buisreis

Goedkoop op reis: busreis plannen

buisreisAls je goedkoop op reis wilt, kun je het beste voor de bus kiezen. Busreizen zijn namelijk vaak veel goedkoper dan reizen met de trein of het vliegtuig. Maar hoe kun je nu een zo goedkoop mogelijke busreis plannen? In dit artikel vind je een handig stappenplan voor het plannen van een goedkope busreis.

Stap 1: Ga op zoek naar websites om busreizen te boeken

Bij het plannen van een busreis kun je de busreizen het beste online boeken. De eerste stap voor het plannen van je reis is op zoek gaan naar websites van busaanbieders. Het is echter nog beter om de prijzen van busreizen van verschillende aanbieders direct met elkaar te vergelijken op een vergelijkingssite, maar dit is niet altijd mogelijk.

Als je een busreis wilt boeken tussen twee verschillende landen, dan zijn er vaak meerdere aanbieders en dus ook meerdere prijzen. In dat geval is het een goed idee om te kijken of je een vergelijkingssite kunt vinden of zelf de prijzen op de websites van de aanbieders met elkaar te vergelijken. Boek je een busreis tussen twee delen van één land? Dan is er meestal maar één busaanbieder en hoef je dus ook geen prijzen met elkaar te vergelijken.

Een busreis plannen in Europa kun je vaak voor het grootste deel doen op een vergelijkingssite met Europese aanbieders, behalve voor de busreizen die je maakt tussen twee delen van één land. Voor andere werelddelen zijn er weer andere vergelijkingswebsites te vinden. Je zult voor de reizen die je maakt tussen twee delen van één land de lokale busaanbieder moeten vinden en dat is soms wel wat lastiger. De websites zijn dan over het algemeen ook in een andere taal en daarom moet je er goed opletten dat je bij het boeken geen fouten maakt.

Stap 2: Bepaal waar je naar toe wilt aan de hand van de prijzen

Sommige mensen weten al waar ze precies naar toe willen reizen, maar als je zo goedkoop mogelijk wilt reizen is het beter om flexibel te zijn. Natuurlijk kun je wel bedenken of je graag naar het noorden of het zuiden wilt en welke landen en steden je het liefst zou willen zien. Maar als je tijdens het boeken van de reis niet precies hier op hoeft te letten, kun je kiezen voor de goedkopere busreizen en zo voor een voordelige prijs heel wat steden en landen zien!

Hoe kun je dan op deze manier je busreis plannen? Op een vergelijkingssite kun je één voor één de steden invoeren die jouw voorkeur hebben. Kijk vervolgens welke reizen het goedkoopst zijn. Zorg er ook voor dat je de landen/steden op de goede volgorde bezoekt. Ga niet op en neer reizen, want dit komt je alleen maar duur te staan. Maak een goed overzicht en teken de route voor jezelf even uit.

Op de websites van busaanbieders kun je vaak een overzicht zien met de connecties tussen de verschillende steden in een bepaald land. Bekijk dit overzicht en zoek de steden die je nog niet kent en die redelijk op jouw gewenste route liggen eens op. Aan de hand hiervan kom je ook weer op nieuwe ideeën en bezoek je misschien wel prachtige steden die je anders nooit zou hebben gezien!

Stap 3: Bepaal de beste data om te reizen

Ook voor het bepalen van de reisdata geldt weer dat je meestal goedkoper uit bent als je flexibel bent. Als je een goedkoop reisschema hebt opgesteld, kun je vervolgens gaan kijken op welke data je het voordeligst uit bent. Meestal is het goedkoper om doordeweeks te reizen, maar dat is ook niet altijd zo. Een busreis is over het algemeen ook voordeliger als je in een periode boekt waarin niet zoveel mensen reizen.

Het bepalen van de landen en steden die je wilt bezichtigen kun je ook nog doen tijdens het bepalen van de data. Op die manier weet je helemaal wanneer je het voordeligst uit bent. Het kan namelijk zijn dat de busreis naar een land de ene dag het voordeligst is, maar dat je op een andere dag voor een busreis naar een ander land minder betaalt.

Wanneer kun je het beste een busreis plannen en boeken?

Sommige mensen vinden het fijn als hun busreis al maanden van tevoren is geboekt, terwijl anderen juist liever tot het laatste moment wachten. Over het algemeen zijn de bussen niet zomaar vol en is het dus ook heel goed mogelijk om pas een paar dagen van tevoren te boeken. Als je een busreis vroeg boekt, kan het zijn dat de prijs lager is. Dit kan echter ook het geval zijn als je juist op het laatste moment boekt. Het is dus niet goed te zeggen wat het beste moment is om een busreis te boeken. Doe daarom gewoon wat je zelf het fijnst vindt.

Tip: Plan niet teveel busreizen in een korte tijd!

Als laatste nog even een tip om je reis zo leuk mogelijk te maken: plan niet teveel busreizen in een korte tijd. Goedkope busreizen voor een paar euro maken je misschien zo enthousiast dat je in een korte periode zoveel mogelijk steden wilt bezoeken. Heel leuk allemaal en dat is ook allemaal wel mogelijk, maar houd er rekening mee dat het reizen zelf je echt kan uitputten.

De busreis duurt soms misschien maar twee uur, maar je moet je spullen pakken, naar de bus toe, wachten (de bussen kunnen zo een uur vertraging hebben) en na de reis weer naar je nieuwe verblijfplaats toe. Dit kost allemaal heel veel tijd en als je na een of twee dagen alweer verder moet, heb je waarschijnlijk amper iets van een stad gezien. En dat is zonde natuurlijk! Houd hier daarom rekening mee en zorg dat je reis niet alleen maar uit busreizen bestaat.

Succes met het plannen van je reis en veel reisplezier!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Rowanblom
Aantal keer gelezen: 6700x
Toegevoegd: 16-01-2016 23:16
Gewijzigd: 29-01-2016 22:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3797 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!