De aanschaf van een camper.

De aanschaf van een camper

De aanschaf van een camper.Ben je van plan om een camper te kopen? Dan zijn er enkele zaken die je goed moet regelen. Zo dien je een camperverzekering af te sluiten en goed te letten op de veiligheid. Wij geven je hier graag enkele tips voor!

Tweedehands of nieuwe camper kopen

Op het moment dat je een camper gaat aanschaffen, heb je de keuze tussen een nieuw model of een tweedehands camper. Het is altijd aan te raden om eerst een tweedehands camper aan te schaffen. Deze zijn doorgaans goedkoper in de aanschaf en hiermee kun je uitproberen of een camper ook echt iets voor je is. Daarnaast zijn er enorm veel tweedehands campers beschikbaar, waardoor je altijd een geschikt model kunt vinden. Wil je echter geen tweedehands camper kopen? Dan kies je voor een nieuwe camper. Het voordeel van een nieuwe camper kopen is dat je helemaal zelf bepaalt welke camper het wordt en wat er wel en niet in komt. De prijs hiervan ligt weliswaar hoger, maar hij is wel helemaal naar je eigen wens te verkrijgen. 

Een camperverzekering afsluiten

Als je de nieuwe eigenaar bent geworden van een camper, ga je de camper verzekeren. Het is belangrijk dat je een goede verzekering afsluit voor de camper. Als je een lange reis gaat maken met de camper, zijn er veel aspecten die mis of kapot kunnen gaan. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je in een ongeluk terecht komt met de camper. In dit geval wil je natuurlijk een goede verzekering hebben, zodat je eventuele schade kunt declareren en je vervangend vervoer kunt krijgen. Om deze redenen sluit je een camperverzekering af.

Verschillende soorten camperverzekeringen

Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor een camper op te noemen. In eerste instantie kun je kiezen voor een WA camperverzekering. Dit is de standaard verzekering die door de Europese commissie minimaal verplicht is gesteld. Als je de camper echter een stukje meer wilt verzekeren, kun je kiezen voor een beperkt casco camperverzekering. In deze verzekering heb je meerdere onderdelen verzekerd, maar nog niet alles. Vervolgens kun je ook nog kiezen voor een casco camperverzekering. Dit is een all-risk verzekering voor de camper. Tot slot heb je ook nog aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een extra verzekering voor de inzittenden of voor schade aan de camper die je zelf hebt toegebracht. Wat kost een camperverzekering?

Na de aanschaf van de camper ben je natuurlijk nog niet klaar. Je gaat ook een camperverzekering afsluiten. Maar wat kost een camperverzekering nu precies? Dit is afhankelijk van een aantal aspecten. Allereerst is natuurlijk de waarde van de camper belangrijk om mee te nemen. De waarde van de camper bepaalt namelijk voor een groot gedeelte ook de kosten van de eventuele schade die aangebracht kan worden. Daarnaast is het ook afhankelijk van het type verzekering dat je neemt. Als je een WA camperverzekering neemt, liggen de kosten voor de verzekering doorgaans lager dan die voor de andere verzekeringen. Dit komt natuurlijk doordat in een WA camperverzekering niet alle schade wordt gedekt. Als je wel wilt dat alle schade die je rijdt gedekt wordt, ga je voor een casco camperverzekering. In dit geval gaan de maandelijkse kosten voor de verzekering ook hoger uitvallen. Ga je een camperverzekering afsluiten? Ga dan altijd in gesprek met een lokale verzekeringsadviseur. Deze kan je namelijk precies vertellen waar je op moet letten bij het verzekeren van je camper. Ook kun je samen met de adviseur je wensen en behoeften doorspreken omtrent de verzekering. Dit zorgt ervoor dat je jezelf niet verzekert voor dingen die niet van toepassing zijn.

Alles gereed hebben om op reis te kunnen

Voordat je op reis gaat, ga je de camper kopen en de camperverzekering afsluiten. Heb je dit gedaan? Dan is het bijna tijd om op reis te gaan! Er zijn echter nog een aantal aspecten waar je op moet letten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de camper in een goede staat verkeert. Het is daarom aan te raden om de camper voor de reis naar de garage te brengen voor een APK keuring. Daarnaast dien je ook alle onderdelen, zoals bijvoorbeeld een gasfles, aan te vullen. Hierdoor weet je zeker dat je er geen last van krijgt onderweg. Vervolgens is het ook verstandig om alle kabels na te gaan en waar nodig deze te vervangen of een reserve mee te nemen. Als je bijvoorbeeld een elektrische camper hebt, is de oplaadkabel essentieel. Een reservekabel meenemen kan dus zeker geen kwaad!

Maak een checklist voor alle spullen

Op het moment dat je de camper in wilt gaan pakken, is het verstandig om een checklist bij de hand te houden. Op deze checklist vermeld je alle spullen die je mee wilt nemen op vakantie. Hier hoort bijvoorbeeld een strandstoel, voetbal of boekje bij. Na het opstellen van de lijst kun je dit met het hele gezin bespreken. Door het goed te bespreken weet je zeker dat je niks gaat vergeten. Daarnaast laat je spullen die je niet gaat gebruiken gemakkelijk thuis. Dit scheelt veel ruimte in de camper en zorgt er direct voor dat het maximum gewicht niet behaald wordt. Ga je de camper inpakken? Pak dan de checklist erbij en vink alles af dat je in de camper stopt.

Weet waar je heen gaat

Als je op vakantie gaat met de camper, kan het zijn dat je in bepaalde landen wegenbelasting moet betalen. In sommige landen, zoals Frankrijk, is dit middels tolwegen. In andere landen werkt het echter anders. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een sticker moet kopen die je op de voorruit van de camper moet plakken. Dit zorgt ervoor dat de politie direct kan zien of je betaald hebt om op de weg te mogen rijden. Als je dit niet goed op orde hebt, kan het veel geld kosten!

Terug van vakantie? Behoud je camperverzekering!

Ben je terug van de lange reis met de camper? Dan is het niet aan te raden om de camperverzekering af te zeggen. Wanneer je namelijk de camper in de stalling zet, zijn er tal van ongelukken die kunnen gebeuren. Dit kan resulteren in een camper die kapot gaat. Met jouw camperverzekering voorkom je dat je zelf alle schade moet betalen. Daarnaast kun je ook op ieder moment in het jaar een rit gaan maken met de camper. Wordt het bijvoorbeeld erg mooi weer in het weekend? Dan is het natuurlijk erg leuk om met de camper weg te gaan. De camperverzekering hoef je dus niet na de vakantie direct op te zeggen, maar behoud je het gehele jaar.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: InfobronNL
Aantal keer gelezen: 970x
Toegevoegd: 20-05-2022 13:41
Gewijzigd: 20-05-2022 17:12

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!