Argentinië

Rondreis Argentinië: Een reis vol uitersten

ArgentiniëGa jij een rondreis maken door Argentinië of zit je hieraan te twijfelen? Een reis door Argentinië bestaat uit uitersten. Je vindt er de mooiste natuur, een levendige cultuur en bruisende steden. Een rondreis door Argentinië kun je zo gek maken als je zelf wilt. Zorg er van tevoren voor dat je op de hoogte bent van de hoogtepunten van het land. We vertellen je er hier meer over!

Handige informatie voor je rondreis door Argentinië

Ben je van plan om een reis door Argentinië te gaan maken? Bereid je dan goed voor op je reis. Het is belangrijk om te weten of jij een visum nodig hebt voor je reis, dat je de benodigde vaccinaties hebt gehad en dat je weet waar en wat je wilt bezoeken.

Wanneer je een reis korter dan 3 maanden gaat maken dan heb je geen visum nodig. Wil je langer dan 3 maanden naar Argentinië of ben je van plan om ook te gaan werken? Dan heb je wel een visum nodig. Voor het aanvragen van een visum kun je contact opnemen met de Argentijnse ambassade in Den Haag. Hiervoor dien je over een paspoort te beschikken dat nog minimaal 6 maanden geldig is op het moment dat je je visum aanvraagt. Controleer altijd voor je reis op tijd de actuele regels omtrent een visum voor Argentinië. Deze kunnen namelijk naar verloop van tijd veranderen. Naast je visum dien je de juiste vaccinaties voor je rondreis door Argentinië te hebben gehad. Over het algemeen wordt er aanbevolen om je tegen de volgende ziektes in te enten: DTP, Hepatitis A en Gele Koorts. Je kunt je bij de huisarts of bij de GGD laten informeren over de vaccinaties die je het beste kunt nemen voor je reis. Hier kunnen zij jou informeren over de beste inentingen. De vaccinaties en inentingen hangen af van de locaties waar jij op bezoek gaat, de duur van je reis en of je nog andere landen gaat bezoeken gedurende dezelfde reis.

In Argentinië wordt overigens Spaans gesproken. Over het algemeen wordt er op veel plekken ook goed Engels gesproken, maar je doet er goed aan om voorafgaand aan je reis een cursus Spaans te nemen. Daarnaast dien je je rondreis voor te bereiden door te bepalen welke plekken je wilt bezoeken. Hieronder hebben wij daarom de hoogtepunten van Argentinië benoemd met bijbehorende informatie.

Buenos Aires

Buenos Aires is een levendige stad waar altijd van alles te doen is. Wanneer je een rondreis gaat maken door Argentinië dan is dit zeker een plek waar je geweest moet zijn. Voor Buenos Aires kun je enkele dagen uittrekken, maar je kunt er ook zeker een week of langer doorbrengen. De stad staat bekend om het Tango dansen en dit kun je bewonderen op meerdere plekken in de stad. Verder is er iedere zondag een antiekmarkt op San Telmo. Ook wanneer je niks wilt kopen is dit een mooie plek om eens een kijkje te nemen.

Zonder een eindbestemming in je hoofd te nemen is het leuk om de metro te nemen in Buenos Aires. Hierbij dien je de Linea A te nemen. Je vindt hier de oudste metro van Zuid-Amerika die al in 1913 is geopend. Sindsdien is er weinig meer veranderd en je begeeft je dan ook in erg oude wagons. Het spoor ligt tussen het presidentieel palei en het centrum van de stad. Wanneer je op een plek wilt komen waar de Argentijnen zelf tango dansen dan kun je een van de Milonga barretjes bezoeken. Dit zijn afgelegen barretjes waar veel tango wordt gedanst door Argentijnen. Enkele Milonga barrtjes die je kunt bezoeken zijn La Viruta, La Marshall of La Casita.

Wanneer je op bezoek bent in Buenos Aires is er altijd wel wat te doen. Er is echter een ding dat je niet mag missen wanneer je in deze stad bent. Dat is het bijwonen van een voetbalwedstrijd. Als er een ding is dat de Argentijnen samenbrengt dan is het een voetbalwedstrijd. Tijdens een voetbalwedstrijd hoor je het gezing en geschreeuw van de Argentijnen en ervaar je de passie voor voetbal die het volk heeft. In de stad Buenos Aires kun je een wedstrijd bijwonen van Boca Juniors.

Wil je overigens je Spaanse taal verbeteren? In Buenos Aires worden er geregeld speeddates gehouden. De locaties waar deze speeddates worden georganiseerd verschillen vaak. Deze speeddates worden ook wel Spanglish dates genoemd. Bij deze zogenoemde Spanglish date spreek je 10 minuten met iemand uit Argentinië die graag Engels wil leren. De eerste 5 minuten spreken jullie Engels en daarna gaan jullie over op het Spaans. Wanneer je overigens in je eentje aan het reizen bent is dit een leuke manier om mensen te leren kennen en om onder de lokale bevolking te komen.
Tot slot kun je vanaf de stad Buenos Aires gemakkelijk Uruguay bezoeken. Dit kun je al in slechts een dag doen. Er gaat namelijk een boot die er 2 uur over doet om er te komen. Je kunt dan ook direct zeggen dat je in Uruguay bent geweest!

Patagonië en het Andesgebergte

Voor alle natuurliefhebber is het gebied Patagonië een hemel op aarde. Patagonië is een gebied in Zuid-Amerika dat bestaat uit ruige natuur en prachtige landschappen. Het gebied is gelegen in Argentinië en Chili. Voor het grootste gedeelte is het gelegen in Argentinië en voor een kwart ligt dit gebied ook in Chili. In Patagonië is ook het Andesgebergte te vinden. Het Andesgebergte is een groot en langgerekte bergketen langs de westkust van Zuid-Amerika. Dit gebied is maar liefst 7000 kilometer lang en heeft een breedte van 160 kilometer. Het gebied Patagonië is rijk aan natuur en bestaat uit enorme bergen, gletsjers, ijsvelden en ongekende bossen. Wanneer je helemaal naar het zuiden van Patagonië gaat kom je uiteindelijk uit bij het meest zuidelijke stadje Ushuaia. Dit stadje is het meest zuidelijke stadje van de hele wereld. Deze is erg bekend doordat er een bekend natuurpark is te vinden, genaamd Tierra del Fuego. In het zuiden kan dit park worden bezocht.

Natonaal park van Iguazu

Je hebt Argentinië niet bezocht wanneer je geen bezoek brengt aan de watervallen van Iguacu. Deze watervallen liggen in het noordoosten van Argentinië en overlappen de grens met Brazilië. Het gebied van de watervallen ligt voor 80 procent in Argentinië en voor de rest in Brazilië. Het is dichtbij het drielandenpunt met Paraguay gelegen. Een bezoek aan deze watervallen is een ervaring op zich. Het gebied bestaat uit 270 tot 300 watervallen. Het bekendste deel van de watervallen is het Garganta do Diabo, oftewel de keel van de duivel. Dit is een grote halfronde waterval van 150 meter breed. Om de watervallen te bezoeken breng je een bezoek aan het nationaal park Iguazu. Rondom deze watervallen is in het park een subtropisch regenwoud te vinden. In dit regenwoud zijn maar liefst 2700 plantensoorten te vinden en komen verschillende dierensoorten voor, zoals een reuzenotter, een reuzenmiereneter, een jaguar of een kaaiman. Sinds 1984 staat het nationaal park Iguazu op de werelderfgoedlijst.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2284x
Toegevoegd: 09-06-2016 05:04
Gewijzigd: 29-06-2016 22:52

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!