiten prima uit de voeten met een bluetooth koptelefoon.

Een week lang zonder opladen

Blijven we even bij dit specifieke type, dan zien we dat wanneer je geen gebruik maakt van muziek en de GPS uitschakelt, je zomaar een week met je sporthorloge kunt doen zonder dat opladen noodzakelijk is. Met muziek en de GPS functie zul je het horloge wel wat vaker op moeten laden. Maar dat is niet meer dan logisch.

Het sporthorloge is buitengewoon intelligent

In essentie heb je het horloge natuurlijk om je prestaties te monitoren. Je wilt weten hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het sporten, wat je hartslag is en zeker ook hoe snel je herstelt van een sportieve inspanning. Het slimme sporthorloge is intelligent en kan je inzicht geven of je conditie al verbeterd is. Ook kan het horloge aangeven of je niet teveel hooi op je vork neemt. Je doet het horloge tekort door het een ideaal accessoire voor tijdens het sporten te noemen. Want zelfs als je slaapt blijft jouw horloge zijn werk doen. Zo brengt het horloge in beeld hoeveel uur per nacht je vast slaapt en hoeveel uren je lichter slaapt. Wat een uitvinding dus, dit sporthorloge. 

Het is nu aan jou

Het is aan jou. Aan wat jij zoekt in een sporthorloge. Ongeacht welke sport je ook beoefent, er is steeds een perfect sporthorloge voor je beschikbaar. Je kiest zelf welke functionaliteiten voor jou belangrijk zijn, kiest voor een horloge waarmee je gemakkelijk muziek afspeelt of juist voor het meest lichte horloge dat er is. Wil je een horloge dat je amper op hoeft te laden en wil je per se een touchscreen? Je hebt in elk geval heel veel te kiezen en brengt met een modern sporthorloge steeds je sportactiviteiten in kaart. Met een dergelijk horloge bewaak jij je doelen en verbeter je de conditie. Het is maar net wat je zelf wenst.






                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hypewatcher
Aantal keer gelezen: 1864x
Toegevoegd: 19-05-2021 21:16
Gewijzigd: 20-05-2021 09:00

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!