esta Amerika

Een ESTA aanvragen voor Amerika

esta AmerikaWil je naar Amerika en dien je een ESTA aan te vragen? Lees hier dan hoe je te werk moet gaan. Het is belangrijk dat je de juiste documenten bij de hand hebt en weet hoe je te werk moet gaan om een ESTA aan te vragen voor Amerika.

ESTA aanvragen

Een ESTA aanvragen voor Amerika duurt maximaal vijf minuten. Je kunt betalingen verrichten met iDeal of met Mister Cash. Als je je aanvraag in hebt gediend kun je deze controleren en dan wordt jouw ESTA meteen aangevraagd. Het is goed om online eens te bekijken waar je het ESTA aan kunt vragen. Er zijn namelijk meerdere websites waar je terecht kunt om hem aan te vragen. De prijzen kunnen verschillen, net als de betaalmiddelen. Let daarom goed op welke mogelijkheden een site aanbiedt.

Officieel ESTA

Het ESTA, dat je in ontvangst gaat nemen, is het officiële document voor Amerika. Je kunt hiermee met een gerust hart op reis. Soms ga je voor zaken naar Amerika, maar het kan ook voor een vakantie zijn. Zorg dat je de juiste documenten hebt als je gaat vertrekken! Voor iedereen die met je mee gaat naar Amerika dienen de papieren op tijd in orde te zijn. Begin daarom op tijd met de voorbereidingen.

Online ESTA Amerika aanvragen

Er zijn verschillende websites waar je gemakkelijk jouw ESTA Amerika aan kunt vragen. Wat je dan moet doen is online een aanvraag invullen. Let er goed op bij de aanvraag waar het ESTA voor geschikt is. Dit document kan geschikt zijn voor vakanties en voor zakenreizen. Je kunt met een ESTA negentig dagen aaneengesloten verblijven in Amerika. Blijf je toch langer dan ben je illegaal in dat land en daarvoor zul je gestraft worden. Wil je nog een keer naar Amerika dan krijg je geen ESTA meer.

Op het moment dat je in Amerika gaat werken of je gaat langer dan negentig dagen verblijven in Amerika, dan kun je geen gebruik maken van het ESTA. Je moet dan een visum aanvragen op de ambassade.

Het ESTA Amerika kun je aanvragen op de officiële website van de Amerikaanse overheid. Je hebt daarbij wel een creditcard nodig om te betalen. Bij de Amerikaanse overheid betaal je $14 per persoon. Je moet daarbij dus wel altijd met een creditcard betalen.

Geldigheid ESTA Amerika

Als het ESTA voor Amerika is uitgegeven dan is deze tot twee jaar na uitgifte geldig. Je moet er hierbij wel goed aan denken dat je paspoort dan ook nog twee jaar geldig is. Op het moment dat je paspoort korter geldig is, dan is het ESTA ook korter geldig. Je kunt binnen deze twee jaar met je ESTA Amerika meerdere keren naar de USA reizen. Iedere reis mag dan uit maximaal negentig dagen bestaan.

Het ESTA is geldig voor toerisme en voor zakenreizen. Als je de keuze maakt om te gaan werken of emigreren naar de USA, dan heb je een visum nodig, daarvoor is een ESTA Amerika niet geschikt.

ESTA aanvragen

Iedereen die naar Amerika gaat moet een ESTA Amerika aanvragen. Als je dit niet hebt gedaan, dan is de kans groot dat je geweigerd zult worden op de vlucht. Luchtvaartmaatschappijen mogen je zonder ESTA niet meenemen. Zorg daarom dat je een ESTA online aanvraagt en dat de gegevens ook overeenkomen met de gegevens op je paspoort. Neem geen enkel risico, zorg dat je papieren in orde zijn, regel dit op tijd!

Wat is een ESTA reistoestemming?

Wanneer je naar de Verenigde Staten gaat reizen en je bent inwoner van een land dat onder het Visa Waiver Program valt, dan moet jij een ESTA reistoestemming (Electronic System for Travel Authorisation) aanvragen. Er zijn daarbij wel wat punten waar je op moet letten.

 • Je moet uiterlijk 72 uur voordat je gaat vertrekken je aanvraag indienen. Je kunt dan nog wel een ESTA reistoestemming aanvragen, maar krijg je het document niet dan heb je niet genoeg tijd om alsnog een visum aan te kunnen vragen.
 • Je betaalt alleen voor een ESTA aanvraag wanneer je een nieuw paspoort hebt. Maar je betaalt ook wanneer je vorige ESTA reistoestemming is verlopen.
 • Als je online in wil checken via de website van de KLM bijvoorbeeld, dan moet je de reisdocumenten compleet hebben. De documenten zijn het ESTA, een visum of andere documenten.
 • Het kan zijn dat je geen ESTA reistoestemming nodig hebt, maar dat hangt af van je nationaliteit en je reisdoel.  Informeren tijdig bij de juiste instantie of je wel of geen ESTA nodig hebt.

Stappen ESTA aanvragen

Als je het ESTA aan wil vragen, dan kun je het beste als volgt te werk gaan:

 • Je vult je persoonsgegevens in. Hierbij is het belangrijk dat je de persoonsgegevens goed overneemt uit het paspoort.
 • Je paspoort moet geldig zijn, zolang jij in de VS zult verblijven.
 • De werkgevers gegevens dienen ook ingevuld te worden, maar dat is niet altijd verplicht.
 • Een contactpunt of de adresgegevens van waar je gaat verblijven worden ingevuld, maar dat is niet verplicht. Je kunt de adresgegevens invullen van jouw contactpunt in de VS.
 • Er worden ook algemene veiligheidsvragen gesteld aan de hand van je verleden.

De controle op vliegvelden kent geen pardon als jij de juiste papieren niet kunt laten zien, dan zul je niet vertrekken. Vraag het ESTA op tijd aan, zodat er bij problemen en/of onjuistheden voldoende tijd is om de boel in orde te maken. Problemen rondom een reis geven veel stress, voorkom dit door op tijd alles volgens de geldende regels in orde te maken. Bij twijfel of een document geldig is, is het belangrijk meer informatie in te winnen en denk niet 'dat gaat me wel lukken'. Je hebt de juiste papieren nodig om het land binnen te komen en anders kom je er niet in.    

Wanneer krijg je geen ESTA?

De eisen om de Verenigde Staten binnen te komen zijn erg streng. Er gelden bepaalde regels wanneer je geen ESTA zult krijgen.

 • Door een eerdere weigering. Ben je vorige keer geweigerd en probeer je het nu weer om een ESTA te krijgen dan zal dat niet lukken.
 • Wanneer je tijdens een eerder bezoek langer dan de 90 dagen in de Verenigde Staten bent gebleven, ook dan krijg je geen ESTA. Je wordt dus gestraft voor een eerdere misstap.
 • Als je visumaanvraag is geweigerd krijg je ook geen ESTA. Andersom is dat wel mogelijk. Als een ESTA wordt geweigerd kun je een visum aanvragen en soms krijg je dat wel.
 • Als je een strafblad hebt ben je ook niet welkom in de Verenigde Staten en krijg je geen Esta.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Hans
Aantal keer gelezen: 4007x
Toegevoegd: 15-04-2016 06:12
Gewijzigd: 15-04-2019 12:48

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3791 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!