Waarop letten bij het kopen van een camper?

Waarop letten bij het kopen van een camper?

Waarop letten bij het kopen van een camper?Ben je momenteel van plan om een camper aan te schaffen? Dan is het belangrijk om met een aantal belangrijke factoren rekening te houden. Deze factoren spelen een grote rol tijdens de aanschaf van een nieuwe camper. Deze factoren helpen je namelijk de beste keuze te maken en een camper te vinden die aan jouw verwachtingen voldoet.

Allereerst is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het ontzettend veel verschillende soorten campers zijn. Op dit moment heeft iedere camper haar eigen voordelen. Toch is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende mogelijkheden van een camper. Zo dien je rekening te houden met de gewenste afmetingen van de camper. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met het aantal slaapplekken. Wil je de camper gebruiken om met het gehele gezin op vakantie te gaan of wil je de camper gebruiken om enkel met je partner op reis te gaan. De lengtes van de verschillende campers lopen erg uiteen. Zo zijn er campers waar eventueel een kleine personenauto achterin de laadruimte zou passen. Dit heeft voornamelijk te maken met luxe. Al deze aspecten zijn bepalend voor het vinden van een camper die bij jou past en aan jouw eisen voldoet.

Een luxe camper aanschaffen

Op dit moment hechten steeds meer mensen waarde aan luxe en comfort. Dit heeft voor een groot deel te maken met de verschillende mogelijkheden van een camper. Allereerst is het belangrijk om te kijken of je comfortabel of juist minimalistisch wilt gaan kamperen. In de meeste gevallen zijn de comfortabele campers duurder dan de standaard campers. Je krijgt alle voorzieningen die je kunt bedenken, zoals een grote tv, een fijne keuken met alle faciliteiten en opties inclusief. Maar heb je dat alles echt nodig? Het is zonde om honderden of duizenden euro’s extra te betalen voor apparatuur en systemen die je toch niet denkt te gaan gebruiken. Bedenk ook dat een luxe camper vaak veel minder gebruiksvriendelijk en praktisch is. Zo profiteer je van luxe, comfort en ruimte, maar lever je in op beweegbaarheid en gemak. Willen jullie altijd in luxe reizen en is geld minder belangrijk? Je zult versteld staan van de mogelijkheden met de mooiste, meest luxe modellen campers. 

Een nieuwe of een gebruikte camper kopen?

Als je van plan bent om een nieuwe camper aan te schaffen kan dit veel voordelen hebben. Echter, in een aantal gevallen is het verstandiger om een gebruikte camper te kopen. Om een goed beeld te krijgen van de campers die te koop aangeboden worden, kun je eens kijken bij een camperdealer. Hier staan allerlei verschillende soorten campers te koop. Campers kunnen aardig oplopen in prijs, en vaak zijn er mooie tweedehands campers te vinden via deze dealers. Bedenk ook goed hoe vaak je denkt gebruik te gaan maken van de camper. Een dure, spiksplinternieuwe camper kopen voor een weekje per jaar is misschien een overbodige luxe aankoop. Kies je voor een gebruikte camper, dan is het aan te raden wel een goed beeld te krijgen van de staat van de camper. Als dure onderdelen aan vervanging toe zijn, is het aankoopbedrag misschien verleidelijk, maar lopen de onderhoudskosten al snel hoog op. Heb je geen verstand van technisch onderhoud? Laat iemand die dat wel heeft dan met je meekijken. Ook om gedoe op reis te voorkomen is het goed om slijtende onderdelen op te merken bij de aankoop. Stel, je rijdt door Spanje en je komt midden op de snelweg stil te staan, dan is de pret al gauw voorbij. Wachten op de ANWB en een nieuw onderdeel kan erg lang duren. Voor je het weet ben je de helft van je vakantie bezig met oplossen van een probleem aan de camper. Laat je dus niet zomaar verleiden door te mooie prijzen! De kilometerstand -net als bij auto’s- zegt vaak veel over de staat van camper. 
Camper Kopen bij Stam Caravans in Gelderland.


Het gewicht van een camper

Als je van plan bent om een camper aan te schaffen is het van belang om rekening te houden met de verschillende gewichtsklassen van een camper. Je kunt met een gewoon rijbewijs namelijk niet zomaar in iedere camper de weg op. Wanneer je een ‘lichte’ camper rijdt heb je geen extra rijbewijs nodig en kun je met een gewoon rijbewijs rijden. Echter, wanneer je de camper zwaarder is dan 3,5 ton, dan is het van belang om een C of C1 rijbewijs te halen. Ook hier zitten weer kosten en tijd aan verbonden. Waarvoor en voor hoeveel mensen je de camper denkt te gaan gebruiken is dus ook bepalend voor het gewicht en het benodigde rijbewijs.  

Maak een proefrit

Voordat je een nieuwe camper aan kunt schaffen is het ontzettend belangrijk om allereerst een proefrit te maken. Door middel van een proefrit krijg je een goed gevoel van de mogelijkheden van een camper. Ook krijg je een idee of je de camper wel prettig vindt rijden. In veel gevallen zal je erg veel tijd doorbrengen achter het stuur van een camper, bijvoorbeeld als je van plan bent om een roadtrip door Europa te gaan maken. De zitting achter het stuur, het rijgevoel en wegligging, maar ook het uiterlijk van het interieur en exterieur zal je allemaal op je in moeten laten werken. Je zult immers als het goed veel tijd in de camper doorbrengen, dus je wilt hier een zorgvuldige keuze in maken. Wat voor jou het belangrijkst is is persoonlijk, en ook hier kom je bij het maken van een proefrit beter achter. 


Het milieu

Vind jij de opwarming van de aarde een belangrijk aspect in het maken van je keuze? Dan is het verbruik van de motor en het type verbranding goed om mee te nemen in je beslissing. Je kunt flink besparen op een ouder model, maar vaak worden die aangedreven door oude, vervuilende dieselmotoren. Ook hebben nieuwe modellen vaak zuinige manieren van energieverbruik en winning. Een zonnepaneel om de camper van elektra te voorzien, of een ultra zuinig aangedreven motor. Kijk dus als je dit belangrijk vindt goed naar het verbruik van jouw camper.

 

De emotie

Uiteindelijk draait het kopen van een nieuwe camper voor een groot gedeelte om emotie. Alle bovengenoemde punten zijn belangrijk om mee te nemen in je besluit, maar uiteindelijk moet het gevoel goed zijn. Wanneer je een nieuwe camper aan wilt gaan schaffen is het van belang dat je ook jouw eigen gevoel volgt. Vind je een betreffende camper ontzettend mooi en krijg je direct een vrolijk vakantiegevoel? Dan is de kans groot dat dit de juiste keuze is.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Noel
Aantal keer gelezen: 1606x
Toegevoegd: 22-12-2020 12:40
Gewijzigd: 31-12-2020 10:15

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!