Kreta

Wat moet je weten over je vakantie naar Kreta

KretaKreta is een van de meest bezochte vakantiebestemmingen in Europa. Jaarlijks trekken miljoenen toeristen naar dit eiland om de vakantie in te luiden, waaronder een groot aantal Nederlanders. Ga jij deze zomer op vakantie naar Kreta of ben je aan het overwegen om deze zomer naar dit Griekse eiland te gaan? Op deze pagina lees je handige informatie voor je vakantie.

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en is te vinden in de Egeïsche Zee. Het eiland heeft een oppervlakte van 8300 vierkante kilometer. Er is van alles op het eiland te vinden en je kunt voor vrijwel iedere soort vakantie naar Kreta. Of je op zoek bent naar een zonvakantie, een vakantie om te feesten met je vrienden, een romantische vakantie met je partner of wanneer je met het gehele gezin op vakantie gaat, Kreta heeft voor iedereen wat te bieden. Op deze pagina vind je algemene informatie, meer informatie over de populairste gebieden en over het uitgaan op Kreta.

Algemene informatie over Kreta

Wanneer je vanaf Amsterdam naar Kreta vliegt leg je een afstand af van 2400 kilometer. Eenmaal aangekomen kun je direct genieten van de welverdiende vakantie. Wanneer je een zonvakantie wilt beleven vind je op dit eiland tal van plekken waar je terecht kunt. Kreta beschikt namelijk over een groot aantal mooie zandstranden waar je heerlijk tot rust kunt komen en een kleurtje kunt krijgen van de zon. Het mooiste strand van het eiland is te vinden in het noordwesten van het Griekse eiland. Dit is de Balos beach. Dit strand bestaat uit witte zandstroken tussen een aantal eilanden. Het is ook erg geschikt voor gezinnen. Het strand loopt geleidelijk aan af in het water en dat maakt dit strand geschikt voor kinderen om te spelen. Balos Beach is te vinden in Chania. Andere populaire stranden zijn Falasarna beach en Elafonissi. Falasarna tref je aan in het noorden van Kreta in de buurt van Platanas. In het zuidwesten van het eiland is het strand Elafonissi te vinden. Een ander strand in het zuiden van Kreta dichtbij Chora Sfakion is het strand Glyka Nera Beach. Tot slot is het strand Vai ook een aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie naar Kreta. Dit is een strand met een beschermd palmenbos aan de oostkant van het eiland.

Het eiland Kreta bestaat uit verschillende gebieden. Ieder gebied heeft wat anders te bieden. Om er zeker van te zijn naar welk gebied jij op vakantie wilt is het goed om meer over ieder gebied te weten te komen. De populairste gebieden om op vakantie te gaan op Kreta zijn Chersonissos, Agios Nikolaos, Agia Galini, Elounda, Kokkini Chani, Malia, Rethymnon of Stalis. Hieronder is meer informatie te vinden over deze gebieden op Kreta.

Chersonissos

Ben je op zoek naar een vakantie waar je helemaal uit je dak kunt gaan? Dan moet je zeker naar Chersonissos. Deze bestemming heeft alles te bieden om los te gaan. Chersonissos is ook de populairste badplaats van het eiland Kreta. Wanneer je aan de boulevard bent zal je overal restaurants, bars, discotheken en winkeltjes tegenkomen. Een van de meest bekende plekken voor jongeren is Starbeach. Overdag is Starbeach een waterpark vol met toeristen. In de avond gaat het er helemaal los en wordt het waterpark omgetoverd tot een openlucht discotheek. Meerdere malen per week worden er speciale feesten georganiseerd om het feestende publiek helemaal te kunnen vermaken. Wanneer je los wilt gaan tijdens je vakantie Kreta dan moet je zeker een kijkje nemen bij Starbeach.

Naast Starbeach heeft Chersonissos nog veel meer te bieden. In het centrum zijn er in totaal maar liefst 75 bars te vinden, er zijn 6 discotheken en meer dan 100 locaties waar je eten kunt halen. Overdag kun je ook nog het waterpark Aqua Splash bezoeken dat iets verder landinwaarts ligt vanaf Chersonissos.

Agios Nicolaos

Agios Nikolaos ligt in het noordoosten van Kreta. Het is een levendige en gezellige plek om te verblijven tijdens je vakantie. Onder toeristen is dit een veel bezochte plek. Je hebt hier namelijk van alles wel wat te vinden. Er zijn veel goede restaurants, uitgaansgelegenheden en je kunt er meer over de historie en de cultuur te weten komen. In Agios Nicolaos zijn een aantal musea aanwezig. Het Archeologisch museum is namelijk in dit plaatsje te vinden. Het andere museum in Agios Nicolaos is het Folklorisch museum. Verder zijn er in dit plaatsje een aantal kerken aanwezig om te bewonderen. De hoofdkerk heet Agia Triada, er is een koepelkerk Agios Nikolaos en op slechts 7 kilometer afstand is een mooi kerkje Panagia i Kera te vinden.

Wie rustig aan wil doen en op het strand wil liggen zit in Agios Nicolaos ook op de juiste plek. Er zijn hier 2 stranden te vinden. Er is een klein strand dat Kitroplatia heet en er is een groter en levendig strand dat Ammoudi Beach heet. Deze laatste is drukker en wordt veel bezocht.

Agia Galini

Een van de mooiste plaatsjes in het zuiden van Kreta is Agia Galini. Dit is een kleine badplaats dat oorspronkelijk een vissersdorpje was. Wanneer je er nu komt zie je witte huisjes die tegen een heuvel op zijn gebouwd. Dit geeft een leuk gezicht en een prettig gevoel bij dit eiland. Wanneer je door de straten loopt dan kom je hier veel smalle en steile straatjes tegen in dit dorpje. Het lopen door de straatjes is al een activiteit op zich. In het dorpje kom je tal van leuke restaurants, bars en terrasjes tegen. Het voordeel van alle smalle straatjes is dat het centrum vrij is van auto’s. Dit geeft extra rust tijdens je vakantie.

Het strand van Agia Galini bestaat echter wel uit veel grote kiezels. Wanneer je dit niet prettig vindt dan kun je er voor kiezen om vanaf Agia Galini een boot te boeken naar een ander strand. Tot slot vind je langs het strand van deze badplaats een ruïne van en oude tempel. Dit zijn de overblijfselen van de tempel genaamd Artemis.

Elounda

De meest luxe bestemming op Kreta is Elounda. Hier vindt je diverse luxe villa’s en 5-sterrenhotels. Voor iedereen die in echte luxe wil verblijven en naar Kreta wil is dit de meest geschikte locatie om te verblijven. Het plaatsje ligt in de noordkust van Kreta en vanuit de haven heb je een uitzicht op het lepra-eiland, oftewel Spinalonga. Spinalonga is een prachtig eiland en een van de meest populaire excursies op Kreta. Dagelijks gaan er meerdere boten vanuit Elounda naar dit eiland toe. Gedurende het hoogseizoen kan het hier wel erg druk zijn.
In Elounda zelf is ook genoeg te doen. Er zijn enkele stranden te vinden. De meeste gedeelten zijn echter privé en behoren bij de resorts. Door de ligging van het plaatsje is er vrijwel geen wind te bekennen en heb je een uitzicht op mooi en helder water. Mede daarom is deze plek ook erg in trek onder duikers en snorkelaars.

Kokkini Chani

Aan de noordkust van Kreta is een kleine, maar veelzijdige badplaats te vinden genaamd Kokkini Chani. In deze plaats vind je alle toeristische voorzieningen die je nodig zult hebben tijdens je vakantie. Er zijn goede stranden te vinden, lekkere restaurants, beach bars, hotels en resorts. De meeste stranden die je in dit plaatsje aantreft zijn wat kleinere stranden en er is vaak een pier aangelegd. Wanneer je een groter en mooi strand in de omgeving wilt bezoeken dan vind je op een afstand van 1,5 kilometer richting het westen het strand Vathianos Kampos. In totaal zijn er in Kokkini Chani ongeveer 50 winkeltjes, 10 bars, er is een club en er zijn enkele tientallen restaurants.

Malia

Voor voornamelijk jongeren is de badplaats Malia erg leuk. Deze badplaats wordt al langer bezocht door Engelse jeugd en wordt ook steeds bekender onder veel Nederlanders. Het is dichtbij Chersonissos gelegen en ook hier is een goed feestje te bouwen. Er zijn namelijk veel bars te vinden en enkele clubs. Ook kun je vanaf hier gemakkelijk Chersonissos bezoeken. Naast het feesten kun je hier overdag een heerlijke zonvakantie hebben. Malia beschikt over een van de mooiste stranden van Kreta. Het Malia strand is een bekende en is heerlijk om overdag je handdoek hier uit te leggen en op het strand te gaan liggen.

Rethymnon

In het noorden van het eiland is de badplaats Rethymnon gelegen. Deze badplaats staat bekend om de gezellige haven. De haven heeft een echte Venetiaans karakter. Vanuit deze haven zijn er ook verschillende boottochten te boeken naar andere eilanden of andere locaties op Kreta. Verder beschikt deze plaats over lange en brede stranden, waardoor Rethymnon ook uitermate geschikt is voor een heerlijke zonvakantie. Wanneer je in Rethymnon verblijft dan is een bezoek aan het fort Fortezza zeker de moeite waard. Tijdens het bezoeken van dit fort tref je verschillende historische overblijfselen aan. Nog een bijkomend voordeel van het bezoeken van het fort Fortezza is dat je vanaf hier een prachtig uitzicht hebt over de stad Rethymnon.

Uitgaan op Kreta

Uitgaan op Kreta is letterlijk een groot feest. Iedereen heeft andere verwachtingen van een avondje stappen, maar gezien de diversiteit die dit eiland te bieden heeft is er van alles te vinden. Wanneer je puur voor het uitgaan op vakantie wilt naar Kreta dan kun je het beste naar Chersonissos of naar Malia. Ook de overige badplaatsen beschikken over restaurants, bars en enkele uitgaansgelegenheden, maar de echte uitgaansscene is te vinden in Chersonissos of Malia.

Chersonissos is de bestemming om uit te gaan op Kreta. Niet alleen op Kreta, maar deze bestemming is door heel Europa bekend als een echte partybestemming. In Nederland is er een bekend televisie programma geweest genaamd ‘Oh Oh Cherso’. Hiermee heeft Chersonissos erg veel aandacht gekregen in Nederland.

Duizenden jongeren uit Europa gaan in de zomer naar Chersonissos om helemaal los te gaan. Wanneer je in Chersonissos bent moet je zeker even het bekende Starbeach bezoeken. Door heel Europa is dit een populaire plek met dagelijks bekende DJ’s en te gekke feesten. Andere aanraders om uit te gaan op Chersonissos zijn El Paradiso, El Sensation, Cameo Club of Havana Club.

Vlak tegen Chersonissos aan is de badplaats Malia te vinden. Als het om feesten aankomt is hier bijna net zoveel te doen als in Chersonissos. Je zult hier voornamelijk veel Engelse jongeren tegenkomen. Omdat Chersonissos en Malia erg dicht bij elkaar liggen maakt het niet heel veel uit waar je verblijft. Je kunt gemakkelijk van de ene plek naar de andere komen. In Malia wordt het aangeraden om eens een kroegentocht te houden. Er zijn tientalle leuke bars, clubs en andere uitgaansgelegenheden. Tijdens een kroegentocht ontdek je direct alle leukste plekken en weet je welke tenten wel en niet leuk zijn. Enkele clubs in Malia die worden aangeraden zijn Energy, Apollo, Venue of Banana.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 6137x
Toegevoegd: 30-05-2016 13:50
Gewijzigd: 21-06-2016 00:22

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3776 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!