Calella

Geslaagd op vakantie naar Calella

CalellaCalella is een badplaats aan de Costa Brava in Spanje. Deze badplaats is uitermate geschikt om als zonvakantie te bezoeken tussen de maanden april t/m september. Calella is voornamelijk onder jongeren erg populair, maar ook onder gezinnen is Calella een geschikte vakantie. Op deze pagina lees je alles wat je hier kunt doen.

Algemene informatie

In de plaats Calella is het gedurende de winterperiode erg rustig. Pas wanneer de zomer van start gaat stromen de toeristen deze plaats ook binnen. In Calella wonen iets minder dan 20.000 mensen. Echter veranderd het hele aanzicht van de plaats wanneer het hoogseizoen aan de gang is. Deze populariteit heeft Calella te danken aan het mooie 2 kilometerslange strand, het bruisende uitgaansleven en alle overige voorzieningen voor toeristen die je hier tegenkomt. Op deze pagina geven we meer informatie over het onderstaande.

 • Vervoer
 • Het oude en het nieuwe gedeelte
 • Nachtleven
 • Stranden
 • Activiteiten

Vervoer

Indien je op vakantie gaat naar Calella kun je dat zowel doen door te vliegen, maar je kunt er ook voor kiezen om de hele weg met de auto te gaan. Vanaf Utrecht is het ongeveer 1450 kilometer rijden. Dit komt neer op circa 15 uur rijden met de auto. Kies je ervoor om met het vliegtuig te gaan? Dan vlieg je circa 2,5 uur. Je kunt dan vliegen naar het vliegveld Gerona-Costa Brava of naar Barcelona Airport. Vanaf beide vliegvelden is het nog ongeveer een uur met de trein naar Calella.

Het oude en het nieuwe gedeelte

Het unieke aan Calella is dat het bestaat uit zowel een oud als een nieuw gedeelte. Het nieuwe gedeelte is voornamelijk opgebouwd voor het toerisme en hier kom je dan ook de meeste hotels, appartementen en andere accommodaties tegen. Het oude gedeelte bestaat voornamelijk uit veel authentieke bouwwerken en wijken. Behalve de toeristische accommodaties krijg je op deze manier ook meer mee van de Spaanse leefwijze. Een wandeling door het oude gedeelte behoort daarom niet aan je vakantie te ontbreken. Je wandelt hier door smalle straatjes en komt onderweg verschillende winkeltjes en cafés tegen. Ook een leuke manier dus om even te gaan shoppen of een drankje te doen. In het centrum van het oude gedeelte is er een bekende kerk Santa Maria te bezichtigen. Het echte nachtleven vindt plaats in het nieuwe gedeelte. Daarover lees je hieronder meer.


Nachtleven Calella

Op het gebied van uitgaan in Calella zal je niet snel iets tekortkomen. Je zou kunnen zeggen dat Calella te vergelijken is met andere feestbestemmingen aan de Costa Brava. Calella zelf telt namelijk maar liefst 30 tot 50 bars om uit te gaan en circa 15 discotheken waar je uit je dak kunt gaan. Tussen dit grote aanbod aan uitgaansgelegenheden is het lastig om te bepalen welke je het beste kunt bezoeken. Hieronder lichten we enkele gelegenheden toe.

 • Avenue is een van de grootste discotheken van Calella. Bij Avenue staan vaak bekende DJ’s achter de draaitafel. Leuk dus om van deze discotheek de agenda in de gaten te houden. De muziekstijlen die er worden gedraaid bestaan uit R&B, Dance en Hip Hop.
 • Feestcafé Hans en Grietje heeft Nederlands personeel achter de bar staan en er worden ook verschillende Nederlandse hits gedraaid. Indien je een avond los wilt gaan onder de Nederlanders dan is dit de bestemming waar je het beste kunt wezen. 
 • Club Caribbean staat bekend om de geweldige feesten tot vroeg in de ochtend. Bij deze discotheek is het altijd druk en er wordt uitstekende muziek gedraaid. Houd de agenda in de gaten, want indien je de kans krijgt raden we aan om een van de schuimparty’s bij te wonen. 
 • Oxygen is een discotheek waar goede house- en dancemuziek wordt gedraaid. 
 • Club Kawai is een discotheek waar je naast een goed aanbod aan toeristen ook veel Spanjaarden tegenkomt. Dit is dus de kans om los te kunnen gaan tussen de Spanjaarden. 
 • Discotheek Menfis is ook een populaire uitgaansgelegenheid in Calella. Deze club ligt midden in het uitgaanscentrum, beschikt over meerdere zalen en er worden geregeld te gekke schuimparty's georganiseerd. Het strand ligt op een korte afstand dus je kunt zo een frisse duik nemen!

Stranden van Calella

Tijdens een zonvakantie naar Calella wil je natuurlijk lekker kunnen zonnen op goudgele stranden. In Calella zijn 3 stranden aanwezig waar je terecht kunt. Opgeteld hebben deze stranden een lengte van 3 kilometer. Het strand direct aan het centrum is het drukstbezochte strand en hier zijn ook alle faciliteiten voor toeristen te vinden. Er zijn strandtenten aanwezig om een hapje te eten en te drinken. Ook de overige faciliteiten, zoals ligbedden, parasols en toiletten zijn er aanwezig.
Op het strand hoef je niet alleen stil te liggen. Je kunt hier namelijk ook een watersport beoefenen. Hiervoor ga je naar strandhuisje nummer 12. Bij dit strandhuisje is het mogelijk om alle denkbare watersporten te boeken. Denk bijvoorbeeld aan waterskiën, zeilen, surfen of banaanrijden. Iets verderop van het drukke strand is een rustiger strand te vinden. Hier zijn minder toeristische faciliteiten, maar een voordeel is dat je hier ook meer rust hebt.

Activiteiten in Calella

Om er zeker van te zijn dat jij je geen moment hoeft te vervelen hebben we de volgende activiteiten. Zeker voor stelletjes is het leuk om een strandwandeling te gaan maken. Tijdens een strandwandeling kun je richting de vuurtoren Sant Sebastia wandelen. De Sant Sebastia vuurtoren staat gebouwd op een hoogte van 168 meter. Naast het zien van de vuurtoren geniet je hier van het mooie uitzicht. Nog een aanrader is een bezoek brengen aan het stadspark Parc Dalmau. Dit gehele park wordt gevormd door eiken en dennen en is een prettig rustig park. De ideale manier dus om de drukte in Calella even te ontsnappen. Verder is het cactushuis in Calella een bijzondere activiteit. Dit huis is compleet omgeven door cactussen en leuk om er even een wandeling langsheen te maken.
Geniet van het aangename klimaat en de prachtige wateren door mee te gaan op een Catamarancruise. Tijdens deze boottochten kun je ontspannen zonnen op het dek en genieten van de gezelligheid op de boot.
Nog een leuke dagactiviteit is het bezoeken van het park Activ Natura Outdoor Adventure Park. In dit park zijn veel verschillende sporten te beoefenen. Een mooie gelegenheid dus om je tijdens je vakantie nog op een leuke manier in te spannen.
Tot slot kun je er tijdens je vakantie ook voor kiezen om te gaan winkelen. In totaal zijn er namelijk maar liefst 100 tot 250 winkels. Het aanbod aan winkels varieert tussen lokale souvenirwinkels tot echte kledingwinkels.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2179x
Toegevoegd: 08-03-2017 03:55
Gewijzigd: 30-06-2017 10:08

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!