Daigoji tempel Japan

Rondreis Japan: ontdek het land van de reizende zon

Daigoji tempel JapanJapan is een indrukwekkend land met imponerende natuur en fascinerende cultuur. Een rondreis Japan is de ideale uitkomst om alle facetten van het land van de reizende zon te ervaren. Tijdens een rondreis word je langs alle beroemde steden gevoerd en geniet je tegelijkertijd van de schitterende natuur en cultuur.

Wat maakt een rondreis Japan zo bijzonder?

Van verreweg alle Aziatische culturen is de Japanse cultuur het lastigst te begrijpen. De eeuwenoude etiketten gepaard met rare gewoontes en uiterlijk zorgt voor een opgewekt beeld onder Nederlanders. Daarnaast verschijnen er regelmatig tv-shows uit Japan op het internet, welke merkwaardig zijn te noemen (en dat is zacht uitgedrukt). De steden en dorpen zijn een combinatie van state-of-the-art architectuur en oude tempels en tuinen. Hierdoor is het een land van uitersten, welke met een rondreis Japan perfect in kaart worden gebracht.

Wat moet ik zien in Japan?

Wanneer je een rondreis Japan wilt gaan maken, zijn er bepaalde elementen die je niet weg kan laten. Er zijn een aantal steden die door iedere toerist worden geprezen. Dit zijn onder andere Tokyo, Osaka en Kyoto. Verder zijn er meerdere natuurparken en excursiemogelijkheden die gedaan kunnen worden. Een van de meest bekende plekken om te bezichtigen is Mount Fuji, een bekende vulkaan die vaak op foto’s te zien is. In dit artikel geven we aan wat je écht moet zien tijdens een rondreis Japan, maar ook de optionele mogelijkheden.

Start van de reis

Vanaf Nederland kan men enkel op Tokyo vliegen, waardoor dit hoogstwaarschijnlijk het startpunt is van de rondreis. Deze metropool is adembenemend groot. Het centrum is geen centrum meer te noemen, aangezien deze zich zover uitstrekt dat het districten zijn geworden. Wanneer je in Tokyo bent dien je zeker een bezoek te brengen aan Ueno park. Een groot park dat centraal in de stad ligt. Daarnaast is er een speciaal elektronica district, waar men ook games kan spelen in een van de honderden gameplaza’s. Dit district wordt Akihabara genoemd.

Bezienswaardigheden Tokyo

Het centrum van Tokyo beslaat vele parken, tempels en historische gebouwen. Een bezoek aan het Imperial Palace is ook aan te raden. Dit paleis van de Japanse koning ligt in het centrum en heeft een aantal imponerende oude gebouwen. De wijken Shinjuku en Shibuya zijn ook niet over te slaan. Dit is het kloppende hart van het centrum, waar grote winkels, gebouwen en hordes mensen samenkomen. Verder is het in Tokyo vooral de sfeer en impressie van de metropool die het hart van menig toerist sneller doen kloppen. Fietsen is in Tokyo heel prettig, zo zijn er een hoop fietspaden. Dit is een goed alternatief voor het openbaar vervoer, omdat je hierdoor veel meer van de stad ziet.

Omgeving van Tokyo

Nabij Tokyo liggen diverse dorpen en natuurgebieden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Een van de bekendere uitstapjes is de omgeving van Nikko. Inwoners van Tokyo gaan hierheen om tot rust te komen wanneer zij de drukte van de stad willen ontvluchten. Er bevindt zich een groot tempelcomplex in de bossen en er zijn ook watervallen te bezichtigen. Tijdens een rondreis Japan is het mogelijk om richting Nikko (noord-west van Tokyo) of richting Fuji (ten westen van Tokyo) af te reizen.

Andere steden in Japan

Naast Tokyo zijn er tal van andere steden die je kan aandoen tijdens een rondreis Japan. In dit overzicht noemen we een aantal steden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Afhankelijk van de duur van de rondreis kan je kijken welke steden je bezoekt. Probeer een goede balans te vinden tussen rust en drukte. Dit kan soms lastig zijn als je een hoop steden gaat bezoeken in Japan, aangezien deze vrijwel altijd druk zijn.

Osaka

Osaka is hier een prachtig voorbeeld van. De stad is groot, maar heeft een mooi stadscentrum. Het bekendste pareltje van de stad is het kasteel van Osaka. Dit prachtige witte kasteel is een pareltje om te zien. Verder zijn er geweldige vismarkten, tempels en restaurants te vinden in de stad. Een bezoek van het poppentheater Bunraku is ook aan te raden. Dit theater bestaat sinds 1684 en gebruikt levensechte poppen om een toneelspel te vertolken.

Kyoto

Tijdens een rondreis Japan is Kyoto een must-go. Deze stad was de voormalige hoofdstad van Japan, maar heeft die plek aan Tokyo moeten vergeven. Kyoto heeft een oud en excentriek stadscentrum. Met smalle straatjes en tempeltjes is het een fantastische plek om het oude Japan te proeven. Buiten het oude centrum liggen tal van moderne wijken met prachtige architectuur.

Arashiyama

Nabij Kyoto ligt tevens een uniek bamboebos met de naam Arashiyama. Dit bos is wereldbekend en is vaak te zien op foto’s van Japan. Een imponerend beeld om al deze oude bamboe bomen bij elkaar te zien. Tijdens een rondreis Japan is dit een echte aanrader om te bezoeken.

Hiroshima

De stad die getekend is door de atoombom die hier in de Tweede Wereldoorlog is gevallen, is Hiroshima nog steeds een bezoek waard. De stad kent een nieuw stadscentrum, waar veel te beleven is. Daarnaast zijn er diverse monumenten gericht op de slachtoffers van de kernbom en oorlog. Ook deze zijn het bezoeken waard.

Hoe vervolg ik mijn rondreis Japan?

Je rondreis Japan kan je vervolgend door naar speciale natuurgebieden te gaan. Naast natuur zijn er zelfs plekken om te wintersporten. Mocht je dus tijdens het winterseizoen gaan kan dit een leuke uitvalbasis vormen.

Natuurparken in Japan

Japan telt bijna 100 natuurparken die te bezichtigen zijn. Elk park heeft zo zijn eigen trekpleisters, waardoor het lastig is om een park te kiezen. In de parken vind je onder andere pittoreske bergdorpjes, oude boerderijen, bergtoppen, vulkanen en meer. Met een speciale “free pass” kan je door alle parken reizen met de daarvoor bestemde vervoersmiddelen. Zo zijn er treintjes, kabelbaantjes, boten, bussen en meer. Dit is een stuk voordeliger dan losse kaartjes kopen.

Vervoer tijdens de rondreis

Tijdens je rondreis Japan kan je gebruik maken van diverse vervoersmiddelen. De meest bekende (en leuke) manier is de “bullet train”, in het Japans heet de trein Shinkansen. Deze megasnelle trein heeft een netwerk door het hele land. Wanneer je een vliegticket boekt naar Japan kan je via de site van de Japanse overheid voordelig een week- of maandticket boeken. Een rondreis Japan wordt hierdoor kinderlijk eenvoudig. Zoals je van de Japanners kan verwachten is de trein nooit één seconde te laat, waardoor je altijd soepel reist.

Niet vergeten te doen…

Wanneer je in Japan bent moet je een aantal “typisch” Japanse dingen zeker doen. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van leuke dingen die je tijdens een rondreis Japan moet doen.

  • Sushi eten bij een echt sushi restaurant. Dán ontdek je pas wat sushi is. Deze sushi is van een totaal ander niveau dan de all-you-can-eat concepten die in Nederland te vinden zijn. Kies voor een goed restaurant (vind deze vooraf via je het internet of je hotel). Daarnaast zijn er rondom de vismarkten goede sushi restaurants te vinden met verse vis.
  • Ga naar een Ramen restaurant. Dit zijn noedel barretjes waar je een snelle hap kan eten. De noedelsoep is lekker gekruid en voorzien van vlees/vis en groenten. Er is zelfs een Ramen restaurant in Tokyo met een Michelin ster. Dit terwijl een maaltijd daar maar 10 euro kost!
  • Ga naar een Japanse supermarkt. Hier vind je te gekke snoepjes, fruit en andere dingen. Een goede plek om je ogen uit te kijken naar de merkwaardige producten die in Japan te verkrijgen zijn.
  • In Japan stikt het van de leuke en aparte restaurants en cafés. Doe van tevoren onderzoek naar de leuke cafés die je dient te bezoeken. Zo zijn er bijvoorbeeld talloze katten cafés en speciale restaurants.
  • Mocht je alleen reizen of met vrienden, dan kan je kiezen voor een capsule hotel. Dit hotel bestaat uit capsules waar je in kan liggen om te overnachten. Normaliter worden deze gebruikt door Japanse zakenmensen die een nacht verblijven in een andere stad. Er staan soms wel dertig capsules in een grote ruimte. Natuurlijk heb je met behulp van een scherm nog privacy. Een hele leuke aanrader om mee te maken! 

Een rondreis Japan is een mooie afwisseling van cultuur, natuur en historie. Door de gunstige wisselkoers kiezen steeds meer Nederlandse toeristen voor een vakantie in Japan. Door middel van een rondreis is het land binnen een goede maand uitstekend te verkennen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: tdenakker
Aantal keer gelezen: 2146x
Toegevoegd: 17-02-2016 14:52
Gewijzigd: 20-02-2016 21:43

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 2837 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!