Paraguay

Een rondreis maken door Paraguay

ParaguayParaguay is een republiek in Zuid-Amerika. Het is gelegen in het centrum van het continent en is daarom tijdens een rondreis gemakkelijk te bereiken vanaf andere landen in Zuid-Amerika. Paraguay grenst aan Bolivia, Brazilië en Argentinië. Op deze pagina lees je meer informatie over een reis naar Paraguay. We vertellen meer over de hoogtepunten van het land en geven algemene tips voor je reis.

Algemene informatie over een reis naar Paraguay

De hoofdstad van Paraguay is Asunción. Het land telt momenteel circa 7 miljoen inwoners. Paraguay is een kolonie geweest van Spanje en daarom is de taal die er vandaag de dag het meest wordt gesproken Spaans. Dit is hetzelfde als de meeste landen in Zuid-Amerika. Voorafgaand aan je reis naar Zuid-Amerika is het dus geen slecht idee om een cursus Spaans te volgen. Een andere taal die er wordt gesproken is Guaraní. Dit is de taal van de oorspronkelijke bevolking voordat de Spanjaarden er kwamen. Ook wordt de taal gesproken door lokale bevolking uit omliggende landen, maar Paraguay is het enige land die Guaraní als een officiële taal herkent. De Spanjaarden arriveerden in de 16e eeuw voor het eerst in Paraguay. In 1811 slaagde de bevolking erin om zich te bevrijden van de Spaanse bezetters en werd er een zelfstandige staat gesticht.
Wanneer je op reis gaat naar Paraguay dan kun je last krijgen van een lichte jetlag. Tijdens onze zomertijd is het in Paraguay 6 uur vroeger. Wanneer we in Nederland de wintertijd hebben dan is er sprake van een tijdsverschil van 5 uur. Wanneer je naar Paraguay toe vliegt dan vlieg je eerst naar omliggende landen. Vanaf daar vlieg je naar de hoofdstad van het land Asunción. Er zijn namelijk geen directe vluchten van Nederland naar Paraguay en verder is er slechts een internationaal vliegveld in het land. Binnen het land zelf is het wel mogelijk om te vliegen, maar het meest gebruikt om te reizen in Paraguay gebeurt door gebruik te maken van bussen. Het klimaat dat er heerst is een tropisch klimaat. Het hele jaar door is het er erg warm. Wanneer we bij ons winter kennen dan is het in Paraguay vaak rond de 40 graden en kun je ook veel regen verwachten.
Wanneer je naar Paraguay op reis gaat dan heb je geen visum nodig indien je een Nederlands paspoort bezit. Met een Nederlands paspoort kun je in totaal maximaal 3 maanden in Paraguay verblijven. Hiervoor moet je bij aankomst wel enkele documenten kunnen aantonen. Dit is bijvoorbeeld een bewijs dat je het land binnen de 90 dagen ook weer verlaat aan de hand van bijvoorbeeld een uitvliegticket. Ook moet je paspoort nog een bepaalde tijd geldig zijn. Hieronder lees je meer informatie over de hoogtepunten.

  • Asunción
  • Gran Chaco
  • Río Paraguay
  • Iguazu Falls
  • Schitterende natuurparken
  • Itaipu Dam
  • Encarnación en Trinidad

Asunción

In het zuidoosten van het land aan de grens met Argentinië is de hoofdstad Asunción te vinden. Deze stad is tevens de grootste stad van het hele land en tijdens een reis door Paraguay heb je hier zeker enkele dagen nodig om de stad te kunnen bekijken. Deze stad is het culturele en het politieke centrum van het land. Voor de meeste inwoners van het land is deze stad ook de leukste plek om te wonen en om te werken. De stad heeft een goede mix van een rijke, culturele geschiedenis en een nieuw, modern gedeelte om uit te gaan.
In het oude centrum van Asunción kom je de koloniale geschiedenis van het land tegen en verder in de buitenwijken vind je modernere gedeeltes waar je goed kunt stappen en waar je moderne winkelcentra tegenkomt. Ook heeft de stad veel goede restaurants te bieden. Leuke straten om te bezoeken voor goede en chique restaurants zijn Brazilian Avenue en Calle Palma.


Gran Chaco

Het land wordt in tweeën gedeeld door een rivier die er doorheen loopt. Hierdoor bestaat er een zuidoosten en een noordwestelijk deel. De rivier wordt de Paraguay-rivier genoemd. Het westelijke gebied van Paraguay wordt Gran Chaco genoemd. Dit gebied neemt in totaal maar liefst circa 60 procent van het totale landoppervlakte in van het land. Echter is dit gebied nauwelijks bewoond, maar heeft het wel een prachtige natuur en rust te bieden. In dit gebied wonen enkele Indiaanse stammen.
Verder loopt er een lange verharde weg door het hele gebied heen. Wanneer je deze weg blijft volgen dan kom je uiteindelijk bij de Philadelphia gemeenschap. In de jaren 20 is deze gemeenschap door de mennonieten gesticht. Ook in Loma Plata is een gemeenschap van Mennonieten te vinden.
Waar de oneindige zandvlaktes van Gran Chaco ook bekend om staan zijn de motorrally’s die er jaarlijks in september worden gehouden. Tijdens deze rally’s komen er namelijk veel stofwolken opwaaien. Niet alleen voor raceliefhebbers, maar voor iedereen die de kans krijgt is het een aanrader om deze rally’s bij te wonen.

Río Paraguay

De hiervoor genoemde rivier die door heel Paraguay heen loopt wordt ook wel de Río Paraguay genoemd. Wat een echte aanrader is, is om deze rivier te gebruiken als vervoersmiddel. Er zijn verschillende boottochten die meerdere dagen duren en over de rivier gaan. Dit is niet bepaald de snelste manier om te reizen, maar wel de meest unieke! Zeker omdat je in Paraguay vaak al genoeg in de bus zit is het leuk om ook eens op een andere manier te reizen. Wanneer je in de hoofdstad Asunción bent geweest dan kun je een boottocht richting het noorden nemen naar de stad Bahia Negra. Deze tocht duurt maar liefst 4 dagen.
Onderweg op de boot veranderd de sfeer al snel in een lokale markt. De hele boot wordt volgedrukt met mensen en verwacht daarom niet de meeste luxe tocht. Toch is dit juist wat de hele ervaring maakt. Tijdens de boottocht zie je overal veel verschillende diersoorten, zoals apen, aparte vogelsoorten, capibara’s of kaaimannen. Capibara’s zijn de grootste knaagdieren van de wereld en kaaimannen zijn een onderfamilie van alligators.
Aan boord is het een gewoonte dat je de tereré thee drinkt. Dit is een lokale bekende thee die je koud drinkt. Deze thee wordt samen gedronken als een teken van vriendschap. Naast de thee die je drinkt is er op de boot nog veel meer te koop. Erg leuk is het om verschillende dingen van de lokale bevolking te kopen en uit te proberen. Met de boot kom je tijdens deze tocht door het natuurgebied Pantanal. Onderweg is het mogelijk om van boord te gaan. Volgens velen is dit natuurgebied zeker net zo mooi als het Amazonegebied.

Iguazu Falls

Dit zijn de grootste watervallen van de hele wereld en de Iguazu Falls zijn te vinden op de grens met Brazilië en Argentinië. Deze locatie is tevens geschikt om door te reizen naar een ander land of om Paraguay juist in te gaan. Tijdens een rondreis door Zuid-Amerika mogen deze watervallen absoluut niet uit je lijstje met bezienswaardigheden ontbreken. Bij deze watervallen is de Devil’s Throat het punt waar het meeste water naar beneden komt vallen. Dit punt is het hoogtepunt van de Iguazu Falls. Echter ligt het punt van de Devil’s Throat wel op de grens tussen Brazilië en Argentinië.

Schitterende natuurparken

In Paraguay kom je ook enkele schitterende natuurparken tegen om te bezoeken. Iedereen die graag een natuurpark wil bezoeken wordt aangeraden om naar het Ybycuí National Park of naar het Cerro Corá National Park te gaan.
Het Ybycuí National Park is een tropisch park dat op een afstand van slechts 3 uur rijden van de hoofdstad Asunción ligt. Dit park bestaat voornamelijk uit een heuvellandschap dat uit veel jungle, watervallen en meertjes bestaat. Tijdens een tocht naar dit park kun je overnachten in het nabijgelegen dorpje Ybycui. Dit dorpje ligt 30 kilometer bij het park vandaan. Ben je in dit park? Dan kun je een wandeling maken naar de Salto Mbocaruzu waterval. Wanneer je naar deze waterval gaat dan beloop je een uitdagend pad en krijg je onderweg mooie beelden van de jungle te zien. Ook kun je voor een schitterend uitzicht naar het uitkijkpunt Mirador lopen. Vanaf dit uitzichtpunt heb je een schitterend uitzicht over het park.
Het andere natuurpark die je kunt bezoeken is het Cerro Corá National Park. Het Cerro Corá park is midden in Paraguay te vinden. Dit park is het grootste beschermde natuurgebied in het hele land, maar het heeft ook een bijzonder verleden. Het gebied was namelijk aan het eind van de 19e eeuw de plek waar de strijd van de Drievoudige Alliantie plaatsvond. Dit was de oorlog van Paraguay tegen de alliantie van Brazilië, Uruguay en Argentinië. Uiteindelijk heeft Paraguay deze oorlog verloren en is tijdens de oorlog maar liefst twee derde van de mannelijke bevolking van Paraguay omgekomen.
Ook in het Cerro Corá National Park is een uitkijkpunt te vinden. Hiervoor beklim je de Cerro Muralia. Deze berg is 325 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht. Tot slot is er in het park een bezoekerscentrum te vinden waar je meer informatie over het park tegenkomt en waar je opgezette dieren kunt bekijken.

Itaipu Dam

Nog een hoogtepunt voor een reis naar Paraguay is het bezoeken van de Itaipu Dam. Deze dam is de een na grootste dam ter wereld. De dam is te vinden bij de grens met Brazilië. De dam is verkozen als een van de 7 meest moderne wereldwonderen en is absoluut een bezoek waard. De dam ligt niet ver bij de Iguazu watervallen vandaan en kunnen dus goed gecombineerd worden.

Encarnación en Trinidad

Tot slot is het bezoeken van de stad Encarnación ook een hoogtepunt van je reis naar Paraguay. In de zeventiende en achttiende eeuw bestond er in Paraguay ook een nederzetting van de Jezuïeten uit Europa. De Jezuïeten hielpen de Indianen met het bouwen van de steden en het verbouwen van producten. Dit deden zij om op deze manier het Christendom over te dragen aan de inwoners. Dit ging de Jezuïeten relatief gemakkelijk af omdat de Indianen allemaal bij elkaar op een plek woonden. Later in de achttiende eeuw werden de Jezuïeten met behulp van de Spanjaarden het land uitgedreven.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 3443x
Toegevoegd: 24-02-2017 11:10
Gewijzigd: 05-06-2017 11:39

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!