Kos haven

Alle informatie over een vakantie Kos!

Kos havenElk jaar trekken er duizenden toeristen uit Europa naar de vakantiebestemming Kos. Het eiland Kos is te vinden in de Egeïsche Zee en maakt een onderdeel uit van de Dodekanesos. Dit is een eilandengroep van meer dan 200 eilanden. Een vakantie naar Kos heeft voor iedereen wel wat te bieden. Kos is namelijk een veelzijdige vakantiebestemming. Benieuwd wat Kos voor jou te bieden heeft? Hieronder vind je alle informatie.

Algemene informatie over Kos

Kos heeft een oppervlakte van 320 vierkante kilometer en is daarmee een relatief klein eiland. Echter heeft het eiland bijzonder veel te bieden als het gaat om cultuur, natuur en uitgaan. Ben je na een jaar lang hard werken toe aan een ontspannende zonvakantie? Dan hoef je niet bang te zijn dat Kos niet genoeg te bieden heeft. Op het gebied van stranden komt Kos niks tekort. Het eiland heeft namelijk een kustlijn met een lengte van 120 meter en beschikt over brede zandstranden. Daarnaast vind je op veel plekken aan het strand helder water. Zorg dus dat je voldoende zonnebrandcrème mee neemt, want je brengt op Kos al gauw aardig wat uren door op het strand.

Op het gebied van cultuur is er op Kos ook genoeg te bezichtigen. De grondlegger van de medische wetenschap is hier geboren en heeft hier les gegeven. Dit was Hippocrates. Er zijn nog vele herdenktekens te vinden van hem en er is zelfs een Hippocrates museum aanwezig in Kos-Stad. Ook de boom waaronder hij les heeft gegeven staat nog steeds in de stad en kan bewonderd worden. Verder zijn er archeologische plaatsen te vinden rond de stad, zoals een gymnasium en een amfitheater.

Wanneer je tot slot een vakantie lang helemaal uit je dak wilt gaan dan is Kos ook de perfecte locatie om te bezoeken. Er zijn verschillende plekken waar je op dit Griekse eiland uitstekend terecht kunt om te stappen. Meer informatie over de uitgaansscene en activiteiten op Kos is verder te lezen op deze pagina. De meest populaire bestemmingen om te verblijven zijn Kos-Stad, Psalidi, Kardamena, Tigaki of Mastichari. Hieronder geven we meer informatie over de verschillende bestemmingen op het eiland.

Kos-Stad

De grootste plaats op het eiland en tevens de hoofdstad is Kos-Stad. Dit is de toeristische bestemming en voor velen de plek om op vakantie te gaan. De stad beschikt over een gezellige haven en een boulevard. Aan de boulevard heb je tal van locaties om heerlijk te eten of om een drankje te doen. Tevens is het leuk om de haven van dit eiland te bezichtigen. Vanuit deze haven is het ook mogelijk om tripjes te boeken naar andere eilanden. Er zijn verschillende organisaties die dagtrips aanbieden om andere eilanden te bezoeken. Daarnaast heeft Kos-Stad veel leuke winkeltjes om te bezichtigen. Het is een activiteit op zich om de stad door te wandelen en verschillende winkels en kraampjes te bezoeken.
De hiervoor benoemde culturele bezichtigingen zijn ook in Kos-Stad te vinden. Zo staat de 2.000 jaar oude boom die ooit door Hippocrates is gepland in Kos-Stad. Het Hippocrates museum is in Kos-Stad aanwezig en datzelfde geldt voor het gymnasium en het amfitheater. Tot slot is er ook een burcht aanwezig in de stad.

Psalidi

Wil je dichtbij Kos-Stad verblijven, maar niet in de drukte van de stad zelf? Psalidi is een kleine badplaats op slechts een aantal kilometer bij de stad vandaan. Deze badplaats beschikt over veel all-inclusive hotels, eetgelegenheden en een aantal bars. Op deze manier kun je overdag gemakkelijk de stad bezoeken, maar je verblijft op een rustigere locatie. Daarnaast is er echter nog meer te beleven in Psalidi. In deze badplaats is een natuurreservaat aanwezig. Wanneer je het natuurreservaat bezoekt dan kom je diverse wilde volgelsoorten tegen en kun je ondertussen genieten van de schoonheid van de natuur. In de buurt van Psalidi zijn natuurlijke warmwaterbronnen te vinden. Ook hiervoor kun je een dagje uittrekken om heerlijk te ontspannen.

Kardamena

De grootste badplaats van Kos is Kardamena. Deze badplaats ligt in het zuidwesten van het eiland en gedurende de zomer kom je hier veel Engelsen tegen. Er wordt hier dan ook volop feest gevierd. Kardamena beschikt over een lang, breed en mooi strand. Het strand is uitermate geschikt om te genieten van een zonvakantie of om overdag bij te komen van een zware stapavond. Het uitgaansleven kan er in Kardamena zelfs nog ruiger aan toe gaan dan in Kos-Stad.Kardamena beschikt daarnaast ook over een lange boulevard waar je tal van heerlijke eetgelegenheden vindt, winkeltjes om te shoppen en bars om gezellig een drankje te drinken. Deze boulevard is vrij van autoverkeer wat echte rust geeft aan je vakantie. Ook beschikt deze plaats over een haven. Vanaf de haven gaan dagelijks boten naar andere leuke bestemmingen in de omgeving om te bezoeken.

Tigaki

Wil je liever verblijven in een rustige badplaats? Wellicht is Tigaki het waard om te bekijken. Deze plaats ligt in het oosten van het Griekse eiland en ligt op 12 kilometer van Kos-Stad. Het beschikt over een lang en breed zandstrand wat het erg geschikt maakt om er een rustige zonvakantie van te maken. Uiteraard is er ook wat te beleven in Tigaki. In totaal zijn er enkele tientallen bars, maar er is geen explosieve uitgaanssfeer, zoals in Kardamena of in Kos-Stad. Verder vind je hier veel restaurants en kun je er uitstekend terecht om te winkelen. Wil je naar Kos-Stad of een andere locatie? Dagelijks rijden er meerdere bussen naar Kos-Stad. Echter kun je er ook voor kiezen om een fiets te huren. Het eiland Kos is namelijk bekend als een echt fietseiland. Een leuke fietstocht van Tigaki naar Kos-Stad is een activiteit op zich. Hierbij krijg je direct veel van het eiland te zien en je bent ook nog sportief bezig tijdens je vakantie. Om vanaf Tigaki naar Kos-Stad te fietsen hoef je gemiddeld slechts een uurtje uit te trekken.

Mastichari

In het midden van het eiland aan de noordkust is de badplaats Mastichari te vinden. Dit is echter een kleine badplaats. Mastichari beschikt over een historisch centrum met vele terrasjes waar je een drankje kunt nuttigen. Er zijn smalle straatjes aanwezig en er is een kleine haven. Het plaatsje verkennen door de straatjes is erg leuk om te doen. Daarnaast kun je het haventje bezoeken. Vanaf deze haven kun je een boottocht boeken naar het eiland Kalymnos. Overdag is het ook leuk om het dichtbij gelegen Lido waterpark te bezoeken.

Uitgaan op Kos

Wie op vakantie wil naar Kos voor een vakantie vol feestjes zit op dit eiland goed. Op Kos vinden de beste feesten plaats en mensen gaan door tot in de vroege uurtjes. Indien je de hele vakantie van de leukste feestjes voorzien wilt zijn dan kun je het beste verblijven bij een van de feestbestemmingen. Dit kan zowel in het noordoosten van het eiland in Kos-Stad of in het zuidwesten van het eiland in Kardamena. Beide gebieden zijn uitermate geschikt om helemaal los te gaan. Wanneer je gaat stappen in Kos-Stad zijn er 2 straten waar je uit kunt gaan. Deze liggen bij elkaar rondom de haven en worden samen de Grote Barstreet genoemd. Aan de Grote Barstreet zijn tal van bekende clubs, cafés, restaurants en discotheken te vinden. Aan deze straat wordt een grote diversiteit aan verschillende muziekstijlen gedraaid, waardoor er voor iedereen wel een geschikte muziekstijl te vinden is. Enkele goede uitgaansgelegenheden die je in Kos-Stad kunt bezoeken zijn Kuala, Heart Rock Cafe, Fashion Club, Charisma of The Cactus.

Onder jongeren is Kardamena erg populair om te gaan stappen. Dit gedeelte heeft een bruisend uitgaansleven. Hier zal je voornamelijk veel Engelsen tegenkomen, maar ook onder Nederlanders wordt dit gedeelte steeds meer ontdekt. Rond het centrum vind je tal van uitgaansgelegenheden om te gaan stappen en helemaal los te gaan. In Kardamena is ook een Barstreet te vinden. Aan deze Barstreet zijn tal van bars en clubs gelegen. Enkele populaire clubs in Kardamena zijn Zoom, Starlight, Status en Downtown.

Activiteiten op Kos

Naast het wilde nachtleven en het bijkomen op de mooie stranden heeft Kos nog veel meer te bieden. Kos wordt gezien als een echt fietseiland. Er zijn goede wegen om over te fietsen, je kunt gemakkelijk een fiets huren en tijdens het fietsen kun je genieten van prachtige uitzichten en landschappen. Je kunt een fietstocht maken naar andere dorpjes. Zo kun je tegelijk verschillende dorpjes verkennen.
Wil je het nog avontuurlijker maken? Dan zijn er verschillende excursies te boeken. Alle hoogtepunten van Kos zijn in een dag te bekijken door een eilandtour te boeken. Onderweg wordt er door een gids alle informatie gegeven over de hoogtepunten van het eiland. Het eiland Kos ligt dichtbij Turkije. Daarom is het ook mogelijk om een trip te maken naar Turkije. De meeste excursies vanaf Kos gaan naar de Turkse badplaats Bodrum. Verder is er ook een excursie vanaf Kos te boeken naar het vulkaaneiland Nysiros. Dit is een populaire en uitdagende excursie. Tot slot kun je op Kos zelf nog verschillende watersporten beoefenen. Enkele populaire watersporten zijn bijvoorbeeld zeilen, parasailen, surfen of waterfietsen.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 3103x
Toegevoegd: 31-05-2016 05:20
Gewijzigd: 21-06-2016 22:51

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3420 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!