Ijsland waterval

Vakantie IJsland, 10 tips

Ijsland watervalEen vakantie naar IJsland, heb je er zin in? In dit artikel krijg je tien tips en reken er maar op dat je nog meer zin hebt om te gaan!

Vakantie IJsland, met het vliegtuig!

Een heerlijke trip naar IJsland, het lijkt zover weg, maar op nog minder dan drie uur vliegen aan de rand van de Noordpool, ligt het prachtige IJsland. Er wonen ongeveer 280.000 mensen op 100.000 km2. De natuur is hier prachtig en als je van wandelen houdt, dan is een vakantie in IJsland de moeite waard. Je kunt naar de ruige kusten gaan en daar de zeevogels bekijken. Denk eens aan de papegaaiduikers, die je hier kunt vinden en de broedplekken van de zeevogels kun je ook bekijken op de steile rotswanden.

IJsland vakantie cultuur

De cultuur van IJsland is prachtig en ook een goede reden om het land te bezoeken. IJsland staat namelijk bekend als het land van de Vikingen. Dit kun je nog steeds opmerken, want het land heeft geen leger, ze hebben een Viking commando. In het Nationaal Museum in Reykjavik kun je alles te weten komen over IJsland (vanaf de tijd van de Vikingen tot nu).

Veel te doen in IJsland

Er is in IJsland erg veel te doen en eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt er namelijk wandelen, een fietstocht op de mountainbike is ook een aanrader, paardrijden en het eiland rondrijden met een huurauto. Er kan op veel plaatsen gezwommen worden en het ontbreekt je hier niet aan kansen om te kunnen ontspannen. De Blue Lagoon mag niet vergeten worden, hier komt het warme water namelijk uit de diepe lagen van de aarde en dat zou een heilzame werking op je hebben. Houd je meer van golfen of wil je graag een boottrip maken, zodat je de dolfijnen en walvissen kunt zien? Het kan allemaal tijdens je vakantie in IJsland.

Auto huren in IJsland

Als je het eiland wil verkennen met de auto, dan kun je in IJsland een auto huren. Het is dan verstandig dat je van tevoren controleert of dat de auto schadevrij is. Als er schade is, kan dat aan worden geduid met een sticker. Let hier goed op, want zo kun je voorkomen dat jij voor de schade van een ander moet betalen. Vraag bij de verhuurder altijd na wat de hoogte is van het eigen risico. Het kan zijn dat je te maken krijgt met een hoog eigen risico als je door IJsland gaat rijden. Doordat het autorijden erg prijzig is, kun je er ook voor kiezen om een rondreis te maken op het eiland buiten het hoogseizoen. Soms scheelt je dat meer dan de helft van het totaalbedrag. Mocht je met een grote groep zijn, dan kun je ook een bus huren.

Kleding op IJsland

Als toerist is het goed om je voor te bereiden op je bezoek aan IJsland. Als je gaat wandelen dan is het belangrijk dat je stevige en waterdichte kleding en schoenen draagt. Soms kunnen de wandelpaden namelijk erg slecht zijn, maar ook glibberig en modderig.

  • Warme kleding is van belang als je naar IJsland gaat (wind- en waterdicht is aan te raden).
  • Aankleden in laagjes is verstandig, omdat het weer erg wisselvallig kan zijn. Soms kan het regenen en dan kan de zon ineens een paar uur schijnen en dan kun je het al snel te warm krijgen.
  • In de winter heb je in IJsland zeker handschoenen nodig, maar ook een muts en een sjaal zijn onmisbaar. In de zomer is het ook verstandig om het allemaal mee te nemen, want in het binnenland kun je verrast worden met vorst en sneeuw.
  • Een zonnebril is altijd verstandig om te dragen in IJsland. Met name tijdens een boottocht, een walvissafari of tijdens de bergwandelingen, want dan kan de zon erg fel zijn. Smeer jezelf ook goed in met zonnebrandcrème (vergeet je hals, oren en gezicht niet).
  • Een paar laarzen of oude hoge schoenen zijn ook aan te raden, want soms moet je met de auto de rivieren doorsteken. Je kunt dan zelf eerst controleren hoe diep de rivier is en hoe de stroming is. Vervolgens weet je beter hoe je er met de auto doorheen kunt rijden.
  • Zwemkleding is ook zeker aan te raden, want er zijn warme bronnen waar je heerlijk tot rust kunt komen!

Kamperen in IJsland

In de zomer zijn er veel mensen die gaan kamperen in IJsland. In de vrije natuur mag je je eigen tentje opslaan. Maar het is verstandiger om een officiële camping op te zoeken (daar zijn namelijk meer faciliteiten).

  • Eigen kampeerspullen meenemen is niet altijd praktisch. Er zijn ook plaatsen waar je kampeerspullen kunt huren zoals in Reykjavik.
  • Er zijn campings waar geen douches zijn, je kunt dan kijken of dat er een zwembad of een warmwaterbron in de buurt is. Dit kun je dan als alternatief gebruiken in plaats van douchen.
  • Een slaapmatje en een slaapzak van goede kwaliteit zijn aan te raden, omdat het er erg koud kan zijn.
  • Als je een tent mee wil nemen, kies dan een stormvaste tent. Het kan op IJsland namelijk erg hard waaien en daarbij horen dus ook goede haringen. Koop een goede kwaliteit tent, die tegen een stootje kan!

Zelf meenemen of huren?

Beddengoed kun je vaak beter zelf meenemen. Als je een kussensloop hebt en een slaapzak is dat al voldoende als je in een hostel gaat overnachten. Dit bespaart je namelijk huurkosten. Het ontbijt kun je ook besparen, want dit kun je veel goedkoper in de supermarkt halen.

Eten in IJsland

Als je in IJsland een lekker visje wil eten, dan kun je naar de haven van Reykjavik en daar kun je een aantal visrestaurants vinden die scherp geprijsd zijn (voor de begrippen in IJsland, want het is een vrij prijzig land). Er zijn ook 24-uurswinkels waar je dag en nacht eten en drinken kunt halen. Er zijn ook winkels en supermarkten die vroeg sluiten, met name buiten Reykjavik. Zorg daarom dat je op tijd eten en drinken gaat halen, zeker als je je buiten Reykjavik bevindt.

Natuur in IJsland

De natuur in IJsland zorgt ervoor dat je je goedkoop kunt vermaken in dit land. Je hoeft geen hele dure excursies te kiezen, want er zijn veel natuurattracties gratis. Hierbij kun je denken aan de gletsjers, de geisers, maar ook de watervallen en de warmwaterbronnen. Je hebt een paar goede wandelschoenen nodig en een regenjas en je vermaakt je prima!

Geld in IJsland

Het hoogseizoen vermijden als je niet erg duur uit wil zijn wanneer je naar IJsland gaat. Juli en augustus zijn heel dure maanden, maar voor de zekerheid kun je juni en september ook maar beter vermijden. Als je in IJsland rond gaat rijden dan kun je de toltunnel tegenkomen onder de Hvalfjord (tussen Borganes en Reykjavik). Deze kan omzeild worden als je de gratis toeristische route neemt (dan ga je door de kronkelweg rond de Hvalfjord).


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Auteur: Sassie
Aantal keer gelezen: 2447x
Toegevoegd: 16-09-2016 15:35
Gewijzigd: 10-10-2016 01:05

Relevante links

Categorieën

Er zijn reeds 3784 artikelen toegevoegd op deze website.
De copyrights van infobron.nl zijn van toepassing!