Backpackers highlights Zuid-Amerika

Backpackers highlights Zuid-Amerika

Backpackers highlights Zuid-AmerikaJe bent nog jong en je wilt wat zien van de wereld. Je hebt gespaard, hebt tijd, geen kinderen, geen vaste baan, geen hypotheek en je bent net klaar of bijna klaar met je studie. Veel jonge reizigers die in deze fase van hun leven gaan backpacken, kiezen er voor om naar Azië af te reizen om daar te gaan rond trekken in landen als Thailand, Indonesië, Cambodja, Vietnam, Filippijnen en/of Laos.

Waarom Zuid-Amerika?

Azië wordt na jaren lang enorme hoeveelheden aan toeristen het land binnen te hebben gelaten, inmiddels overspoeld door backpackers en andere toeristen. Het is er soms zelfs zo erg dat stranden en toeristische gebieden gesloten moeten worden om de eco systemen weer te laten herstellen en de enorme verwoestingen en “ravages” die zijn ontstaan door het toerisme aan te pakken door grote schoonmaak werkzaamheden te initiëren. Voorbeelden van vervuilde toeristische gebieden in Azië zijn populaire gebieden als Maya Bay in Thailand (bekend van o.a. de film The Beach van Leonardo di Caprio) en het strand Boracay in de Filippijnen die maanden lang gesloten zijn geweest voor toeristen. Vreselijk gegeven, dat de mens deze verwoesting door asociale massa toerisme zelf op zijn geweten heeft. Als je hier ook van walgt en je minder van de massa houdt, maar meer van de meer pure vorm van reizen, dan is Zuid-Amerika een zeer goed alternatief als je wilt gaan backpacken. Het continent Zuid-Amerika herbergt veel (verborgen) schatten en highlights in de vorm van steden, bezienswaardigheden, natuurgebieden en activiteiten die al je zintuigen zullen doen prikkelen. Wij zullen vijf absolute highlights voor je op een rij zetten die je in landen als Argentinië, Peru, Brazilië, Chili en Colombia kunt gaan bewonderen als je er voor kiest om met je backpack op je rug te gaan rond trekken in het mooiste en meest veelzijdige continent van de wereld.

Bezoek de Perito Moreno gletsjer

Door de jaren heen hebben wij aan veel backpackers gevraagd wat hun hoogtepunt was van hun reis door Zuid-Amerika. De bezienswaardigheid / activiteit die het meest genoemd wordt is niet Machu Picchu (zoals je misschien zou verwachten). Nee, het is een gletsjer in Argentinie. De Perito Moreno. Deze gletsjer is zo immens groot en het geluid wat je hier hoort van het schuiven en het afbreken van stukken ijs is zo bizar, dat het je voor altijd bij blijft. Maar ook de prachtige omgeving om de gletsjer heen maakt veel indruk. Als je mazzel hebt, dan valt er een stuk ijs van de gletsjer af als je er bij staat. Even voel je dan weer hoe klein je als mens bent tegen de enorme krachten van moeder natuur. Als je echt dichtbij de gletsjer wilt komen, maak dan een boottrip en vaar onder leiding van een gids naar de Perito Moreno. Volgens velen een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden / excursie die je kunt bezichtigen / ondernemen. Dus twijfel zeker niet als je in of in de buurt van Argentinië  bent. Ga zeker de Perito Moreno bezoeken.

Aanschouw het geweld van de Iguazu Falls watervallen

De bizar grote Iguazu Falls watervallen liggen op de grens van drie Zuid-Amerikaanse landen. Je kunt de watervallen bezoeken vanuit Argentinië , Brazilië  en Paraguay. Om het spektakel vanuit de eerste twee landen de watervallen te bezoeken ligt het meest voor de hand, aangezien dit twee hele populaire backpack landen zijn. Paraguay is minder populair en vanuit dit land komen dan ook het minst aantal backpackers en andere soort toeristen, om dit enorme natuurgeweld te aanschouwen. De watervallen zijn niet voor niets opgenomen op de werelderfgoedlijst en behoren tot een van de zeven natuur wereldwonderen (bepaald door de stichting “New7Wonders”. Het “complex” bestaat uit meer dan 300 watervallen. Je kunt via grote loopbruggen dichtbij de watervallen komen (vanuit Brazilie heb je het mooiste uitzicht op de watervallen, ook omdat hier het merendeel van het water naar beneden stort. Echter als je echt optimaal wilt genieten van een fantastisch uitzicht, boek dan een tour met een helikopter over de watervallen. Voor een kleine 100 euro boek je al zo’n vlucht, die je zeker weten nooit meer zult vergeten.

Machu Picchu bezoeken i.c.m. de Inca trail

De bekendste bezienswaardigheid in Zuid-Amerika is natuurlijk Machu Picchu. Iedereen kent de foto wel van een backpacker die heel trots een selfie neemt of een foto laat nemen van zichzelf met op de achtergrond de grootste schat van Peru en misschien wel van heel Zuid-Amerika. Die achtergrond bestaat dan uit een uitzicht op de oude Inca “stad”, Machu Picchu. Overigens schrijven we hier stad, maar de exacte functie van Machu Picchu is tot op de dag van vandaag niet zeker. Er word took wel beweerd dat Machu Picchu de functie van vakantieoord vervulde voor met name de elite van de Inca bevolking. Machu Picchu is – kunnen we wel zeggen – heel moeilijk bereikbaar en zeker als je ervan uit gaat dat de Inca’s enkel de benenwagen kende om zich te verplaatsen. De route die ze hiervoor aflegde wordt ook wel de “Inca trail” genoemd. Deze route is nog steeds in tact en kun je enkel onder begeleiding van een gids afleggen en duurt tussen de 3 en de 5 dagen om af te leggen. De route is lang (45 km), zwaar (met soms steile stukken, maar prachtig (door de zigzag wandelpaden door de mooiste gebergtes en bossen). Machu Picchu is natuurlijk een absolute “must visit” als je gaat backpacken in Peru.Ontdek Paaseiland

Het is misschien wel het meest mysterieuze eiland ter wereld, maar dat maakt het dan ook wel weer heel interessant om er heen te gaan en de schoonheid, mystiek en natuurlijk de Moai beelden eens met eigen ogen te aanschouwen. Paaseiland is klein, maar daardoor ook juist heel overzichtelijk en het heeft veel highlights te bieden. Over het hele eiland vindt je zoals eerder genoemd de bizar grote Moai beelden, waarvan nog steeds niet bekend is hoe die er ooit zijn gekomen. Cerder kun je er nog een prachtige vulkaan bezoeken en is het landschap en de beschaving op Paaseiland met weinig te vergelijken. Echt een super aanrader om te bezoeken als het binnen je budget valt, want het is niet goedkoop om naar Paaseiland af te reizen en er te verblijven.

Paardrijden in Tupiza

Een beetje een vreemde een in de bijt in dit rijtje. Maar we hebben van meerdere backpackers gehoord dat dit zeker een fantastische activiteit is om te ondernemen als je gaat backpacken in Bolivia. Waan je voor even een cowboy in het stadje Tupiza en haar bijzondere omgeving die gekenmerkt wordt door cactussen, rood / bruin gekleurde bergen, loslopende geiten en prachtige vergezichten. Tupiza ligt best hoog (op zo’n 3000 meter) en het stadje wordt vaak aan gedaan voordat backpackers de zoutvlaktes van Salar de Uyuni (ook een highlight in Bolivia) gaan bewonderen. Deze zoutvlaktes liggen nog hoger (op 5000 meter), dus acclimatiseren backpackers vaak in Tupiza om rustig aan de hoogtes te wennen. Naast de mooie omgeving is vooral het gevoel om door deze omgeving op een paard te rijden een onvergetelijke ervaring. De paarden kunnen soms onverwachte bewegingen maken of ineens versnellen, dus is het wel zo veilig om altijd een helm op te hebben tijdens het paardrijden. Minder charmant, maar veiligheid boven alles. Ook in Tupiza dus.

Veel plezier in Zuid-Amerika

Er zijn nog veel meer highlights in Zuid-Amerika, maar deze vijf wilden we je toch graag even meegeven. Als je tien backpackers om hun top vijf vraagt zul je waarschijnlijk tien verschillende lijstjes krijgen. Ook afhankelijk van waar ze wel / niet zijn geweest. Hoe hun ervaring er is geweest, waarbij er altijd een grote afhankelijkheid is van gezelschap, weersomstandigheden en of er negatieve herinneringen of enkele positieve herinneringen zijn gemaakt. Ieder zo zijn smaak natuurlijk en daar valt niet over te twisten zullen we maar zeggen. Wij zijn er zeker van dat backpacken in Zuid-Amerika een en al highlight zal worden voor je, dus twijfel niet en ga gewoon.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Bram
Aantal keer gelezen: 2293x
Toegevoegd: 29-11-2019 13:55
Gewijzigd: 30-11-2019 11:03

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3722 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!