game pc

Een uitstekende game pc samenstellen

game pcBen jij op zoek naar een geschikte game pc, maar weet je niet zo goed hoe je dat moet aanpakken? In dit artikel vind je informatie met betrekking tot het samenstellen van je eigen game computer, zodat je snel je favoriete games kunt spelen!

Wat is een game pc precies?

Veel game liefhebbers zweren bij het spelen van games op een gaming pc en niet op een game console. Alleen de computer biedt voor heb de snelheid, gebruiksvriendelijkheid en de hoge graphics waar ze naar op zoek zijn. Vaak is het namelijk zo dat de game pc meer frames per second kan afspelen dan een game console. Maar wat maakt de game pc nu zo bijzonder en waarin verschilt deze met de normale desktop pc?

Een game computer is, zoals de naam al aangeeft, speciaal ontworpen voor het spelen van games. het verschilt niet erg veel van de normale computer, aangezien het uit dezelfde hardware bestaat. Echter heeft een game pc wel andere hardware onderdelen die ervoor zorgen dat het spelen van games optimaler geschiedt dan op een gebruikelijke computer. Zo wordt de hardware aangepast op welke prestaties het apparaat moet behalen. Waar een normale computer veel gebruikt wordt voor tekstbewerking en het surfen op het internet, dient de hardware hierop afgestemd te worden. Een game computer heeft andere prestatie-eisen en is meer gericht op de graphics en de snelheid waarmee een spel kan worden afgespeeld. Hierin verschilt dan ook de hardware van de gaming pc met de normale computer. Zo is onder andere de videokaart van een game computer een stuk sterker dan de normale computer. Nu is het mogelijk om een kant-en-klare game desktop aan te schaffen, maar kun je ook zelf een gaming pc samenstellen. Voordat je hieraan begint, is het belangrijk om te weten welke onderdelen belangrijk zijn voor de uiteindelijke prestaties en op welke onderdelen eventueel bespaart kunnen worden. Een aantal belangrijke hardware onderdelen van de game computer zullen behandeld worden.

De behuizing

Veel gamers hechten niet alleen waarde aan de uiteindelijke prestaties van de game pc, maar ook aan het uiterlijk van het apparaat. Zo kan de behuizing heel gaaf zijn met vele stijlelementen. Ook al heeft dit onderdeel geen directe invloed op de uiteindelijke prestaties, hechten veel gamers hier wel waarde aan. Uiteraard is het wel belangrijk om te kiezen voor een behuizing waar binnen alle onderdelen passen en waar een goede luchtstroom heerst. Een game pc kan namelijk erg warm worden tijdens het spelen.

De voeding

Alle verschillende onderdelen binnen de game computer dienen te worden voorzien van de juiste hoeveelheid stroom. De voeding is hiervoor nodig en een game pc vereist een sterkere voeding dan een normale computer. het afspelen van games is een zwaar proces en daardoor is er vaak veel vermogen nodig. Naast het aantal watt is ook het aantal aansluitingen van belang, aangezien elk component dat stroom nodig heeft op dit onderdeel aangesloten dient te worden en bovendien moet je goed kijken of het past in de behuizing. Een normale pc is vaak voorzien van een voeding van 400 watt en een normale game pc vereist vaak een voeding van 550 watt.

De processor

Een van de belangrijkste onderdelen voor de prestaties van de game pc is de processor. Het wordt ook wel het hart van de computer genoemd en is verantwoordelijk voor alle berekeningen en aansturingen die zich plaatsvinden in de computer. het bepaald dus ook grotendeels de snelheid van het apparaat. Twee grote toonaangevende fabrikanten van processors zijn AMD en Intel. AMD is geschikt voor de simpelere gaming pc’s en de serieuzere gamers kiezen voor een Intel processor.

Het werkgeheugen

Wanneer je bezig bent met programma’s op de computer gebruik je het werkgeheugen. Dit werkgeheugen is nodig om programma’s te draaien en een voorbeeld hiervan is het afspelen van een game. Normale computers hebben voldoende aan 2 tot 4 GB werkgeheugen, maar een fatsoenlijke game pc is in de meeste gevallen uitgerust met een werkgeheugen van 8 GB en voor de echte high-end game pc’s is 16 GB een aanrader. Bij de keuze voor het werkgeheugen dien je twee keuzes te maken. De eerste keuze gaat over de snelheid en de tweede keuze over het aantal geheugenslots.

De grafische kaart

Een game computer samenstellen gaat grotendeels om het belangrijkste onderdeel. de grafische kaart vormt het cruciaalste component bij het spelen van games. De pc voert zware bewerkingen uit om de haarscherpe graphics van de games van nu af te kunnen spelen op de monitor. De grafische kaart voert deze bewerkingen uit en is het interface tussen de computer en de monitor. De grafische kaart is een relatief duur onderdeel van de game pc en bepaalt ook grotendeels het prijsverschil vergeleken met de normale computer. Een game pc heeft namelijk een zwaardere videokaart nodig. Weet je niet zo goed welke videokaart je nodig denkt te hebben, besef dan welke games je ongeveer wilt gaan spelen. Zoek dan vervolgens de pc eisen op van die game en zo kom je er achter welke videokaart je minimaal nodig hebt. Bekende series binnen de videokaarten zijn de Radeon serie en de GeForce serie.

De harde schijf

Dit onderdeel bepaalt de hoeveelheid opslagruimte op de computer en de snelheid van het opstarten bijvoorbeeld. Nu is het ook mogelijk om een Solid State Disk (SSD) aan te schaffen. Dit werkt door middel van flash geheugen en is een stuk sneller dan de gebruikelijke harde schijf. Het aantal GB op een harde schijf is eventueel uit te breiden met een externe harde schijf, dit heeft voor- en nadelen maar kan prettig zijn als je de PC ook voor prive doeleinden gaat gebruiken. Bijvoorbeeld het bewerken van vakantie foto's of video's. Ook voor video en foto bewerking kunnen de eigenschappen van een game PC prima voldoen aan de eisen die een gebruiker stelt.

Online game desktop samenstellen

Er zijn vele onderdelen die samen de prestaties van de game pc bepalen. Belangrijk is om alle onderdelen goed op elkaar af te stemmen. Koop daarom geen ontzettend zware videokaart als de rest van de onderdelen dit niet ondersteunen. Het is mogelijk om online zelf een volledige game computer samen te stellen. Zo kun je voor elk onderdeel specifiek bepalen hoe sterk je deze wilt hebben en hoeveel budget je hier voor over hebt. Zo kun je dus flink besparen door geen standaard game pc te kopen, waar vaak dure onderdelen in zitten die niet in alle gevallen nodig zijn.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Adminlinks
Aantal keer gelezen: 5036x
Toegevoegd: 17-10-2016 09:54
Gewijzigd: 19-10-2016 09:40

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!