Tanah lot tempel, bali eiland, Indonesië

Rondreis Indonesië – De leukste eilanden

Tanah lot tempel, bali eiland, IndonesiëIndonesië is als vakantieland erg in trek onder Nederlanders. De eilandenstaat Indonesië is gelegen in Zuidoost-Azië. Met maar liefst 17.508 eilanden is het de grootste eilandenstaat van de wereld. Enkele tips over een aantal eilanden die je kunt bezoeken zijn daarbij geen overbodige luxe. Op deze pagina benoemen we de populairste bestemmingen met diverse tips.

Indonesië is zowel erg in trek onder vakantiegangers, maar het is ook een populair land voor backpackers. Je kunt gemakkelijk en erg goedkoop van eiland naar eiland vliegen. Voornamelijk de binnenlandse vluchten zijn zeer goedkoop. Over het algemeen vlieg je voor een aantal tientjes al naar een ander eiland. Waar je tijdens een vakantie in Europa misschien een accommodatie boekt voor de hele vakantie is Indonesië uitermate geschikt om een aantal weken door te trekken. Op deze manier kun je tempels bezoeken op Java, het levenslustige uitgaansleven beleven op Bali, de natuur bewonderen op Lombok of de cultuur leren kennen op een van de vele andere eilanden. Op deze pagina hebben we de hoogtepunten voor een rondreis Indonesië genomen. Uiteraard zijn er nog tal van mogelijkheden wanneer je op vakantie gaat naar Indonesië of hier rond gaat reizen.

De hoogtepunten voor een rondreis Indonesië

Een rondreis door Indonesië kan gestart worden vanaf Jakarta. Dit is de hoofdstad van Indonesië en ligt op het eiland Java. Over het algemeen zijn de goedkoopste vluchten naar Jakarta. Ook zijn de vluchten vanaf Europa en andere landen in Zuidoost-Azië naar Jakarta erg gemakkelijk. Dit geeft gelijk de kans op meer van Java te zien. Hieronder gaan we het hebben over het eerste eiland, Java.

Cultuur en tempels op Java

Je rondreis Indonesië kun je goed beginnen op Java. Dagelijks gaan er vele vluchten naar Jakarta en deze zijn over het algemeen de goedkoopste vluchten om Indonesië binnen te komen. Jakarta is een drukke stad met maar liefst bijna 10 miljoen inwoners. In Jakarta is over het algemeen niet heel veel te doen en aangeraden wordt om al gauw door te reizen op Java.

Niet ver van Jakarta vind je het plaatsje Bogor. Hier vind je Botanische tuinen die aangelegd zijn door Nederlanders. Dit zijn schitterende tuinen. Wanneer je de kans hebt om deze te bezoeken wordt het zeker aangeraden om hierheen te gaan. Vanaf Jakarta kun je heel goedkoop bij een van de busstations een bus ticket kopen naar Bogor. Vanaf Bogor kun je ook met de bus naar Pangadaran. Dit is een dorpje aan de kust van Java. Voor iedereen die eens wil leren surfen is dit een geschikte locatie om een les te nemen. Hier is het namelijk goedkoper dan wanneer je wilt leren surfen op bijvoorbeeld het toeristische Bali. In Pangadaran zal je al meer toeristen tegen gaan komen. Verder vind je hier goede restaurant, lekker eten en leuke barretjes.

Met de trein kun je vanaf Pangadaran naar Yogyakarta. In Yogyakarta vind je de echte Indonesische cultuur terug. Midden in de stad vind je het kraton. Dit is het paleis waar de sultan op dit moment nog steeds woont. Deze is in de ochtenden geopend en hier vind je scholen, marktjes en musea. Vanuit de stad worden er verschillende busreizen georganiseerd naar een van de bekende tempelcomplexen. Yogyakarta is een veel bezochte plaats vanwege een aantal tempels. Op 40 kilometer afstand van de stad vind je de Borobudur. Dit is het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Dit complex is pas een aantal eeuwen geleden ontdekt. Naast de Borobudur kun je vanaf Yogyakarta ook het Prambanan bezoeken. Wanneer je de kans hebt is het een aanrader om deze ook te bezoeken. Het Prambanan is het grootste Hindoetempelcomplex van Indonesië met in totaal maar liefst 244 tempels.

In Yogyakarta kun je de trein pakken om verder richting het oosten van Java te komen. Met de trein kun je richting Bromo waar je het vulkanencomplex kunt bezichtigen. Om een vulkaan te beklimmen wordt geadviseerd om al voor zonsopgang je bed uit te gaan en op tijd de vulkaan te beklimmen. Met zonsopgang kun je genieten van een schitterend uitzicht bovenop de vulkaan. Ook zit je inmiddels al dichtbij Bali. Vanaf hier kun je een boot naar Bali nemen.

Het levendige Bali

Wanneer je Bali op komt vanaf Java zit je dichtbij Lovina. Dit is een rustige badplaats op Bali. Heerlijk om hier nog even van je rust te genieten voordat je de drukte van het toeristische gedeelte in Kuta bezoekt. In Lovina kun je o.a. vroeg in de ochtend dolfijnen spotten!
Vanaf Lovina kun je naar Ubud. Ubud is de culturele plaats van Bali. Je vindt hier diverse ceremonies en leuke tempels. Het meest bijzondere van de omgeving van Ubud zijn de rijstvelden. Vlakbij Ubud vind je prachtige rijstvelden die je zeker moet bezoeken wanneer je in Ubud bent. Vanaf Ubud kun je richting het zuiden naar Kuta. Tijdens de rit er naar toe ontdek je de chaos in het verkeer en wordt het steeds drukker. In Kuta zelf vind je talloze restaurants, winkeltjes en uitgaansgelegenheden. Net als de rest van Bali kom je hier veel Australiërs tegen. Voor iedereen die uit wil gaan is hier genoeg te doen. Bali wordt gezien als het uitgaansparadijs van Zuidoost-Azië.

In Kuta en vrijwel overal op Bali vind je verschillende toeristische bureaus die je tickets kunnen verkopen voor een boottocht naar de Gili Eilanden of naar Lombok.

Namasté Reizen werd in 1997 opgericht als India Specialist. Inmiddels heeft het bedrijf een groei doorgemaakt en biedt het 16 bestemmingen aan in Azië. Namasté Reizen staat voor maatwerk, persoonlijke aandacht, kennis, flexibiliteit, originaliteit en zekerheid. Reizen organiseren zoals wij ze zelf graag maken, dat is ons uitgangspunt.

Gili Eilanden en Lombok

Lombok is het eiland naast Bali en is ongeveer net zo groot. De Gili Eilanden zijn 3 kleine schiereilandjes van Lombok. De Gili eilanden zijn geweldig om te zien. Het bekendste en meest bezochte eilandje is Gili Trawagan. Hier kun je met een fiets het eiland over. Voor je het weet ben je rondom het eiland geweest. In plaats van taxi’s vind je hier een paardenkar met een paard die je over het eiland brengt. Naast Gili Trawagan vind je hier Gili Air en Gili Meno.

Vanaf de Gili Eilanden kun je met de boot naar Lombok. Lombok is vele malen minder toeristisch dan Bali. Echter is het eiland niet minder mooi. Aangekomen op het eiland zie je veel groen en kun je genieten van de prachtige natuur. Het grote voordeel van Lombok is dat je hier in alle rust kunt genieten van de prachtige natuur, de stranden en rustig het eiland over kunt. De prijzen liggen hier over het algemeen ook lager dan op bijvoorbeeld Bali, omdat het hier minder toeristisch is. Gunstig voor de backpackers!

Flores, Sulawesi en Raja Ampat

Net als Lombok zijn er nog meer schitterende eilanden om te bezoeken waar het toerisme nog moet opkomen. Flores en Sulawesi zijn beide zulke eilanden. Flores vind je ten oosten van Lombok en Bali. Dit is een groter eiland dat Bali en Lombok, maar het toerisme komt pas de laatste jaren op. Op dit moment kun je er nog volop genieten van de natuur en de omgeving. Het plaatsje Lubuan Bajo is de bekendste op Flores. Voornamelijk voor backpacker is dit een leuke locatie om te komen. Snorkelen en duiken kun je hier goed doen. Met de prachtige omgeving, het mooie water en de mooie eilandjes er omheen is dit een zeer geschikte locatie. In de plaats Ruteng op Flores kun je de natuur bewonderen. Je vindt hier o.a. rijstvelden en vulkanen die je kunt bezoeken.

Nog een eiland waar het toerisme nog niet is doorgekomen is het eiland Sulawesi. Tijdens je rondreis Indonesië is dit een leuk eiland om te bezoeken voor degene die graag even weg willen van al het toerisme. Dit eiland beschikt nog niet over de resorts en hotels, zoals we die kennen op Bali, maar je kunt hier verder prima rondreizen. De infrastructuur is er goed en de meeste voorzieningen die een toerist nodig heeft kun je hier wel vinden. Voor de mensen die een echte liefhebber zijn van duiken of snorkelen die kunnen hier goed terecht. Er zijn prachtige stranden te vinden om heerlijk te snorkelen of te duiken. Verder vind je in het zuiden van het eiland een oud Nederlands fort om te bezoeken. Dit was vroeger een pakhuis van de Nederlanders.

Een van de mooiste duik- en snorkelbestemming van de wereld is te vinden in Raja Ampat. Dit gebied bestaat uit ongeveer 1600 kleine eilandjes. De meesten hiervan zijn onbewoond. Wel maakt dit een prachtige omgeving om te komen. Het gebied is moeilijk te bereiken wat het ook duurder maakt. Mocht je toch een kans krijgen om hier te komen dan wordt het zeker aangeraden om hier een bezoek aan te brengen.

Sumatra

En niet te vergeten tijdens je rondreis Indonesië is Sumatra. Een prachtig eiland om te bezoeken. Het is het één na grootste eiland van heel Indonesië. Sumatra vind je vlak onder Maleisië en is gemakkelijk te bereiken vanaf Jakarta. Er gaan goedkope vluchten vanaf Jakarta. Op Sumatra tref je een klimaat van tropisch regenwoud aan. Ook is het nergens op het eiland vlak. Wanneer je Sumatra bezoekt dan moet je zeker het nationale park Gunung Leuser bezoeker. Dit is een van de oudste nationale parken. Je komt hier vele verschillende wilde diersoorten tegen, waaronder olifanten, beren, tijgers en zelfs Orang Utans! Dit park moet je dus zeker even bezocht hebben als je een bezoek brengt aan Sumatra.

Naast het park Gunung Leuser kun je het Toba meer bezoeken. Dit is het diepste meer ter wereld. Voor de watersporters is hier veel te doen. De prachtige omgeving en de mooie locatie maken het beoefenen van een watersport hier nog vele malen mooier.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: MaartenLagerweij
Aantal keer gelezen: 2681x
Toegevoegd: 10-04-2016 04:01
Gewijzigd: 12-04-2016 23:11

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3795 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!