Ga je verhuizen? Met deze tips zit jij er goed bij!

Ga je verhuizen? Met deze tips zit jij er goed bij!

Ga je verhuizen? Met deze tips zit jij er goed bij!Heb jij binnenkort een verhuizing op de planning staan? Dan komt er vast veel op je af. Er komt altijd veel geregel en beslissing maken bij kijken. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips, zodat de inrichting van je nieuwe huis zo is geregeld!
  1. Bepaal de indeling van de ruimtes

Bepaal van te voren welke kamers je voor welk doel wilt gaan gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een kantoor aan huis? En wie krijgt welke slaapkamer? Bekijk ook direct of bepaalde ruimtes anders ingedeeld moeten worden. Op die manier weet je al snel of een muur weggehaald moet worden en of er (kleine) verbouwing moet plaatsvinden. Ga bijvoorbeeld voor het plaatsen van een extra raam, zodat je meer lichtinval hebt of verplaats de keuken naar een ander gedeelte van je huis. Het is echter wel veel fijner om dit van te voren doen, dan wanneer je er al een aantal jaar woont. Op die manier wordt het direct helemaal jouw droomhuis!

  1. Maak een moodboard

We raden je aan om per ruimte een moodboard te maken. Doe dit op de ouderwetse manier en ga een middagje door (woon)magazines bladen en knip en plak jouw inspiratie op een bord. Je kunt er ook voor kiezen om dit online te doen. Naast diverse (gratis) websites, kun je ook voldoende inspiratie opdoen via Pinterest. Op welke manier je jouw moodboard ook gaat maken: verzamel alles wat je mooi vindt op het gebied van wonen. Denk bijvoorbeeld aan welke kleuren je mooi vindt en welke items helemaal bij jouw woonstijl passen.

Dankzij het maken van een moodboard is het straks voor iedereen duidelijk welke kant je met iedere ruimte op wil. Het geeft je een richting voor de kleuren, de vloeren en gordijnen, maar ook voor meubels en accessoires. Een belangrijk onderdeel dus om niet te vergeten!

  1. Maak een lichtplan

Heb je de sleutels al van je nieuwe huis? Dan is het fijn om alvast na te denken over het lichtplan. Waar moet er bijvoorbeeld een staande lamp komen te staan, omdat het anders te donker is? En waar moet de lamp boven de eettafel komen te hangen? Denk niet alleen aan functionele verlichting, maar ook aan sfeerverlichting. Zo weet je straks eenvoudig welke lampen er allemaal moeten komen.

Heb je de sleutels van je nieuwe huis nog niet, maar heb je al wel een plattegrond van je nieuwe huis? Ook dan kun je alvast een start maken met het lichtplan. Teken in de plattegrond welke meubels op welke plek komen te staan en je weet direct al waar de meeste lampen moeten komen te hangen. Dit scheelt weer als je straks wel de sleutels hebt ontvangen, waardoor je weer sneller over kunt gaan naar de volgende stap.

  1. Kies de juiste kleur voor op de muur

Dankzij het maken van je moodboard, is het kiezen van de juiste kleuren een stuk eenvoudiger geworden. Toch lijken veel kleuren op elkaar. Ga daarom van te voren naar de bouwmarkt of verfspeciaalzaak en neem diverse kleurstalen mee naar huis. Wat ook handig is: de gratis app van Flexa. Hiermee kun je met je telefoon bekijken hoe een kleur op de muur staat. Zo zie je direct een groter oppervlak met de kleur die jij mooi vindt en of het wel het gewenste resultaat geeft.

Ga je liever voor behang met een printje? Let dan op dat je ruimte niet te druk en chaotisch wordt. Stem in dat geval ook je meubels af of op het gekozen patroon. Ook dit kun je meenemen in de moodboard en in woonwinkels om advies vragen. Ze denken graag met je mee!
 

  1. Kies de vloer en gordijnen die in je interieur passen

Nu je weet welke kleuren er op de muren komen en met je moodboard op zak, is het tijd om de vloer en gordijnen uit te zoeken. Ga je voor een houten vloer of toch liever voor pvc? Ook vloerverwarming is een belangrijk onderdeel om rekening te houden met welke vloer geschikt is voor je huis. We raden je aan om de vloer zoveel mogelijk door te trekken door heel het huis. Hierdoor voelt het meer als een geheel.

De gordijnen kun je natuurlijk wel per ruimte laten verschillen. Ga bijvoorbeeld beneden voor plissé gordijnen, zodat je de inkijk in je woonkamer of keuken vermindert. Is de ruimte wat klein, maar wil je het groter laten ogen? Dan is het kiezen van de juiste gordijnen nog belangrijker. Zo kunnen lange gordijnen ervoor zorgen dat de ruimte optisch groter lijkt dan wanneer je een rolgordijn ophangt.

6. Meubels voor in jouw droomhuis
Weet je al welke meubels je mee wil nemen naar je nieuwe huis? En welke meubels je liever achterlaat? Dan weet je ook direct welke meubels je nog nodig hebt. Of misschien heb je wel een groter huis en heb je meer ruimte om meubels kwijt te kunnen.

Ga in dat geval lekker rondkijken op diverse websites met wat ze aanbieden en plan een dagje om de meubelboulevards af te gaan. Je vindt hier soms al diverse kamers helemaal gestyled, waardoor het eenvoudiger is om alles op elkaar af te stemmen. Maar vergeet ook niet om langs de kringloop te gaan. Ook hier vind je vaak diverse pareltjes, die een mooie toevoeging zijn aan je interieur.

7. Tijd voor accessoires en planten
Nu je weet welke meubels waar komen te staan, is het tijd voor de laatste stap: het toevoegen van accessoires. Ga bijvoorbeeld voor kleurrijke accessoires of ga juist voor rust. Ook hier kun je weer je moodboard voor gebruiken.

Naast het toevoegen van accessoires, is groen toevoegen aan je interieur ook een echte must. Hierdoor creëer je niet alleen een huiselijke sfeer, maar het is ook nog eens ontzettend gezond. Planten zuiveren namelijk de lucht. Vind je het moeilijk om planten in leven te houden? Ga dan voor vetplanten. Die zijn een stuk eenvoudiger in leven te houden.

Bonustip: vergeet de buitenkant van je nieuwe plekje niet!
Waar veel mensen zich vooral druk maken over de inrichting, is de buitenkant van je huis natuurlijk ook belangrijk. Ook hier kun je voldoende inspiratie voor opdoen. Ga bijvoorbeeld voor duurzame oplossingen voor in en rondom je huis en bekijk diverse websites die tips geven voor je exterieur. Zo heb je niet alleen binnen een huis om bij weg te dromen, maar ook van buiten is het op die manier een plaatje!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Lotte
Aantal keer gelezen: 894x
Toegevoegd: 06-05-2022 16:28
Gewijzigd: 09-05-2022 16:23

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!