dame op scooter

Meest populaire scooter onderdelen

dame op scooterScooters zijn al jaren razend populair in Nederland. Met name voor jongeren. Diverse scooter onderdelen zijn van belang voor scooters en worden ook veel gekocht. We zullen in dit artikel meer over scooters vertellen en de belangrijke onderdelen.

Ruim 1,1 miljoen scooters op de Nederlandse wegen

In Nederland rijden ieder wat meer scooters en bromfietsen door de wijken, dorp en stad. In 2016 stonde de teller van het hippe vervoermiddel op ruim 1,1 miljoen. Opmerkelijk is dat van het totaal aantal scooters er steeds minder in eigendom zijn van jongeren, terwijl de ouderen van vooral boven de 50 jaar juist de brommende tweewieler graag in zijn of haar schuur welkom heet. Er is dus duidelijk een trend zichtbaar. Ongeveer een half miljoen mensen van boven de 50 zijn in het bezit van een scooter. Dat de jeugd afhaakt komt onder meer doordat in 2010 het rijbewijs voor de scooter is in gegaan en dat daarnaast de leeftijd voor het kunnen halen van je autorijbewijs naar 16,5 jaar is gegaan.

Lage en hoge windschermen

Met een dikke miljoen scooters en bromfietsen in Nederland wordt het aardig druk in de stad en op de wegen. Je ziet ook dat veel eigenaren van scooters trots op hun vervoermiddel zijn en er graag wat geld voor uit willen geven om het een nog beter uiterlijk te geven. Je kan als het ware scooter volledig naar jouw smaak aankleden zodat die volledig bij jou past. Het windscherm bijvoorbeeld, dat voorop het stuur wordt bevestigd is een accessoires dat je in verschillende modellen en hoogtes kan aanbrengen. Het lage model geeft je scooter net wat extra cachet. Hogere schermen zijn goed om wind, regen en vliegen tegen te houden.

Zadel naar persoonlijke smaak
Het zadel is in de eerste plaats onontbeerlijk voor een scooter. Je zit er immers op en zonder zadel zou je niet ver komen. Je kan ze dan ook in steeds meer uitvoeringen en kleuren vinden. Waren de meeste zadels voorheen nog vrij strak en in bescheiden basis kleuren zoals zwart gemaakt, nu kan je ze vinden in onder meer verschillende bruin tinten, rood en wit. Vooral dames willen nogal eens een scooter persoonlijk maken door er een licht gekleurd zadel op te laten zette. Daarnaast zijn de vormen aan te passen en kan je in feite het zadel voor je scooter op maat laten maken.

Integraal helm of hip potje
Zonder helm mag je met de scooter de weg niet op dus dat is het eerste dat je koopt bij je scooter. Afhankelijk van hoever en hoe vaak je met de scooter de weg op gaat kan je hierbij een helm zoeken die daar het beste bij aansluit. Als je bijvoorbeeld veel en vaak lange ritten moet maken dan is het belangrijk een helm te nemen die daar bij past. Een integraal helm is dan het meest veilig. Voor ritjes in de buurt zou je kunnen volstaan met een ouderwetse pot helm. Die maak je vast met een bandje onder je kin en past goed bij het vintage uiterlijk van de scooter. Een helm kan je in dezelfde kleur als je scooter kopen of juist helemaal naar je eigen smaak laten maken.

Achterklap- en voorklap drager
Een scooter is nog hipper als je die aankleedt met zaken als een drager op de achterkant. De zogeheten achterklap drager is standaard in chroom verkrijgbaar en wordt achter het zadel gemonteerd. Je kunt met deze drager spullen vervoeren zoals een kampeer uitrusting. Je bevestigt je spullen dan met een spin op het zadel en maakt het vast tegen de drager aan. Voor passagiers is het ook prettig als er een achterklap drager op de scooter zit, zij kunnen zich daar aan vast houden. Op de voorzijde van de scooter kan je ook een drager laten plaatsen. Deze zogeheten voorklapdrager geeft je scooter een echt retro uiterlijk. Als je liever geen chroom wilt dan kan je vragen of ze de dragers in de door jou gewenste kleur willen bestellen of spuiten.Slot voorzien van het ART keurmerk
Omdat scooters zo immens populair zijn is het zaak dat je jouw aanwinst goed beveiligd achterlaat als je die even parkeert voor het doen van een boodschap. Je kunt hiervoor een goedkoop slot kopen die aan een dikke ketting vast zit maar echte scooterdieven hebben meteen in de gaten als jij een ondeugdelijk slot hebt aangeschaft. Een goed slot is voorzien van het ART keurmerk. Deze sloten zijn bij dieven niet populair omdat ze deze sloten moeilijk kunnen kraken of openbreken. Je kunt voor de zekerheid je verzekering even raadplegen maar het is vrijwel zeker dat de verzekering je zelfs verplicht om een slot met een ART keurmerk te kopen. Zet je scooter bij het parkeren op staart altijd met het slot vast aan een object zoals een hek of lantaarnpaal.

Hoge of lage spiegels
Goed zien en gezien worden is voor scooters belangrijk om ongelukken te voorkomen. Een set degelijke spiegels is dan ook geen luxe maar bittere noodzaak. Je kunt spiegels krijgen in allerlei vormen en maten. Als je een vintage look voor je brommende mobiel wilt dan kun je kiezen voor spiegels die laag en beperkt in omvang zijn. Als je juist meer van het imposante en van het blinkende chroom bent dan is er een ruime keus aan spiegels die je op ooghoogte aan je stuur kan laten bevestigen.

Koffer voor boodschappen

Er is een groeiende groep mensen die in plaats van de auto te pakken liever de scooter uit de schuur halen en daarmee er op uit gaan. Het is dan handig als je een iets hebt waar je de tas en andere pullen kan laten. Je hebt sowieso ruimte onder het zadel maar dat is niet altijd voldoende. Speciaal voor het vervoeren van spullen kun je een koffer voor de scooter kopen die precies aansluit bij de stijl er van. Een koffer wordt achter het zadel bevestigt en is ook makkelijk voor het halen van boodschappen.

Voor een blije scooter die zowel in de zomer als in de winter zonder probleem start heb je een accu nodig die hier zijn hand niet voor om draait. Een accu is de stroombron voor de scooter en zorgt ook dat je de verlichting het doet. Er zijn verschillende soorten accu’s. Als je niet zo van het onderhouden bent  kan je het beste een gel accu nemen, die heeft minder aandacht nodig dan de reguliere accu’s.  Laat je accu nooit helemaal leeg lopen want dan leeft de accu een stuk minder lang. Start je scooter elke week als je er een tijdje niet mee rijdt en laat de motor even draaien zodat de accu kan opladen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Paulover
Aantal keer gelezen: 2587x
Toegevoegd: 03-07-2016 08:37
Gewijzigd: 09-07-2016 04:16

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!