Elektrische step

Elektrische step kopen tips

Elektrische stepEr zijn een aantal manieren om je snel te verplaatsen en je niet druk te maken over files. Je kan gebruik maken van bromfietsen en fietsen, maar er is ook een ander vervoersmiddel dat leuk en ook handiger is. Er zijn veel mensen die een elektrische step kopen, omdat het met vele voordelen komt. Laten we zien waarom je eentje zou moeten aanschaffen en waarop je moet letten.

Je zult het misschien als kind gebruikt hebben of zelfs voor je eigen kind gekocht hebben. Een step bestaat uit een plank met wieltjes die aan de voor- en achterkant zitten. Verder komt het met een stuur en moet je je voet gebruiken om te kunnen bewegen. Nu zijn er steps voor volwassenen, maar hier hoef je je voet niet te gebruiken. De elektrische step gebruikt een motor of voort te bewegen en het kan best wel hoge snelheden bereiken.

Een elektrische step besturen is heel eenvoudig

Je stapt erop en gaat een paar keren met je voet de step naar voren bewegen. net zoals je bij een gewone step doet. Nadat je dit een paar keren gedaan hebt, zal de motor het oppikken en van je overnemen. Je geeft gas door aan het handvat te draaien, maar er zijn sommige steps die dat doen door op een knopje te drukken.

Een elektrische step komt met vele voordelen:

•                Het werkt niet op benzine, dus je hoeft niet telkens naar een pompstation te gaan om te tanken. Wanneer de accu leeg is, zet je het gewoon even aan de lader. Dit kun je dus op verschillende plaatsen doen.
•                Omdat het geen benzine gebruikt stoot het ook geen schadelijke stoffen uit. Je bent ook niemand aan het storen met hinderlijke geluiden. Het is dus heel milieuvriendelijk.
•                Het is opvouwbaar. Is de accu helemaal leeg? Je kan het dan gewoon opvouwen, optillen en met je mee op de tram nemen. Het past ook in de achterbak van een auto.
•                De meeste van ze komen met standaarden, zodat je het gemakkelijk ergens kan parkeren en het niet tegen iets aan hoeft te leunen.
•                Kun je niet lang staan? Er zijn steps die met zadels komen zodat je wel gebruik kan maken ervan. het handige ervan, is dat je de zadels ook kan weghalen. Dus de step kan met of zonder zadel bereden worden.
•                Bij fietsen moet je nog gaan trappen en moet je dat ook nog met tegenwind doen. Met een elektrische step hoef je dat niet te doen. Je staat of zit gewoon en laat je naar je bestemming rijden.
•                Je staat niet meer in de file. Je zoeft gewoon langs de auto’s heen en komt op tijd aan het werk.
•                De elektrische step kan kleine heuvels oprijden, dus je hoeft niet af te stappen en de heuvel op te lopen.
•                Het is gewoonweg leuk.Voordat je een elektrische step gaat kopen, moet je wel op de hoogte zijn van een aantal regels.
In Nederland mag je wel met een elektrische step op straat gaan, maar je moet eerst een aantal zaken van tevoren regelen. Een elektrische step wordt gezien als een snorfiets, dus om het in het openbaar te gebruiken heb je tenminste een bromfietsrijbewijs nodig. Je moet dus ook minimaal 16 jaar zijn. Daarnaast moet het door de RDW goedgekeurd worden. Natuurlijk moet het ook verzekerd worden en moet het een kenteken krijgen. Als je dit allemaal in orde hebt gemaakt, ben je vrij het te gebruiken. In België mag je gewoon gebruik maken van een elektrische step. Je hoeft niets vooraf te regelen. Wel mag je niet sneller rijden dan 18 km/u.

Er zijn een aantal kenmerken waarop je moet letten voordat je een elektrische step koopt:

•                Zorg ervoor dat ze van hoge kwaliteit zijn. Je wilt lang van je step genieten en een goedkope elektrische step kopen garandeert dat niet. Koop een step liever bij een bekende bedrijf en zorg er ook voor dat ze de onderdelen ervoor hebben in geval je iets in de toekomst moet vervangen.
•                De remmen zijn natuurlijk heel belangrijk. Je moet op tijd kunnen stoppen om ongelukken en aanrijdingen te voorkomen. Een step met remmen in de voor- en achterwielen geeft je meer zekerheid. Als er iets met één van ze gebeurt, heb je de andere rem nog.
•                Ook de wielen moeten stevig zijn. Wanneer je het vaak gaat gebruiken wil je niet snel met versleten banden komen te zitten.
•                Je kan alleen via het internet een elektrische step kopen die helemaal nieuw is. Je zou een tweedehandse kunnen kopen om een beetje goedkoper uit te komen, maar test het uit voordat je het koopt. de accu moet goed zijn, want je wilt niet dat het snel zakt en telkens weer aan de lader geplaatst moet worden.
•                Sommige steps komen met plastiek hulsels om bepaalde onderdelen te beschermen. Deze zijn niet erg stevig, dus als je een step voor een kind gaat kopen moet je liever ééntje kiezen die weinig plastiek eraan heeft. Kinderen zijn een beetje onvoorzichtiger dan volwassenen en je gaat dan eerder de plastiek onderdelen moeten vervangen dan bij volwassenen.

Er zijn verschillende accessoires die je voor een elektrische step kan kopen

•                Een helm: Je bent niet verplicht om een helm te dragen, maar het is altijd een goed idee.
•                Aan sommige steps kun je ook een mand vastmaken, zodat je ergens een plaats hebt om je boodschap tassen te plaatsen. Anders is het een beetje moeilijk om zware levensmiddelen met een step te vervoeren.
•                Er zijn ook draagtassen verkrijgbaar waarin je de step kan plaatsen en aan je schouder kunt hangen. Komt echt van pas wanneer je op kamt of naar de strand gaat en de step een eindje moet dragen.
•                Je kan ook voor- en achterlichten eraan plaatsen zodat je ook ’s avonds ermee rond kan rijden en mensen je kunnen zien.
•                Natuurlijk kun je ook andere onderdelen kopen, zoals een bel, spatborden, spiegels, kettingen, enz.

Zoals je ziet kunnen elektrische steps door een ieder in de familie gebruikt worden. Ze zijn snel en ook heel handig. Er zijn genoeg redenen waarom je in een elektrische step zou moeten investeren. het kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Om je naar je werk te brengen, om eventjes een vriend te bezoeken of om grote afstanden te verkorten, bijvoorbeeld wanneer je je op een bedrijfsterrein bevindt. Het is veel sneller dan wanneer je dat met een auto zou doen. Je moet eerst instappen, de auto starten, uitkijken voor voetgangers wanneer je achteruit rijdt en misschien kom je ook nog in een file terecht. Bij een elektrische step stap je gewoon erop en rij je weg. Het is dus niet vreemd dat het steeds populairder aan het worden is. Je zult het zeker heel goed kunnen gebruiken.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Lennard
Aantal keer gelezen: 3441x
Toegevoegd: 03-06-2017 04:10
Gewijzigd: 08-06-2017 23:27

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!