Emmen krijgt in 2015 alle categoriën NK Wielrennen

Emmen krijgt in 2015 alle categoriën NK Wielrennen

Emmen krijgt in 2015 alle categoriën NK WielrennenIn 2015, tussen 20 en 28 juni, zullen alle wedstrijden om het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg worden gehouden in de gemeente Emmen. Volgend jaar is Emmen tijdens die week de wielerhoofdstad van Nederland.

Vele duizenden wielrenners zullen in die week in Emmen van start gaan.Nieuwswebsite Klazienaveen24.nl doet daat uitgebreid verslag van.

 

Het programma is als volgt: Het eerste weekeinde wordt het Nederlands Kampioenschap voor nieuwelingen, nieuweling-meisjes, junioren, junior-vrouwen en elites zonder contract verreden. 's Woensdag is het Nederlands Kampioenschap tijdrit voor alle categorieën. In het slotweekeinde wordt het NK de profs, beloften en vrouwen verreden.

 

Emmer Wethouder Bouke Arends heeft dat 13 mei jl. bekend. In 2012 is in Emmen al het NK tijdrijden gereden. Dit jaar zou die wedstrijd ook weer in Emmen worden gereden, maar doordat Emmen in 2015 alle NK's krijgt heeft de wielerbond KNWU dit evenement naar een andere gemeente verplaatst.

 

Wethouder Arends vond dat geen probleem, want Emmen had er een uniek evenement voor terug gekregen. Er zijn meer dan voldoende vrijwilligers in de gemeente om dit enorme wielerspektakel te kunnen organiseren en in goede banen te kunnen leiden. Ook de lokale wielersportverenigingen worden verzocht hierbij hun steentje aan bij te dragen. Het organiseren van een dergelijk evenement zal de gemeente naar schatting 150.000 euro gaan kosten.

 

Lees het hele artikel op Klazienaveen24.nl.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Totalwebsupport
Aantal keer gelezen: 3814x
Toegevoegd: 15-05-2014 08:53
Gewijzigd: 19-04-2016 21:45

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!