Thailand

Backpacken Thailand: kennismaking met lokale cultuur

ThailandBackpacken Thailand kan deuren openen. Op vakantie gaan naar het exotische land is te doen in een luxe resort of huisje, maar backpacken is toch echt de ideale manier. Door te backpacken in Thailand ervaar je de cultuur, het landschap en de vriendelijkheid van de lokale bevolking. Hierdoor ga je veel dieper in op het absorberen van cultuur en geschiedenis, en verrijk je dus ook jezelf.

Backpacken Thailand een goed startpunt

Wanneer je niet tot nauwelijks ervaring hebt met backpacken, dan is backpacken Thailand het ideale startpunt. Het land kent een redelijke infrastructuur en de hostels zijn goed verzorgd. Vanzelfsprekend kan je zelf kiezen hoe avontuurlijk je het backpacken maakt. Zo kan je bijvoorbeeld logeren in de jungle of op het strand. Er zijn natuurlijk plekken in Thailand die je niet mag missen wanneer je gaat backpacken in het land. In dit artikel gaan we dieper in op de opties en de plekken die je gezien moet hebben. Backpacken Thailand gaat een stuk makkelijker met deze tips.

Achtergrond Thailand

Thailand is een divers land met een vriendelijke bevolking. Het land heeft een mix van bergen, stranden en oerwoud. Voor de echte avonturiers is er een hoop te doen in Thailand. Daarnaast kent het land plekken om ultiem te relaxen. Door deze ontwikkelingen is het land enorm in trek onder toeristen en komen er jaarlijks duizenden backpackers. De bevolking van het land is voornamelijk Boeddhistisch, wat resulteert in een hoop mooie tempels. Tevens is het eten in Thailand fantastisch! Zelfs de minst aantrekkelijke straatkraampjes verkopen hier het lekkerste eten.

Backpacken Thailand checklist

Allereerst dien je een aantal dingen te regelen voordat je naar Thailand afreist. Wanneer je gaat backpacken zijn bepaalde elementen nu eenmaal belangrijk. Vanzelfsprekend dien je de benodigde vaccinaties te hebben. Mocht je een gebied gaan bezoeken waar de malariamug is, dan kan je daarvoor pillen halen bij de apotheek. Let wel op, deze moet je eerst via de huisarts aanvragen.

In Thailand gebruikt men de Bath als betaalmiddel. Sommige backpackers vinden het fijn en handig om vooraf al wat lokaal geld bij zich te hebben. Dit is niet noodzakelijk, aangezien je met een maestro betaalpas ook terecht kan op het vliegveld bij aankomst. Het is goedkoper om lokaal geld te pinnen dan dit te wisselen bij het grenswisselkantoor.

Het begin van de reis

Enfin, het begin van je reis als backpacker Thailand begint waarschijnlijk in Bangkok. Vanaf Schiphol vlieg je hier rechtstreeks heen binnen een kleine 11 uur. Zowel KLM als China Airlines vliegen rechtstreeks op Bangkok. Wanneer je een goedkoper ticket wilt kun je ook voor een tussenstop kiezen in Turkije of de Verenigde Arabische Emiraten.

In Bangkok aangekomen kan je een taxi pakken of een van de vele bussen. Taxi’s zijn redelijk goedkoop in Thailand, maar als backpacker kan je beter kiezen voor de bus. Dit is avontuurlijker en de kans dat je aparte dingen meemaakt is groter. Verder ontmoet je sneller nieuwe mensen en kom je in contact met de lokale bevolking. Bangkok heeft een hoop te bieden en daarom is het aan te raden om hier een aantal dagen te blijven. Veel reizigers kiezen voor een overnachting en plakken er na hun reis nog een aantal dagen bij.

Wat te doen in Bangkok?

Bangkok heeft een divers aanbod aan tempels en historie. Denk bijvoorbeeld aan het magische Koninklijk Paleis van Bangkok. Dit is een complex met prachtige tempels en gebouwen, waar de gouden kleur overheerst. Verder is er de tempel What Phra Kaew, welke zeker het bezoeken waard is. Daarnaast kent de stad een groot aantal rooftop bars. Vanaf deze bars heb je een prachtig uitzicht en de drankjes zijn relatief goedkoop. De bar die bekend is uit The Hangover is ook te bezoeken in Bangkok en biedt een prachtig uitzicht.

Backpacken Thailand gaat om avontuur en uitdaging. Vandaar dat je ook de andere kant van de stad gezien moet hebben. Om dit te doen kan je bijvoorbeeld een fiets huren. Met de fiets kan je op alle mogelijke plekken komen en tegelijkertijd alles in je opnemen. Het openbaar vervoer in Bangkok is ook aan te raden, maar hier zie je wel een stuk minder. Tevens worden er door diverse partijen fietstochten aangeboden in de stad, waaronder het Nederlandse Ko van Kessel. Zij organiseren leuke fietstochten waar je tegelijkertijd nieuwe mensen kan ontmoeten.

Andere plekken in Thailand

Wanneer je Bangkok hebt ontdekt heb je waarschijnlijk al een smaak te pakken van het land. Echter is het een divers land, waardoor Bangkok niet representatief is voor elke uithoek. Rondreizen heeft dus zeker toegevoegde waarde, vooral wanneer je in aanraking komt met de lokale bevolking. In dit artikel bespreken we een aantal andere bezienswaardigheden die je als backpacker gezien moet hebben.

De gouden driehoek

De gouden driehoek is een bekend punt in Thailand. Gier komt de Mekong rivier samen met de Ruak rivier. Het wordt door locals ook wel omschreven als Sop Ruak, maar onder toeristen is de gouden driehoek (Golden Triangle bekender). Onder backpackers is dit een bekende plek, mede doordat hier Myanmar, Laos en Thailand samenkomen. Vanaf de rivier kijk je op drie verschillende landen. In dit gebied vind je een Boeddha, markt en ook beelden van olifanten. Tevens is dit een plek waar vroeger de opium industrie opbloeide. Dit resulteerde in een museum voor Opium dat te vinden is in de gouden driehoek.

Olifant rijden

Allereerst willen we benadrukken dat het rijden van olifanten niet gewenst is. Vaak wordt er slecht voor de olifanten gezorgd en zijn ze verplicht om elke dag maar weer toeristen mee te slepen. Echter zijn er een aantal uitzonderingen. Zo kan je terecht bij het Chiang Dao Elephant Camp of het Thai Elephatnt Converstation Center. Op het internet kan je vooronderzoek doen om een plek te vinden waar je met olifanten kan trekken.

Thaise eilanden

Backpacken Thailand kan niet voltooid zijn zonder de prachtige eilanden te bezoeken. Het land heeft een immense kustlijn en honderden eilandjes en stranden. Bekende eilanden onder toeristen en backpackers zijn Phuket en Krabi. Hier kan je niet alleen genieten van prachtige stranden en natuur, maar ook fantastisch snorkelen. De eilanden zijn te bezoeken met een boot. Verder is het mogelijk om te kajakken naar de kleinere eilanden, zeker een goede aanrader!

Inheemse stammen

Wanneer je als backpacker de cultuur van Thailand goed wilt observeren, dien je de echte locals te ontmoeten. Thailand kent tig inheemse stammen welke je in het noorden van Thailand kan bezoeken. Het is leuk om hier een of meerdere dagen te logeren bij een lokale familie, waar je hun manier van leven leert kennen.

Drijvende markten

Thailand kent een hoop drijvende markten. Deze vind je niet alleen in de hoofdstad Bangkok, maar in vrijwel ieder dorp of stad. Hier verkopen marktkooplui op hun boten de producten die ze van het land hebben gehaald. Een bezoek is niet alleen aan te raden om lokale producten te kopen, maar ook voor het imposante aangezicht. Op het water tref je namelijk tientallen boten aan van marktkooplui die kriskras door elkaar varen. Iedere marktkoopman heeft zijn eigen soort producten.

De provincie Kanchanaburi

Een provincie die door de meeste toeristen wordt overgeslagen is Kanchanaburi. Deze provincie staat bekend als een hemel voor backpackers, maar kent een duister verleden. Hier vind je bijvoorbeeld het startpunt van de Death Railway, welke naar Myanmar gaat. De brug die deze faciliteert en het spoor komen beide uit de Tweede Wereldoorlog en zijn gemaakt door gevangenen. Daarnaast kent de provincie prachtige oerwouden en zijn er bijzondere tempels te zien, zoals de Tijger tempel.

Een tempel a la Angkor Wat bezoeken?

Thailand staat bekend om haar prachtige tempels. Zo is er het Prasat Hin Phimai Historical Park. Dit park heeft een prachtige tempel die lijkt op de Angkor Wat tempel. In dit gebied kun je fantastisch fietsen en wandelen. Tijdens backpacken Thailand dien je zeker een aantal van deze prachtige parken te bezoeken. Op het internet vind je eenvoudig een overzicht van de tempels, bijvoorbeeld via Trip Advisor.

Winkelen in Thailand

Je kan Thailand natuurlijk niet verlaten door fatsoenlijk te winkelen. Buiten de drijvende markten zijn er talloze manieren om de perfecte souvenir te scoren. Als backpacker dien je natuurlijk altijd een aandenken mee te nemen. Daarnaast vind je op de markten goedkope merkproducten en interessante lokale producten en eten. De lokale producten in Thailand zijn bijzonder en bestaan uit hout gesneden kunst, zilver, zijde, potten en interieur. Natuurlijk kan je (helaas) niet alles meenemen met je backpack!

Backpacken Thailand zal een fantastisch avontuur worden

Thailand is als land, cultuur en bevolking een fantastische bestemming. De afwisseling van natuur, steden en de prachtige gerechten en vriendelijkheid van de lokale bevolking een must-visit voor backpackers. Met bovenstaande tips en een goed vooronderzoek kan je als backpacker prima uit de voeten. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om naar het land te vliegen en er alles zelf uit te vogelen. Ook daar zit avontuur en spanning in! Wij wensen je veel plezier met backpacken Thailand!


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: tdenakker
Aantal keer gelezen: 4162x
Toegevoegd: 28-02-2016 19:44
Gewijzigd: 28-02-2016 23:07

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!