Camper

Camper de mogelijkheden

CamperSteeds meer mensen gaan met de camper op vakantie, maar wat zijn de mogelijkheden en kun je er beter eentje kopen of huren?

Camper, huis op wielen

Een steeds meer populair wordend vakantiehuis op wielen, zo zou je de camper kunnen omschrijven. Veel mensen met een camper zeggen nooit meer op een andere manier op vakantie te willen gaan. De voordelen zijn groot. Je hebt je huis bij je, je stopt wanneer je wilt, er zijn veel mooie plekken waar je met de camper mag parkeren, je hebt niets achter de auto hangen (dat is wel het geval als je met de caravan, of aanhanger op vakantie gaat), je kunt het zo luxe inrichten als je wilt, of je neemt slechts mee wat je nodig hebt, vrijheid blijheid.

 • Kinderen hebben in een camper tijdens het rijden bewegingsvrijheid en ook de hond kan mee. Toilet is binnen bereik!
 • Er kan een tv in worden geplaatst voor de avonden bijvoorbeeld of als het langdurig slecht weer is.
 • Je kunt er in koken, eten, slapen, een spelletje doen en als je een tent of luifel aan de camper vastmaakt als je een leuke staanplaats hebt gevonden creëer je nog meer ruimte.
 • Met een camper kom je op de mooiste plaatsen en je kunt langer blijven als het je ergens goed bevalt en later weer verder reizen.
 • Een camper kun je zelf aanschaffen, maar ook het huren van een camper voor een bepaalde periode wordt vaak gedaan.
 • Huur een camper op een vertrouwd adres, want je moet vaak een flinke borgsom betalen, die je later terug krijgt.
 • In de praktijk zijn er verhuurders van campers die het niet zo nauw nemen met het terugbetalen van deze borg.
 • Lees de recensies online om te kijken of je met een eerlijk verhuurbedrijf te maken hebt en laat de afspraken op papier zetten, afspraken waarvoor beide partijen tekenen, zowel de huurder van de camper als de verhuurder.

Camper huren of kopen, de voordelen en de nadelen

Het huren van een camper of kampeerauto heeft zowel voordelen als nadelen ten opzichte van het kopen ervan. Bij het huren van een camper hoef je geen groot bedrag neer te tellen voor een aankoopsom. Je betaalt huur en een borgsom. Je hebt geen stalling voor de camper nodig. Ook het onderhoud van de camper komt niet voor jouw rekening. Je kunt een camper particulier huren of bij een verhuurbedrijf. Maak goede afspraken en leg deze vast. De nadelen van het huren van een camper betreffen de beschikbaarheid ervan. Je zult een camper op tijd moeten reserveren, soms is een last minute mogelijk. Wil je echter verzekerd zijn van een camper in een bepaalde periode dan reserveer jij deze. Nog een nadeel is het feit dat de inrichting niet door jou is gekozen.

Wanneer de camper door derden wordt gebruikt dan zul jij deze schoon willen maken voordat je vertrekt. De voordelen voor het kopen van een camper zijn de beschikbaarheid het hele jaar door. Je rijdt met je eigen camper en inrichting naar jouw smaak. Je kunt veranderingen aanbrengen als je daar behoefte aan hebt, je stemt de camper af op jouw smaak. Je kunt je camper verhuren aan derden in de periode dat jij niet op vakantie gaat en zo een deel van de kosten terug krijgen. Het nadeel van het kopen van een camper is de prijs. Er zijn campers te koop in allerlei prijsklassen. Vind je dat te duur, dan kun je tweedehands een camper kopen. Ben je eigenaar van een camper dan zul je moeten zorg dragen voor stalling in de periode dat jij de camper niet gebruikt. Ook het onderhoud komt geheel voor jouw rekening. Als de vakanties met de camper tegenvallen (wat bijna ondenkbaar is), moet jij je camper weer verkopen en wellicht tegen een lagere prijs dan de aankoopprijs. Houd de camper prijzen goed in de gaten voor als je er eentje wil kopen.Je beslist zelf aan de hand van je eigen wensen wat de mogelijkheden en wat de voordelen zijn, soms is kopen beter dan huren of andersom.

De eerste campertoer

Je hebt besloten om de eerstvolgende vakantie met de camper op reis te gaan. Je hebt veel succesverhalen gehoord en bent daardoor erg enthousiast geworden. Houd je er echter wel rekening mee dat het rijden in een camper toch wel even iets anders is dan het rijden in een personenauto. Voor een ervaren vrachtwagenchauffeur zal het helemaal niets uitmaken om in een camper te rijden, maar ben je alleen een kleine personenauto gewend, dan is het belangrijk dat je de eerste ritjes in de camper op bekend gebied doet. Je moet de camper leren kennen. Vervolgens ga je een keer de snelweg op en zo bouw je ervaring in het rijden met de camper op, voordat je op vakantie gaat. Zeker aan te bevelen als je naar een land gaat met smalle wegen, door de bergen enz. Veiligheid boven alles, dus even oefenen voordat je vertrekt.

Campertoer met een groep

Steeds meer gepensioneerden worden enthousiast om met de camper op vakantie te gaan. Je huis bij de hand en rijden en stilstaan wanneer en waar je wilt.

 • Als gepensioneerde hoef je niet tijdens de piek op vakantie te gaan, maar ga je wellicht wat vaker per jaar een periode op vakantie.
 • Voel jij je niet helemaal zeker om met de camper te rijden, neem wat rijlessen en je kunt veilig de weg op.
 • Wanneer uit de rijlessen blijkt dat je beter niet met een camper de weg op kunt gaan, dan weet je dat en uiteraard zul je dan een andere manier van vervoer gaan zoeken. Lukt het je allemaal nog heel goed, dan kun je ook met een groep campers een reis maken.
 • Gezellig en je bent niet alleen als er problemen komen.
 • Ga je het buitenland in, ben er dan zeker van dat je de verkeersregels en borden kent!
 • Vergeet ook nooit om een verzekering voor de camper af te sluiten voor pech onderweg.
 • Heb je een bepaalde bestemming in gedachten voor een grote groep, dan is het verstandig om staanplaatsen te reserveren, zodat je bij elkaar kunt staan en de avonden gezellig samen kunt doorbrengen met een drankje en een spelletje.
 • Neem indien mogelijk de fiets mee (op een fietsenrek achter op de camper), want ben je op een aantrekkelijke plaats dan kun je daar een tijdje verblijven en de omgeving op de fiets gaan ontdekken.     

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: AnnedeLaat
Aantal keer gelezen: 1888x
Toegevoegd: 29-01-2017 11:03
Gewijzigd: 25-05-2017 10:32

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3250 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!